Kuva:

Ovi-palvelu pitää matkalaukun kevyenä

Poissa ovat ajat, jolloin matkalaukun painosta puolet oli matkaoppaita, karttoja ja sanakirjoja. Nyt kaikki tämä, ja enemmänkin, kulkee mukana puhelimessa ja on vain muutaman klikkauksen päässä.

Rantapallon esittelyssä Ovi Kartat -navigointipalvelu sekä muita matkantekoa helpottavia sovelluksia Nokian Ovi-palvelusta. Kaikkien jutussa mainittujen sovellusten lataus on ilmaista.

Ovi Kartat

Puhelinten navigaattoripalvelut ovat kehittyneet niin, että niitä käyttävä on harvoin hukassa. Verkkoyhteyden ja paikallistamispalvelun avulla Ovi Kartat -sovellus pystyy löytämään sijainnin hyvinkin tarkkaan.

Tällä hetkellä ohjelmaan on saatavilla ilmaiseksi yli 70 maan kartat, joiden avulla reittitietojen löytäminen on helppoa. Näiden lisäksi Ovi Kartat tarjoaa esimerkiksi säätietoja ja erilaisia matkaoppaita, joista kattavimpia ovat Lonely Planetin mobiilioppaat.

Muita oppaita ovat Michelinin ravintola- ja hotelliopas sekä majoitusopas HRS Hotels. Myös suoraan kartalta löytyy tietoa lähimmistä nähtävyyksistä ja kohteista. Ulkomaanmatkalle lähtiessä kartan voi ladata etukäteen puhelimeen, jolloin sitä pääsee tarkastelemaan myös ilman verkkoyhteyttä.

Viihdyttävämmäksi navigointi muuttuu, jos perinteisen neuvonantajan sijaan ohjeita jakaa rallilegenda Juha Kankkunen (Ota Juha Kankkunen kartturiksi) tai vaikka itse ajaja (Oma ääni) itseään neuvoen.

Vaikka auto- ja kävelynavigointi toimiikin Suomen lisäksi myös ulkomailla, voi sen käyttäminen vieraan maan verkossa olla huomattavan kallista.

StreamThru – travel assistant

Ovi Storen matka-assistenteista suosituin on monipuolinen palvelu, joka sisältää monta eri toimintoa pienessä paketissa. StreamThru ilmoittaa lentoaikojen muutoksista ja lähtöterminaaleista sekä kertoo kohteen säätilan ja ajankohtaiset tapahtumat.

Converter

Kuinka pitkä matka perille onkaan, jos tienviitta näyttää 30 mailia? Riittääkö 70 fahrenheitia rantapäivänä? Kuinka kovaa saan ajaa alueella, jonka rajoitus on 50 mailia tunnissa?

Yksinkertaisen ja toimivan laskurin avulla erilaisten lukujen muuttaminen mitayksiköstä toiseen onnistuu helposti.

Currencies Touch

Currencies Touch tarjoaa päivitetyt valuuttakurssit noin 40 eri rahayksiköstä. Helppo käyttää eikä vaadi verkkoyhteyttä.

ForecaWeather

Forecan palvelu kertoo kattavat säätiedot ympäri maailmaa. Valitse kohde listalta, hakutoiminnolla tai paikantimen avulla.

Tube Map

Lontoossa matkaavan ehdoton apuri. Tube Map neuvoo parhaan metroreitin kohteesta toiseen ilman internetyhteyttä. Saatavilla myös esimerkiksi Shanghai Metro (1 €).

Bright Light Touch

Yksi yksinkertaisimmista taskulamppusovelluksista. Bright Light Touch käyttää kameran salamaa taskulamppuna tuoden valon pimeään helposti ja varmasti. Mainio apu yöllisille reissuille!

Kuva: [email protected]

Päivitetty: 18.11.2010

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (6 votes, average: 3,83 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia