Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Kokeilitko tätä Madeiran-lomalla? Raikas poncha-juoma on saaren erikoisuus

Shutterstock artikkelin kuva
Ruoka ja juomat
Madeiralaisten rakastama poncha maistuu myös matkailijoille.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 02.04.2020
facebook   whatsapp

Raikas juoma viilentää kuumana lomapäivänä

Paikalliserikoisuuksien maistaminen kuuluu useimpien lomailijoiden matkasuunnitelmiin, eikä siitä tavasta kannata lipsua myöskään Madeiralla. Portugalille kuuluva lomasaari on perinteinen lomakohde, ja yksi saaren erikoisuuksista on raikas poncha-juoma.

Juoman tärkein raaka-aine on saarella kasvaneesta sokeriruo’osta valmistettu brandy. Sen lisäksi ponchassa käytetään tavallisesti sitruunamehua ja hunajaa. Joissakin versioissa mukaan lisätään myös appelsiinimehua, ja hunajan voi korvata esimerkiksi passiohedelmällä tai tomaatilla. Juoma sekoitetaan erityisesti ponchan valmistusta varten kehitetyllä caralhinho-sekoittimella.

Ponchan historia ulottuu 1700-luvun puoliväliin, ja juoma nousi erityiseen suosioon 1800-luvulla, jolloin sitä nautittiin lähes kaikissa madeiralaisissa taloissa. Juoman syntypaikkana pidetään kalastajakaupunki Câmara de Lobosia, joka on nykyisin hyvin kuuluisa juurikin ponchasta.

Pikkukaupungissa onkin lukuisia ponchaan erikoistuneita kuppiloita, ja niin paikalliset kuin matkailijatkin vierailevat Câmara de Lobosissa juuri ponchan vuoksi.

Katso videolta, kuinka alkuperäinen poncha valmistetaan!

>> Lue lisää vinkkejä Madeiralle Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuva: Shutterstock
Video: Youtube / p4rafuso

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.