Kokeilitko tätä Madeiran-lomalla? Raikas poncha-juoma on saaren erikoisuus
Matkoja kohteeseen Madeira
Raikas juoma viilentää kuumana lomapäivänä
Paikalliserikoisuuksien maistaminen kuuluu useimpien lomailijoiden matkasuunnitelmiin, eikä tavasta kannata lipsua myöskään Madeiralla. Portugalille kuuluva lomasaaren erikoisuus on raikas poncha-juoma.
Ponchan tärkein raaka-aine on saarella kasvaneesta sokeriruo’osta valmistettu brandy. Sen lisäksi juomassa käytetään tavallisesti sitruunamehua ja hunajaa. Joissakin versioissa mukaan lisätään myös appelsiinimehua, ja hunajan voi korvata esimerkiksi passiohedelmällä tai tomaatilla.
Juoma sekoitetaan erityisesti ponchan valmistusta varten kehitetyllä caralhinho-sekoittimella.
Ponchan historia ulottuu 1700-luvun puoliväliin, mutta erityiseen suosioon se nousi 1800-luvulla, jolloin sitä nautittiin lähes kaikissa madeiralaisissa taloissa. Juoman syntypaikkana pidetään kalastajakaupunki Câmara de Lobosia.
Câmara de Lobosissa on lukuisia ponchaan erikoistuneita kuppiloita. Niin paikalliset kuin matkailijatkin vierailevat pikkukaupungissa juuri ponchan vuoksi.
Katso videolta, kuinka alkuperäinen poncha valmistetaan!
>> Lue lisää vinkkejä Madeiralle Rantapallon kohdeoppaasta!
Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää