Hyppää sisältöön

Vaihtoehto Karibialle ja Välimerelle – katso neljä eksoottista risteilykohdetta

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 16.02.2018
Risteily on kätevä tapa nähdä yhden loman aikana monia kiinnostavia kohteita. Näihin neljään kaukokohteeseen voit tutustua myös risteilyaluksen kyydissä!

1. Australia

Kaukainen Australia ihanine rantoineen ja huikeine luontokohteineen kuuluu monien unelmakohteisiin. Risteily on mainio vaihtoehto tutustua Australiaan, sillä yhden loman aikana ehtii nähdä monta maan suosituista matkakohteista. Monet Australian alueen risteilyistä lähtevät Sydneystä tai ainakin vierailevat esimerkiksi upeista rannoista tunnetussa kaupungissa.

Sydneyn lisäksi Australian risteilyt vierailevat usein Perthissä, Melbournessa, Adelaidessa sekä Tasmanian saarella. Mikäli haluat nähdä risteilymatkan aikana vielä enemmän kohteita, on valittavana myös risteilyjä, joissa vieraillaan Uuden-Seelannin kohteissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
IstockphotoEksoottiset risteilyt
Australian risteilyt vierailevat usein Sydneyssä, joka on tunnettu esimerkiksi upeista rannoista.

2. Uusi-Englanti ja Kanada

Yhdysvaltojen koillisosassa sijaitseva Uuden-Englannin alue on kuuluisa upeasta ruskasta, joka värjää maiseman keltaisen ja punaisen sävyihin aina syksyn tullen. Risteilyaluksen kyydissä pääsee ihailemaan upeita maisemia ja karua luontoa mereltä käsin sekä vierailemaan kiinnostavissa satamissa.

Monissa Uuden-Englannin risteilyissä lähtösatama on New York ja risteilyalus pysähtyy esimerkiksi Massachusettsin ja Mainen osavaltioissa. Kanadan puolella risteilyt vierailevat usein muun muassa Nova Scotian ja New Brunswickin alueilla sekä Prince Edwardin saarella.

3. Etelä-Amerikka

Eksoottinen Etelä-Amerikka on monille suomalaisille vielä melko tuntematon kohde. Maanosassa riittää kiinnostavaa nähtävää aina sykkivistä suurkaupungeista vaikuttaviin luonnonnähtävyyksiin. Etelä-Amerikan risteilyille voi lähteä esimerkiksi Yhdysvaltojen länsirannikon Los Angelesista tai Floridassa sijaitsevasta Fort Lauderdalesta. Reitin voi risteillä myös toisin päin valitsemalla lähtöpaikaksi vaikkapa Argentiinan pääkaupungin Buenos Airesin tai Chilessä sijaitsevan Valparaison sataman.

Etelä-Amerikan alueella on valittavana runsaasti erilaisia reittejä ja eri pituisia risteilyjä, joka yleensä kestävät kahdesta viikosta ylöspäin. Risteilyn aikana pääsee parhaimmillaan näkemään monia kiinnostavia maita ja kaupunkeja, sillä risteilyalukset pysähtyvät reitistä riippuen esimerkiksi Argentiinassa, Brasiliassa, Chilessä, Perussa tai Uruguayssa.

IstockphotoEksoottiset risteilyt
Etelä-Amerikan risteilyllä pääsee tutustumaan esimerkiksi Argentiinan, Brasilian, Chilen, Perun ja Uruguayn kohteisiin.

4. Alaska

Pinta-alaltaan Yhdysvaltojen suurin osavaltio Alaska tarjoaa risteilymatkustajille mahdollisuuden tutustua alueen ainutlaatuiseen luontoon, kuten lumihuippuisiin vuoriin ja jäätiköihin. Kauniin luonnon lisäksi Alaskassa pääsee näkemään paikallista kulttuuria, kiireetöntä elämänmenoa ja eksoottisia villieläimiä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Alaskan risteilyjen lähtösatamana toimii usein Seattle tai Vancouver, ja pysähdyspaikkoja ovat esimerkiksi Anchorage ja Juneau.

>> Lue myös: Mikä elämys! Välimeri uudella tavalla – 3 unohtumatonta risteilyreittiä

Teksti: Krista Ahonen
Kuvat: Istockphoto

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Matkat Uuteen-Seelantiin Mainos

Haaveiletko Australiasta tai Uudesta-Seelannista? Suomalaiset asiantuntijat suunnittelevat unelmiesi matkan

Route 66 -tie Yhdysvalloissa

Miksi Route 66 on maailman kuuluisin reitti? Alamäki alkoi 80-luvulla – nyt tietä reunustavat hylätyt motellit

Kymmenen faktaa Los Angelesista

Tiesitkö tämän Los Angelesista? 10 erikoista faktaa enkelten kaupungista

Amerikkalainen joulu

Tuttu elokuvista ja tv-sarjoista – tällainen on amerikkalainen joulu

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja