Hyppää sisältöön

Tämä yllättävä niksi voi tulla tarpeeseen rantalomalla – oletko keksinyt kokeilla omiin kenkiisi?

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 21.05.2018
Helpot vinkit pelastavat rikkoutuneen varvassandaalin väliaikaisesti.

Näin korjaat rikkinäisen varvassandaalin

Käytätkö sinäkin rantalomalla varvassandaaleja? Muoviset varvassandaalit ovat kätevät rannalla, veneretkillä sekä muissa tilanteissa, joissa jalkineet saattavat kastua. Ne myös suojaavat jalkoja yleisissä suihkuissa.

Flip flop -fanit tunnistavat kuitenkin todennäköisesti raivostuttavan tilanteen, jossa muoviläpyskä hajoaa yllättäen. Varpaiden välistä kulkeva muovinaru lähtee helposti irti kengän pohjasta – varsinkin, jos kengillä alkaa olla jo ikää tai jalka jää kiinni johonkin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rahallinen menetys ei varvassandaaleissa ole suuri, mutta tilanne voi olla kiusallinen silloin kun se tapahtuu mahdollisimman väärällä hetkellä. Esimerkiksi kuumalla asfaltilla kävely paljain jaloin voi olla etelän lomakohteissa tuskallinen kokemus.

Epäonnisimmassa tilanteessa sandaali hajoaa tietysti juuri silloin, kun jalkineita myyviä liikkeitä ei ole lähimaillakaan.

Verkosta löytyy runsaasti videoita, joilla esitellään yksinkertainen tapa korjata varvassandaali. Varpaiden välistä kulkeva muovinaru työnnetään uudelleen läpi reiästä, josta se on irronnut, ja kiinnitetään paikoilleen leipäpussista tutulla sulkijalla.

Vaihtoehtoisesti korjauksessa voi hyödyntää myös hiuslenkkejä tai litteitä tiivistysrenkaita. Pitkäaikaista ratkaisua nikseistä on turha hakea, mutta ensiapu auttaa pärjäämään siihen saakka, että pääset vaihtamaan jalkineet tai ostamaan tilalle uudet sandaalit.

Harvalla tietenkään on sattumalta rantakassissaan leipäpussin sulkijoita, mutta jos haluat varautua kaikkeen, voit sujauttaa yhden laukkuusi tai lompakkoosi. Nämä kätevät apuvälineet eivät nimittäin paina mitään.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lomamatkan lähestyessä kannattaa pitää mielessä muutkin näppärät niksit. Tiesitkö, miksi rannalle on hyvä pakata mukaan purkillinen talkkia tai miksi matkalla voi löytyä monia yllättäviä käyttötarkoituksia hammaslangalle?

Katso alta havainnollistava video, jolla esitellään kolme helppoa kikkaa sandaalien korjaukseen!

Lue myös: Viisi erikoista niksiä matkalle – ota kaikki hyöty irti viidestä aivan tavallisesta tavarasta

Lähde: Buzzfeed
Kuva: Istockphoto
Video: YouTube / 2HI Tips Channel – Life Hacks

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Minne matkustaa toukokuussa?

Minne matkustaa toukokuussa? 10 ideaa, jos lomasi osuu keväälle

Millaista on reissata bussilla Euroopassa? Helppoa ja halpaa – lue 6 faktaa

Minne matkustaa huhtikuussa?

Minne matkustaa huhtikuussa? Katso tästä, missä on lämmintä ja minne pääsee edullisesti

Albania

Mikä on äkkilähtö? Lue tämä, jos haaveilet matkasta lyhyellä varoitusajalla

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja