Hyppää sisältöön

Äitienpäivän parhaat lahjavinkit – näin yllätät matkailevan äidin

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 04.05.2016
Valmistaudu tulevaan äitienpäivään - Rantapallo listasi parhaat lahjavinkit matkailevalle äidille.

Matkailevan äidin paras lahja

Mistä matkaileva äiti ilahtuu kaikken eniten? Tietysti matkalahjasta. Yllätä äiti koko perheen yhteisellä matkalla tai omalla lepolomalla kaukana arjesta.

Matkan ei välttämättä tarvitse suuntautua kauas – rantaloman tai kaupunkiviikonlopun lisäksi lahja voi viedä vaikka Tukholmaan tai Tallinnaan. Myös hotelliviikonloppu kotimaassa ilahduttaa varmasti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
 • Seikkailunhaluiselle äidille sopii äkkilähtö – valitse lahjansaajan suosikkikohde tai katso minne pääsee edullisesti juuri nyt.
 • Varaa lennot äidin suosikkikohteeseen tai kaupunkiin, jonne tämä on halunnut matkustaa jo pitkään. Kun lennot on hankittu, voi loman suunnitella yhdessä.
 • Anna äidille lahjaksi risteily Tukholmaan tai Tallinnaan – tai miksei kauemmaskin. Elämyksen kruunaa kohteeseen tai laivalle varattu lounas tai illallinen.
 • Hotelliviikonloppu kotimaassa saa irtautumaan arjesta. Hotellimajoitus, toisen kaupungin ravintolatarjonta ja valmiiseen aamiaispöytään istuminen tarjoavat pientä luksusta.
 • Varaa laatuaikaa perheen kanssa omassa kotikaupungissa tai lähiseuduilla. Uusien kohteiden löytäminen omasta lähiympäristöstä on yllättävän palkitsevaa!

Kirja on helppo äitienpäivälahja

Lukemisesta nauttiva äiti ilahtuu varmasti kirjalahjasta. Äidin maun mukaan pakettiin voi kääriä esimerkiksi matkaoppaita, romaaneja tai keittokirjoja.

 • Matkailevalle äidille sopii lahjaksi matkaopas seuraavaan lomakohteeseen. Suomenkielisiä matkaoppaita tekevät esimerkiksi Berlitz, Mondo ja Suomalainen Matkaopas. Englanninkielisistä oppaista suosittuja sarjoja ovat muun muassa Lonely Planet, Rough Guides ja Time Out.
 • Ruokakirjat ilahduttavat keittiössä viihtyvää äitiä. Esimerkiksi suosikkikohteen ruokakulttuuria esittelevä kirja on hyvä valinta matkailijaäidille. Lue lisää kauden uutuuskirjoista.
 • Joko tutustuit vuoden matkakirjaksi 2015 valittuun teokseen? Satu Rämön Islantilainen voittaa aina -kirja sopii hyvin myös äitienpäivälahjaksi – erityisesti Islannista kiinnostuneelle äidille.
 • Viineistä kiinnostuneen äidin pakettiin voi kääriä esimerkiksi Master of Wine Essi Avellanin Champagne-oppaan, jossa tutustutaan sekä Champagnen alueeseen Ranskassa että samppanjan valmistukseen ja sen nauttimiseen. Toinen hyvä vaihtoehto on Lonely Planetin näyttävä Wine Trails -kirja, joka esittelee parhaita viinireittejä matkailijalle.
 • Millaista on perhe-elämä Italiassa ja mitä siellä syödään? Pitkään Italiassa asunut toimittaja ja juontaja Ella Kanninen on kirjoittanut kirjan nimeltä Ellan Toscana, jossa on sekä reseptejä että tarinoita.
Nainen aurinkotuolissa risteilyllä
Matka lähelle tai kauas ilahduttaa äitiä.

Hemmottele äitiä kosmetiikkatuotteilla

Kesän lomamatkaa suunnitteleva äiti ilahtuu matkailijalle sopivasta kosmetiikasta. Hyviä lahjavaihtoehtoja ovat esimerkiksi jo valmiiksi alle sadan millilitran kokoisiin nestepakkauksiin pullotetut tuotteet, kiinteä kosmetiikka sekä tietysti aurinkosuojatuotteet.

Täysikokoiset kosmetiikkatuotteet eivät myöskään ole huono valinta, mutta niiden mukana lahjapakettiin kannattaa kääriä myös uudelleentäytettävät pienet matkakokoiset pullot. Katso kevään kätevimmät matkakosmetiikkatuotteet alla olevasta listauksesta!

 • Lahjoita kotimaista kosmetiikkaa arvostavalle äidille hyvinkääläisen Flow kosmetiikan kiinteitä tuotteita. Esimerkiksi shampoo, suihkusaippua ja ladyshave-saippua helpottavat paljon matkailevan äidin pakkausrutiineja.
 • Useimmille tutut Nivea-tuotteet sopivat myös äidin lahjapakettiin, ja useasta aurinkosuojatuotteesta koostuva setti takaa, ettei tulevalla matkalla tarvitse kärsiä palaneesta ihosta.
Äitienpäivän lahjavinkit
Kesän kynnyksellä aurinkovoiteet ja kosmetiikka ovat erinomaisia lahjoja.

Varusta äiti matkaa varten

Matkakärpäsen purema äiti arvostaa käytännönläheisiä lahjoja. Näiden lahjojen tarkoituksena on tehdä ihanista matkoista entistäkin vaivattomampia. Persoonallinen matkalaukku erottuu helposti mustien vetolaukkujen loputtomasta virrasta, läpinäkyvään meikkipussiin on helppo pakata käsimatkatavaroihin menevä kosmetiikka, ja kaunis kameralaukku palvelee myös iltamenojen käsilaukkuna. Kiinnostavimmat matkakuvat äiti nappaa älypuhelimen kameraan liitettävillä erikoislinsseillä.

 • Läpinäkyvässä meikkipussissa matkakokoinen kosmetiikka sujahtaa vaivattomasti läpi turvatarkastuksen, ja helpottaa myös arkea, kun tarpeelliset tuotteet löytyvät yhdellä silmäyksellä. Läpinäkyvän meikkipussin löydät esimerkiksi H&M:ltä.
 • Black Eye Combo 2in1 -linssisetti sisältää sekä laaja- että lähikuvalinssit, jotka vievät lomakuvat aivan uudelle tasolle. Linssit sopivat useimpiin markkinoiden älypuhelinmalleihin.
 • Matkakokoisen kosmetiikan lisäksi matkustavalle äidille kannattaa lahjoittaa täytettävä parfyymipullo. Esimerkiksi Flo:n pienikokoisessa pullossa suosikkituoksu kulkee käsilaukussa kevyesti ja turvallisesti.

Teksti: Maria Hietala, Inka Khanji, Anna Mäkelä

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Bled, Slovenia

Tässä ovat vaeltajan tärkeimmät varusteet – pakkaa nämä 10 asiaa mukaan aktiivilomalle

Tähän lomamokaan on helppo sortua – 10 maata, jossa adapterin tarve voi yllättää

Miten korjata rikkoutunut varvassandaali rantalomalla?

Tämä yllättävä niksi voi tulla tarpeeseen rantalomalla – oletko keksinyt kokeilla omiin kenkiisi?

Matkalaukku

Nerokas mainoskikka vai törkeää hyväksikäyttöä? Ilmainen matkalaukku mainoksia vastaan

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja