Hyppää sisältöön

Matkalaukut testissä – millainen laukku sopii sinulle?

Rantapallo Päivitetty: 14.03.2014
Sopivan laukun valinta on tärkeä osa onnistunutta reissua. Rantapallon testissä matkalaukut, selkäreput ja reissukassit.

Osallistu kilpailuun!

Klikkaa ja voita Matkavaruste.fi:n 500€ lahjakortti

Kovakantinen laukku pitkälle reissulle

Monen matkaajan suosikki on kestävä kovakantinen laukku. Etenkin pidemmälle matkalle tarvitaan kunnon laukku, jonne mahtuvat matkatavaroiden lisäksi myös tuliaiset.

Samsonite on lanseerannut uuden Cubelite-laukkusarjan, jonka kehutaan olevan valmistajan kevyin ja kestävin. Sarjasta löytyy sekä pieniä lentolaukkuja että isompia matkalaukkuja kaksi- ja nelipyöräisinä hienostuneissa mustan ja samppanjan sävyissä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Virtaviivaisiin Cubelite-laukkuihin tavarat on helppo pakata käytännöllisten säilytysratkaisujen ansiosta. Cubelite-sarja on oivallinen valinta vaikkapa paljon reissaavalle liikematkailijalle. Laukut on valmistettu kestävästä Curv-materiaalista ja niiden TSA-lukko on näppärä ominaisuus erityisesti Yhdysvaltoihin suuntautuvilla matkoilla, sillä se voidaan tarvittaessa avata turvatarkastuksessa rikkomatta.

Delseyn kuparinsävyinen Inbox-matkalaukku erottuu edukseen, mutta on samalla hillityn tyylikäs. Inbox sopiikin matkakaveriksi heille, jotka eivät tien päälläkään halua tinkia tyylistä. Suuren laukun kanssa liikkuessa hyvät pyörät ovat yksi tärkeimmistä ominaisuuksista ja Inbox-laukun valtteja ovatkin sen sujuvasti pyörivät neljä pyörää, jotka tekevät matkanteosta helppoa. Vain pidemmässä käytössä selviää, kuluuko laukun kaunis pinta naarmuille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Björn Borgin Blue Splash –malli miellyttänee etenkin nuorten silmää. Räiskyvän persoonallinen laukku erottuu varmasti laukkuhihnalta mustien pakaasien seasta.

Kovakuoristen laukkujen miinuspuolena on sivutaskujen puute, mutta Björn Borgin mallissa runsaat ja käytännölliset sisätaskut kenkä- ja pyykkipusseineen korvaavat epäkohdan. TSA-lukko helpottaa matkantekoa.

 • Samsonite Cubelite: Hinnat alk. 299 euroa. Saatavilla useassa eri koossa.
 • Delsey Inbox Valise Trolley: Noin 250 euroa. 69 cm x 51 cm x 29 cm.
 • Björn Borg Blue Splash Medium: Noin 199 euroa. 68 cm x 46 cm x 25 cm.

Pehmeä laukku on kevyt kannettava

On makuasia, valitseeko kovakuorisen vai pehmeän matkalaukun. Kankaisten pakaasien etuna ovat kätevät sivutaskut sekä usein myös kevyempi paino. Ja jokainen, joka on joskus pakannut liikaa tai shopannut kassin täyteen tuliaisia, tietää pehmeiden matkalaukkujen joustavan paremmin.

Delseyn vedettävä trolley-mallinen laukku on kuin yhdistelmä rinkkaa ja matkalaukkua. Laukussa on runsaasti pikkutaskuja ja käytännöllisiä ratkaisuja sekä TSA-yhdistelmälukko. Neljäkiloinen laukku sopii erityisesti ulkoilmatyypeille – laukussa on erillinen verkkotasku esimerkiksi vaelluskenkiä varten.

Delseyn Fiber Lite –sarja lupaa matkaajalle kevyen laukun. 3,6 kiloa painava laukku mahduttaa sisälleen reilusti tavaraa, ja saa lisäpisteitä kätevistä sivutaskuistaan. Nelipyöräinen laukku on helppo matkaseuralainen, joka on myös varusteltu TSA-lukolla. Sivutaskunsa ansiosta laukkua voi tarvittaessa suurentaa. Fiber Lite -sarjan laukkuja on saatavilla sekä hillityissä että räiskyvissä väreissä.

 • Delsey Cross Trip Expandable Trolley Case: Noin 215 euroa. 69 cm x 41 cm x 28/32.5 cm.
 • Delsey Fiber Lite Valise Trolley: Noin 199 euroa. 65 cm x 44 cm x 30/34 cm.

Lentolaukku on tärkeä matkavaruste

Lentolaukun valintaan kannattaa kiinnittää huomiota – halpalentoyhtiöiden laskuttaessa reissaajia matkatavaroista yhä useammat ovat siirtyneet matkailemaan pelkän lentolaukun kanssa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Viikonloppureissulle käsimatkatavaroissa kulkeva lentolaukku onkin usein riittävä. Ja mikä parasta, pelkän käsimatkatavaran kanssa matkustava pääsee jatkamaan matkaa koneesta ilman pitkää odottelua laukkuhihnalla.

Björn Borgin tyttömäinen Purple Soft Trolley on kaksipyöräinen pehmeä lentolaukku, joka piristää reissua kirkkaine väreineen. Pehmeästä, mutta silti vahvasta materiaalista valmistettu laukku on tukevaa tekoa. Järjestelmällinen pakkaaja ilahtuu sisäosan lokeroista sekä kenkä- ja pyykkipusseista.

Tumin kaksipyöräinen lentolaukku on tyylikäs ja yksinkertainen reissukaveri. Laukun ulkopuoliset sivutaskut helpottavat pakkaamista, mutta sisäpuolella saisi olla enemmänkin lokeroita. Nailonista valmistetussa matkalaukussa on nahkaisia yksityiskohtia.

 • Björn Borg Purple Soft Trolley: Noin 119 euroa. 55 cm x 37 cm x 23 cm.
 • Tumi Voyageur Super Léger International Carry-On: Noin 345 euroa. 52 cm x 38 cm x 20.3 cm.

Reput ja läppärilaukut tietokoneen kuljetukseen

Yhä useampi matkustaa nykyisin kannettava tietokone mukanaan. Kukapa ei haaveilisi lentokentän turvatarkastuksesta, jossa ei tarvitsisi kaivaa kannettavaa tietokonetta esiin? Tumin T-Pass -läppärilaukku keskeltä avattavine vetoketjuineen lupaa vaivattoman läpikulun lentomatkoilla, sillä sen uusien ominaisuuksien ansiosta koneen voi ainakin teoriassa jättää laukun sisään läpivalaisun ajaksi. Nähtäväksi kuitenkin jää, vakuuttaako tämä lentokenttien työntekijät ympäri maailmaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tumin laukku on vertailussa kallis, mutta jos haluaa panostaa tietokonelaukkuun, on T-Pass hyvä valinta. Laukku on tukevaa tekoa ja lukuisat sivutaskut helpottavat oheistavaroiden ja työpapereiden organisointia. T-Pass -ominaisuus on myös monissa muissa Tumin laukkumalleissa ja ne sopivatkin erityisesti liikematkailijoille, joilla kannettava tietokone on aina mukana.

Päiväretkillä tukeva reppu on reissaajan paras kaveri. Tumin Alpha Bravo Knox on tyylikäs reppu, joka sopii niin kaupunkiin kuin luonnon helmaankin. Kaunis harmaa sävy ja onnistunut muotoilu hivelevät silmää. Matkatavarat on helppo organisoida repun lukuisiin sivutaskuihin – myös sisätila on jaettu hienosti. Kankainen reppu on kestävän tuntuinen.

 • Tumi T-Pass Organizer Brief: Noin 365 euroa. 31 cm x 40.5 cm x 12.7 cm.
 • Tumi Alpha Bravo Knox: Noin 245 euroa. 43 cm x 30.5 cm x 15 cm.

Reissukassit ja näppärät pikkupussit

Vaikka Björn Borgin Core-laukkua myydäänkin urheilukassina, soveltuu se erinomaisesti myös viikonloppulaukuksi pienempiä reissuja varten.

Yksinkertaisen tyylikäs musta kassi kulkee rennosti olkapäällä. Coren sisään saa sullottua yllättävän paljon tavaraa, mutta raskaampi omaisuus kannattaa suosiolla jättää kotiin. Myös saman sarjan selkäreppu yllättää tilavuudellaan.

Tumin Just In Case -kassi on tilava ostosveska, jonka saa taiteltua pieneksi. Kassi myydään omassa pienessä säilytyspussissaan. Reissun päällä varakassi on oivallinen ostoksia varten: ota se mukaasi taiteltuna ja tuo takaisin täynnä tuliaisia! Kassin saa myös kätevästi kiinnitettyä vedettävään matkalaukkuun.

Jokainen matkalainen tietää, että reissussa tarvitaan pikkupussukoita. Tumin Borsa-malli on tarkoitettu sujautettavaksi käsilaukun sisään helpottamaan siellä usein vallitsevaa kaaosta. Kun tärkeimmät tavarat ovat yhdessä pussukassa, on myös käsilaukun vaihto helppoa, sillä pussukan voi vain sujauttaa veskasta toiseen. Vaihtoehtoisesti sitä voi käyttää vaikka kosmetiikan tai korujen säilytyspaikkana tien päällä. Sisältä löytyy myös pienempi pussi, joka toimii hyvin kolikkokukkarona.

Borsan korkea hinta arveluttaa – laatu maksaa, mutta kätevyydestään huolimatta on vaikea uskoa sen olevan hintansa väärti verrattuna tarjolla oleviin edullisempiin vaihtoehtoihin.

 • Björn Borg Core: Noin 59,95 euroa. 48 cm x 32 cm x 24 cm.
 • Tumi Just In Case Tote: Noin 90 euroa. 35.5 cm x 58 cm x 23 cm.
 • Tumi Voyageur Borsa Small: Noin 80 euroa. 12.7 cm x 26.7 cm x 6.3 cm.

Lisätietoja

www.samsonite.fi
www.tumi.com
www.bjornborg.com
www.delsey.fi

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Samsonite, Delsey, Björn Borg, Tumi

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Mitä tietoja matkalaukun nimilappuun kannattaa laittaa?

Mitä tietoja matkalaukun nimilappuun kannattaa laittaa lennolle? Muista nämä 3 – mutta varo yhtä

Matkalaukun lukitseminen lennolle

Saako ruumaan menevän matkalaukun lukita lennolle? Huomioi nämä asiat

Helsinki-Vantaa

Helsinki-Vantaalle odotettu uudistus – näin nesteiden kanssa matkustaminen helpottuu

Käsimatkatavarat

Näin pakkaat oikein lennolle – mitä käsimatkatavaroissa saa kuljettaa?

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja