hero taustakuva

Matkalle suklaaparatiisiin

artikkelin kuva
Ruoka ja juomat
Suklaa maistuu kaikkialla maailmassa - Rantapallon esittelyssä matkailijan suklaaparatiisit.
Teksti: Riikka Krenn
Päivitetty: 30.03.2015
facebook   whatsapp

Suklaan raaka-ainetta kaakaota on viljelty Etelä-Amerikassa jo yli 3 000 vuotta. Eurooppaan herkku rantautui espanjalaisten löytöretkeilijöiden mukana 1500-luvulla ja suklaa valloitti eurooppalaiset. Maanpäällisen suklaaparatiisin löytääkseen ei tarvitse matkustaa aivan Etelä-Amerikkaan saakka.

Syväsukellus suklaan historiaan ja valmistukseen

Saksan Kölnissa sijaitseva suklaamuseo on laaja katsaus kaikkeen suklaaseen liittyvään. Yksi näyttelyn kohokohdista on trooppinen kasvihuone, jossa pääsee näkemään eläviä kaakaopuita – täytyyhän suklaanystävän tietää, mistä suklaa tulee.

Pieteetillä rakennettu näyttely esittelee suklaan historian, eri kaakaolajikkeet ja niiden erityispiirteet, suklaamassan valmistuksen vaiheet ja valmistuksessa käytettäviä koneita, suklaamainontaa ja kaikkea mahdollista suklaaseen liittyvää. Esimerkiksi jos olet miettinyt, kuinka kulmikas Toblerone-paketti pakataan, löytyy siihenkin vastaus täältä. Saat myös maistiaisen tuoretta suklaata valtavasta suklaasuihkulähteestä. Myymälässä on tuliaisiksi laaja valikoima laadukkaita suklaatuotteita ympäri maailman.

Schokoladenmuseum
Am Schokoladenmuseum 1a, Rheinauhafen, Köln
www.chocolatemuseum-cologne.com

Suklaamaistiaisille Tukholmaan

Huumaava suklaantuoksu kietoo sinut syleilyynsä heti, kun astut sisään Tukholman Södermalmilla sijaitsevaan Chokladfabrikenin kahvila-myymälään.

Takahuoneessa suklaatehtaan puolella porisee suuri kattilallinen suklaata, josta valmistetaan pian praliineja. Tukholmalaiset ystävykset perustivat Chokladfabrikenin vuonna 1997, kun naapurit eivät enää pystyneet vain haistelemaan vierestä ystävysten suklaakeitoksia, vaan halusivat myös ostaa niitä.

Nyt Chokladfabrikenillä on Tukholmassa neljä myymälää, joista kahden yhteydessä myös valmistetaan suklaakonvehteja, leivoksia ja kakkuja. Osa suklaasta jopa menee vientiin Japaniin. Chokladfabrikenin kahviloiden kaikissa tuotteissa on suklaata muodossa tai toisessa. Mukaan suklaanystävä voi ostaa esimerkiksi konvehteja, joissa on lakritsaa ja suolaa, vihreää teetä tai seesamia.

Chokladfabrikenissa järjestetään myös suklaamaistiaisia sopivien jälkiruokaviinien kera sekä kursseja, joissa perehdytään esimerkiksi konvehtien valmistuksen saloihin.

Chokladfabriken
Renstiernas gata 12, Tukholma
www.chokladfabriken.com

Suklaavartaita saksalaisilla markkinoilla

Ei saksalaisia markkinoita ilman suklaavarraskojua! Tiskit notkuvat grillivartaita muistuttavia herkkuja, suklaavartaita, joihin on ensin pujotettu reilut palat hedelmää tai marjoja, kuten ananasta, banaania tai mansikoita ja lopuksi varras on upotettu suklaaseen. Makuja on tietenkin useita: valkoista, vaaleaa tai tummaa suklaata.

Suklaavarras on ihanan suklainen ja raikkaan vitamiininen välipala markkinahumun keskelle. Suklaavarraskoju löytyy lähes aina saksalaisilta markkinoilta ja tivoleista, se kuuluu olennaisena osana tapahtumaan kuin tapahtumaan aina joulumarkkinoista olut- ja viinijuhlille.

Tapahtumia Saksassa

Juhlapöydän konvehtien jäljillä ja muita suomalaisia suklaavinkkejä

Juhlapöydän konvehtien jäljille pääsee Pandan tehtaanmyymälässä Jyväskylän Vaajakoskella. Myynnissä on erikoiseriä suklaata ja lakritsaa, jotka valmistetaan aivan myymälän vieressä, vain lasiseinän takana.

Brunbergin ihania Suukkoja, tryffeleitä ja voimakkaan täyteläistä tummaa suklaata voi puolestaan hankkia erikoiseriä Brunbergin tehtaanmyymälästä Porvoosta.

Kultasuklaan käsintehtyjä konvehteja, suklaalevyjä ja -patsaita myydään yrityksen neljässä liikkeessä: Iittalassa, Tampereella, Helsingissä ja Turussa.

Pandan tehtaanmyymälä
Asematie 2, Vaajakoski
www.panda.fi

Brunbergin tehtaanmyymälä
Teollisuustie 19 B, Porvoo
www.brunberg.fi

Kultasuklaan myymälät
www.kultasuklaa.fi

Hanna Korhonen

Lue kommentit (2) Jätä kommentti

  1. Suklaa on niin herkkua <3 Tätä täytyy kokeilla ehdottomasti


  2. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.