Hyppää sisältöön

Mikä elämys! Välimeri uudella tavalla – 3 unohtumatonta risteilyreittiä

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 12.01.2018
Mitä jos lähtisit kesälomalla Välimeren risteilylle? Tarjolla on reittejä erilaisille matkailijoille, ja yhden matkan aikana risteilyaluksen kyydissä pääsee kokemaan uusia kohteita.

ILMOITUS

Runsas risteilytarjonta voi hämmentää

Risteily Välimerellä on erinomainen tapa viettää kesälomaa, mutta itselle sopivan matkan löytäminen ja valitseminen voi olla haastavaa. Reitti-, varustamo-, laiva- ja hintavaihtoehtoja on niin paljon, että matkailijalla menee helposti pää pyörälle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Esimerkiksi kotimaisen Risteilykeskuksen suunnittelutyökalu tarjoaa apua tavallisille matkailijoille. Varausjärjestelmään on listattu kaikkien varustamojen risteilyreitit ja hinnat, joista itselle sopivimman matkan voi valita omien toiveiden perusteella.

– Ensimmäisenä kannattaa katsoa itselle sopiva reitti sen mukaan, mitä kaikkea haluaa nähdä, sanoo kotimaisen Risteilykeskuksen risteilyasiantuntija Petri Sirén.

Kun alue on selvä, pääsee sen jälkeen selaamaan matkoja hinnan ja varustamojen mukaan.

– Hinta on monille matkustajille tärkeä kriteeri. Viikon risteily Välimerellä off-seasonina eli esimerkiksi tammikuussa maksaa halvimmillaan 400 euroa hengeltä. Suosituimman sesongin aikana, eli vaikkapa elokuussa, risteilyjen alkaen-hinnat lähtevät jo 600 eurosta, Sirén sanoo.

Huomioi reitin aikataulu

Risteilyreitin, hinnan ja varustamojen lisäksi Sirén suosittelee vertailemaan myös laivoja ja reitin aikataulua.

– Laivoissa voi olla hyvin suuria eroja, mutta myös aikataulun huomioiminen on hyvin tärkeää. Jos ohjelmassa on esimerkiksi vierailu Roomassa missä satama sijaitsee noin tunnin matkan päässä kaupungista ja jos laiva saapuu satamaan vasta puolenpäivän aikaan ja lähtee alkuillasta, on syytä miettiä, haluaako kohteeseen käyttää enemmän aikaa, Sirén sanoo.

Jos omalle suosikkikohteelle ei jää riittävästi aikaa risteilyllä, suosittelee Sirén vaihtamaan risteilyä sellaiseen, missä jää enemmän aikaa kaupunkiin tutustumiseen.

Tavallinen vierailuaika satamassa on noin kymmenen tuntia. Käytännössä aika kuitenkin supistuu yhdeksään tuntiin, sillä matkustajat voivat poistua laivasta aikaisintaan puoli tuntia satamaan saapumisen jälkeen ja vastaavasti laivaan on palattava viimeistään puoli tuntia ennen lähtöä. Muutaman tunnin mittaisilla vierailuilla kohteeseen ei siis jää merkittävästi aikaa.

Kolme kiinnostavaa risteilyreittiä Välimerellä

Välimerellä on runsaasti erilaisia risteilyreittivaihtoehtoja, sillä kiinnostavia kohteita on pienellä alueella lähes loputtomiin. Risteilykeskus listasi kolme kiinnostavaa risteilyä keväälle ja kesälle 2018.

IstockphotoBarcelona, Espanja
Barcelona on klassinen Välimeren-kohde, johon on helppo tutustua risteilyllä.

Läntisen Välimeren klassikkokohteet

Läntisellä Välimerellä kesällä 2018 risteilevä MSC Sinfonia tarjoaa klassikkoreitin, joka sisältää monia hittikohteita mutta myös muutamia suurelle yleisölle melko tuntemattomia kohteita.

Reitille osuvat Genova, Marseille, Barcelona, Valencia, Palma de Mallorca, Valletta, Messina, Rooma ja Firenze.

– Legendaaristen kohteiden lisäksi on muutamia erikoisia paikkoja. Reitillä on laaja kattaus läntistä Välimerta: neljä maata ja kaksi saarta, yhteensä yhdeksän eri kohdetta, summaa Sirén.

Pitkä läntisen Välimeren risteily

Jos haluat viettää vielä pidemmän aikaa läntisellä Välimerellä, tarjoaa MSC Preziosa kiinnostavan kattauksen niin Välimeren kohteita kuin alueen ulkopuolisiakin kohteita.

Reitti lähtee niin ikään Genovasta ja suuntaa Malágaan, mistä matka jatkuu Marokon Casablancaan sekä Lissaboniin ja sieltä Barcelonan ja Marseillen kautta takaisin Genovaan.

– Reitti on monipuolinen, erikoinen ja melko harvinainen. Meripäiviä on hyvässä suhteessa kaupunkipäiviin, joten rauhalliseen rentoutumiseen ja laivan palveluista nauttimiseen jää tällä reitillä myös aikaa, Petri Sirén sanoo.

Itäisen Välimeren uudet ja kiinnostavat

Jos kaipaa vaihtelua klassiselle Välimerelle, löytyy sitä alueen itäosasta. Itäisen Välimeren risteily vie matkailijat tutustumaan Adrianmeren kohteisiin MSC Poesian kyydissä.

Reitti alkaa Venetsiasta ja matka jatkuu Barin kautta Olympiaan, Ateenaan ja Mykonokselle, mistä reitti etenee Albanian Sarandëen ja Dubrovnikiin.

– Mikään ei ole hienompi tapa lähteä risteilylle kuin aloittaa matka Venetsiasta. Laiva lähtee aivan ytimestä ja lipuu aivan Piazza San Marcon vierestä ja laivasta avautuvat kaikki nähtävyydet komeasti yläperspektiivistä, kuvailee Sirén.

Lähde: Risteilykeskus
Kuvat: Istockphoto

ILMOITUS

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Viking Cinderella

Viking Cinderella alkaa risteillä Helsingin ja Tukholman välillä – reitille neljä uutta ravintolaa ja kaksi uutta baaria

Tämä ylellinen alus houkuttelee risteilylomalle – esittelyssä hulppea Celebrity Edge

Ota kaikki irti risteilyn kiinnostavista kohteista – neljä syytä osallistua laivayhtiön järjestämille retkille

Celebrity Silhouette

Kurkista sisään hulppeaan risteilyalukseen – tältä näyttää Celebrity Silhouette

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja