Hyppää sisältöön

Matkailijan musiikkivälineet

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 30.03.2011
Matkailija arvostaa musiikkilaitteissaan pientä kokoa ja pitkäkestoista akkua.

Keveys ja helppo kuljetettavuus sekä akun riittävän pitkä kesto ovat reissaajan tärkeimmät kriteerit musiikkilaitteita valittaessa. Toivelistalle kuuluvat myös pölyn, kolhujen ja kuumuuden kestävyys.

Musiikkia minikoossa

Applen iPod Nanosta on saatavilla useita eri malleja. Pienimmät niistä ovat myyntipakkauksessaankin vain karkki- tai korurasian kokoisia, mikä tekee Nanosta kätevän matkaseuralaisen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Käytössä uudet Nanot eivät tarvitse edes laukkua tai taskua, sillä laitteen voi kiinnittää klipsillä hihaan tai kaulukseen, jossa se kulkee yllättävän tukevasti mukana myös vauhdikkaammassa menossa.

Laite toimii myös radiona ja askelmittarina ja iPod Nanoon voi ladata valokuvia ja videoita.

Kosketusnäytöllisestä iPod Nanosta on saatavilla on kaksi mallia: 8gb ja 16 gb. Multi touch -kosketusnäyttö toimii näyttöä painamalla ja pyyhkäisemällä. Akun kestoksi Apple lupaa jopa 24 tuntia, mikä koekäytössä tuntui lähes toteutuvan.

Kuulokkeilla omaa rauhaa

Meluisassa junassa tai lentoaseman tungoksessa musiikin kuuntelu saa ajan kulumaan nopeammin ja ympäristön tuntumaan hitusen vähemmän hektiseltä. Kuulokkeet korvilla matkaaja saa olla hetken omassa rauhassaan ja omassa äänimaailmassaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Esimerkiksi Philipsin urheiluvälinevalmistaja O´Neillin kanssa kehittämät kuulokkeet sopivat erinomaisesti reissukäyttöön ja samalla myös sporttisempaan menoon. Kuulokesarjaan kuuluu neljä mallia, joiden kehittämiseen ovat osallistuneet myös extreme-lajien ammattilaiset lumilautailija Jeremy Jones, lainelautailija Mark Mathews ja off piste -hiihtäjä Ane Enderudi.

Sarjan malleista The Covert ja The Specked ovat nappikuulokkeita ja The Stretch ja The Snug sankakuulokkeita. Kaikkien mallien pakkaukseen kuuluvat kolmet korvatyynyt, joista kukin käyttäjä voi valita parhaiten omiin korviinsa istuvat.

Nappikuulokkeet on suunniteltu erityisesti liikuntaa varten: kuulokkeet ovat kevyitä, joustavia ja ennen kaikkea hikoilua kestäviä. Pesunkestävyys tekee käytöstä liikkuessa hygieenisempää kuin tavallisten kuulokkeiden kanssa. Kuulokkeiden napit on käsitelty antibakteerisella aineella.

The Stretch-mallin erikoisuus erittäin venyvä materiaali, joka tekee niistä joustavat ja iskuja kestävät. Lisäksi materiaali on suunniteltu kestämään lämpötilamuutoksia paahtavasta auringosta jopa 25 pakkasasteeseen.

Kaiutintelakka muuttaa puhelimen stereoiksi

Kaiutintelakka muuttaa iPhonen tai iPodin hetkessä ministereoiksi.

Philipsin Fidelio -kaiutintelakka kulkee kätevästi mukana matkoilla. Fidelio ei tarvitse jatkuvaa verkkovirtaa käytön aikana, joten sen voi matkoilla napata mukaan vaikkapa rantapäivän fiilistä tuomaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sisäkäytössä ja verkkovirtaan kytkettynä ollessaan Fidelio lataa samaan aikaan puhelimen tai iPodin musiikkia kuunneltaessa.

Myös Sonylla on tarjolla useita matkakäyttöön soveltuvia kaiutintelakoita, esimerkiksi RDP-X50iP -malli, jonka varusteisiin kuuluu langaton kaukosäädin, jolla voi myös ohjata iPodia tai iPhonea.

Helppokäyttöinen kaiutintelakka sopii reissujen välillä myös kotikäyttöön, sillä se on muotoilultaan sisustukseen kuin sisustukseen sopivalla tavalla minimalistinen ja äänenlaadultaan korkea.

Kannettava laturi pelastaa

Akun sammuminen väärällä hetkellä on jokaisen matkailijan joskus kohtaama riesa. Kannettava laturi PowerTrekk on polttokennon avulla toimiva virtalähde matkapuhelimille ja muille sähkölaitteille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

PowerTrekk sopii mainiosti trekkaajan tai eksoottisemmissa olosuhteissa reissaavan varustukseen, sillä se tuottaa sähköä välittömästi kaikkialla käyttäen apunaan polttokennoteknologiaa, jossa muunnetaan vetyä puhtaasti ja tehokkaasti sähköksi. Lataamiseen ei tarvita auringonvaloa, kuten aurinkopaneelilatureissa.

Lujatekoisen ja vedenpitävän kotelon sekä sisäosien järeän teknologian ansiosta PowerTrekk on suunniteltu vaativiin tarpeisiin. Ladattava laite liitetään PowerTrekk-laturiin USB-liitännällä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Bled, Slovenia

Tässä ovat vaeltajan tärkeimmät varusteet – pakkaa nämä 10 asiaa mukaan aktiivilomalle

Tähän lomamokaan on helppo sortua – 10 maata, jossa adapterin tarve voi yllättää

Miten korjata rikkoutunut varvassandaali rantalomalla?

Tämä yllättävä niksi voi tulla tarpeeseen rantalomalla – oletko keksinyt kokeilla omiin kenkiisi?

Mitä lahjaksi äidille?

Äitienpäivän parhaat lahjavinkit – näin yllätät matkailevan äidin

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja