Hyppää sisältöön

Parhaat lahjavinkit matkailua rakastavalle äidille

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 07.05.2014
Mitä lahjaksi matkailevalle äidille? Lue Rantapallon äitienpäivälahjaideat innokkaalle reissaajalle!

Kirja vie kaukomaille

Hyvä kirja on oiva lahja lukemisesta pitävälle äidille. Matkailija voi ottaa kirjan laukkuunsa mukaan lennolla tai rannalla luettavaksi, ja nojatuolimatkaaja pääsee kirjan mukana reissutunnelmaan kotisohvalta käsin.

Äitiä voi ilahduttaa Lonely Planetin järkälemäisellä Beautiful World -opuksella, jonka kauniit kuvat vievät lukijan matkalle maailman upeimpiin paikkoihin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kunnon lukuromaanien ystävälle äitienpäiväpakettiin voi kietaista Donna Tarttin New Yorkiin sijoittuvan Tikli-romaanin. Lähen 900 sivun verran luettavaa tarjoava mukaansa tempaava teos vie lukijan New Yorkin vilinästä Las Vegasin paahteeseen ja takaisin.

Kirjalahjan voi valita myös äidin lempikohteiden mukaan. Esimerkiksi Pariisi-fanille sopii Pariisi, Versailles, Giverny à la Helena Petäistö, jossa pitkään Ranskassa asunut kirjeenvaihtaja Helena Petäistö vie lukijan mukanaan klassikkokohteisiin.

Lehtitilauksen avulla matkalukemista ja -vinkkejä riittää pidemmäksikin aikaa – postilaatikkoon kopsahtava matkailulehti piristää arkea vielä pitkään äitienpäivän jälkeenkin. Reissua suunnittelevaa äitiä ilahduttavat myös Mondon uudistuneet oppaat Kööpenhaminaan, Thaimaahan tai vaikka kotoisaan Helsinkiin.

Matkailijalle sopivat kosmetiikkatuotteet lahjapakettiin

Mitä muuta matkaileva nainen tarvitsee? Tietenkin reissuun sopivan kosmetiikkavarustuksen! Esimerkiksi minikokoiset kauneustuotteet tai uusi hajuvesi ilahduttavat äitienpäiväpaketissa taatusti. Hyväntuoksuiset kylpy- ja hiustenhoitotuotteet sopivat pieneksi luksukseksi vaikkapa kylpylälomailijan matkalaukkuun.

Kesän lähestyessä myös laadukkaat aurinkovoiteet tulevat tarpeeseen. Vaihtoehtoisesti voit hemmotella äitiä lahjakortilla kosmetiikka- ja kauneudenhoitotuotteita myyvään liikkeeseen, jossa omat suosikkituotteet voi valita itse. Kesälomalla esimerkiksi vedenkestävät silmämeikit tulevat monella naisella tarpeeseen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Auringonsäteiltä suojautuva äiti riemastuu myös uusista aurinkolaseista. Jos mieleinen malli ei ole etukäteen tiedossa, on varminta antaa äidille lahjakortti vaikkapa tavarataloon tai optiikkaliikkeeseen.

Tekniikkaa trendiäidin taskuun

Näppärällä ja hyvännäköisellä matkapuhelimella on helppo pitää yhteyttä kotiin reissatessa – älypuhelin onkin mainio lahja matkailevalle äidille. Applen iPhone 5S on monen toivelistalla, ja kotimaista suosivat valitsevat Jolla-puhelimen.

Uusimpia tuotteita älypuhelinrintamalla edustaa vastikään kauppoihin saapunut Samsung Galaxy S5, joka on tyylikäs lahja trendiäidin käsilaukkuun.

Jolla sopii äitienpäivälahjaksi

Useiden uusimpien älypuhelinmallien kameroiden kuvanlaatu on erittäin hyvä, mutta vaativampi valokuvaaja ilahtuu Samsungin NX2000 -järjestelmäkamerasta, jonka WiFi-ominaisuuden ansiosta parhaat kuvat on helppo jakaa välittömästi esimerkiksi sosiaalisessa mediassa suoraan kamerasta.

Äidin lahjakääröön sopii myös Applen suosikkituote iPad, jonka kameratoiminnot ja helppo videoeditointi ovat reissaajan mieleen. Matkan muistot saa välitettyä kotiin tai reissukavereille vaikka heti illalla hotellihuoneesta.

Paljon matkustavan kannattaa hankkia iPadiin myös SmartCover-suojus, joka toimii paitsi kolhuja estäen, myös kätevänä kirjoitustukena. Mikrokuitupäällysteensä ansiosta se puhdistaa iPadin näytön aina suljettuna ollessaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Matkahullun paras lahja on tietenkin matka

Jos haluat hemmotella äitiäisi tai puolisoasi äitienpäivänä sillä matkailijan kaikkein parhaimmalla lahjalla, kurkista Rantapallon lentohakuun, varaa sopiva matka ja tulosta varauskuitti lahjakortiksi kauniiseen kirjekuoreen. Matkalippu on matkailijan paras lahja.

Spontaanille reissuäidille sopii äkkilähtö: pakkaa perheen laukut valmiiksi ja kerro kohde äidille vasta äitienpäivän aamuna!

Kuvat: iStockphoto, Jolla, Apple

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Bled, Slovenia

Tässä ovat vaeltajan tärkeimmät varusteet – pakkaa nämä 10 asiaa mukaan aktiivilomalle

Tähän lomamokaan on helppo sortua – 10 maata, jossa adapterin tarve voi yllättää

Miten korjata rikkoutunut varvassandaali rantalomalla?

Tämä yllättävä niksi voi tulla tarpeeseen rantalomalla – oletko keksinyt kokeilla omiin kenkiisi?

Rantamaisema

Onko lahja äitienpäiväksi vielä hankkimatta? Näillä lahjavinkeillä onnistut yllättämään äidin

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja