Hyppää sisältöön

Haaveiletko Australiasta tai Uudesta-Seelannista? Suomalaiset asiantuntijat suunnittelevat unelmiesi matkan

  • Palmuja rannalla
Ilmoitus Päivitetty: 19.04.2024
Project Matka räätälöi puolestasi juuri itsesi näköisen matkan Australiaan, Uuteen-Seelantiin tai Tyynenmeren saarille. 

MAINOS: PROJECT MATKA

Project Matka suunnittelee matkan toiveidesi mukaan

Kaukaiset Australia ja Uusi-Seelanti ovat monille paikkoja, jotka halutaan kokea kerran elämässä. Mutta mistä oikein aloittaa suunnittelu, kun kohde sijaitsee toisella puolella maapalloa? 

Matkoja Australiaan, Uuteen-Seelantiin ja Tyynenmeren saarille suunnittelevan Project Matkan perustaja Asko Meriläinen lähti itse reissuun Australiaan 20 vuotta sitten – ja jäi sille tielle. 

Idea omasta matkailualan yrityksestä syntyi ystävien ja perheen kokemuksien kautta. Australiassa vieraillessa matkojen suunnitteluun kaivattiin apua. 

Project Matkan perustaja Asko Meriläinen
20 vuodessa Australia, Uusi-Seelanti ja Tyynenmeren saaret ovat tulleet tutuiksi Asko Meriläiselle.

Project Matka suunnittelee matkan puolestasi täysin omien toiveidesi perusteella. Kahta samanlaista matkaa ei ole. 

– Asumme itse Australiassa, matkustamme paljon ja tunnemme kohteet ja yhteistyökumppanit. Olemme tarvittaessa tukena ja apuna myös matkan aikana, sanoo Meriläinen. 

Project Matka voi auttaa majoituksen, aktiviteettien, kohteiden välillä liikkumisen ja päiväretkien kanssa. Kun paketti on valmis, asiakkaan tehtäväksi jää vain lomasta nauttiminen. 

Näin matkaohjelma luodaan

Kaikki lähtee liikkeelle keskustelusta asiakkaan kanssa. Ensiksi selvitetään budjetti, matkan ajankohta, käytettävissä oleva aika sekä omat kiinnostuksen kohteet. Palvelua saa suomen kielellä. 

Australiassa ja Uudessa-Seelannissa etäisyydet ovat pitkiä. On tärkeää miettiä heti, haluaako ajaa itse autoa vai käyttää mieluummin julkisia kulkuneuvoja. Molemmissa maissa on vasemmanpuoleinen liikenne. 

– Matkan suunnittelun voi aloittaa hyvissä ajoin, jopa 8–12 kuukautta ennen lähtöä jos on tarkoitus matkustaa sesonkiaikana. Nopeimmillaan saamme paketin kasaan parissa viikossa. 

ShutterstockProject Matka
Moni haluaa bongata lomalla Australian suloisia eläimiä kuten kenguruja ja koaloja.

Maailman toiselle laidalle matkustamiseen Meriläinen kehottaa varaamaan aikaa vähintään 2,5 viikkoa, sillä lentomatkoihin hurahtaa pari päivää. Kolmessa viikossa voi jo ehtiä vierailla sekä Australiassa että Uudessa-Seelannissa. 

– Suosittelen välttämään joulu–tammikuun vilkkainta sesonkia, jolloin hinnat ovat korkeammat ja hotellit täyttyvät nopeasti. Esimerkiksi Australian kevät loka–marraskuussa on hyvää matkustusaikaa. Säät lämpenevät jo, mutta pohjoisessa ei vielä ole liian kuuma, vinkkaa Meriläinen. 

Lue alta, millaisia elämyksiä voit kokea Project Matkan kanssa!

1. Uusi-Seelanti: Upeaa luontoa ja maorikulttuuria

Uusi-Seelanti on suomalaisten keskuudessa jopa suositumpi kohde kuin Australia. Pohjois- ja Eteläsaaresta koostuvan maan henkeäsalpaava luonto houkuttelee taittamaan pitkän lentomatkan maailman toiselle puolelle.

Matkat alkavat yleensä pääkaupunki Aucklandista, josta reissua voidaan jatkaa esimerkiksi seikkailupääkaupunki Queenstowniin tai kuumista lähteistään tunnettuun Rotoruaan. Uudessa-Seelannissa luontoon pääsee helposti: päivävaelluksen voi tehdä vaikka nousemalla gondolihissillä ylös ja patikoimalla alas. 

ShutterstockMatkat Uuteen-Seelantiin
Dramaattinen luonto on Uudessa-Seelannissa pääroolissa.

Kiehtovaan maorikulttuuriin voi tutustua alkuperäiskansoihin kuuluvien oppaiden vetämillä kierroksilla tai osallistumalla kulttuuri-illalliselle esityksineen. 

ShutterstockMatkat Uuteen-Seelantiin
Rotoruan geotermisessä puistossa näet ainutlaatuisia maisemia.

Joustavimmin liikkuminen sujuu omalla vuokra-autolla, mutta jos toiveena on välttää autoilua, Project Matka voi suunnitella koko reitin julkisia kulkuneuvoja käyttäen. 

Uudessa-Seelannissa junat ovat hitaita, mutta upeiden maisemien ohi ei tarvitsekaan kiirehtiä. Näkymien seuraaminen ikkunasta on oleellinen osa kokemusta! 

2. Australia: Suurkaupunkeja, tropiikkia ja autiomaata

Australia on monelle unelmakohde, jonne suuntautuvaa matkaa suunnitellaan hartaasti. Jättimäiseen maahan mahtuu monenlaista luontoa ja erilaisia ilmastovyöhykkeitä. 

Sydney kuuluu lähes jokaiseen Australian matkaohjelmaan. Suurkaupungissa halutaan nähdä ainakin maailmankuulu oopperatalo, Harbour Bridge -silta sekä Bondin ja Manlyn rannat. Päiväretken voi tehdä esimerkiksi Blue Mountains -vuorille. 

ShutterstockMatkat Australiaan
Maailmankuulu oopperatalo on Sydneyn kuuluisin nähtävyys.

Moni haluaa käydä myös Australian punaisessa keskuksessa, salaperäisellä Ulurun kalliomuodostelmalla. Pitkien välimatkojen takia vierailuun on varattava pari päivää aikaa. 

Pohjoisen Cairnsista käsin on helppo vierailla Isolla Valliriutalla, joka on yksi maailman seitsemästä luonnonihmeestä ja lähes pakollinen kohde sukeltajille ja snorklaajille. Vaihtoehtoisesti retki voidaan tehdä Whitsunday Islandsin maisemiin.

ShutterstockAustralian matkat
Iso Valliriutta koostuu tuhansista koralliriutoista ja sadoista korallisaarista.

Australian-matkojen ohjelmaan lisätään usein alkuperäiskansakokemus. Se voi olla esimerkiksi aboriginaalien vetämä kävelykierros tai taideaktiviteetti.  

3. Lisää lomaan unelmien paratiisisaari

Jos aikaa on käytettävissä enemmän, voi lomaan Australiassa tai Uudessa-Seelannissa lisätä myös vierailun Tyynenmeren paratiisisaarilla. Kun on kerran matkustanut Oseanian alueelle, miksi ei näkisi samalla enemmän? 

Fidži on helpoin ja suosituin saarikohde, ja sinne on hyvät yhteydet kaikista australialaisista kaupungeista. Eksoottinen Uusi-Kaledonia on nopeimmillaan vain parin tunnin lennon päässä Australiasta. Uudesta-Seelannista kohteeksi valikoituu usein Polynesian Cookinsaaret. 

ShutterstockFidzin matkat
Tyynenmeren saaret sopivat rennolle lepolomalle.

Turkoosi meri, valkoinen hiekka ja saarivaltioiden omat voimakkaat kulttuuriperinnöt houkuttelevat kokemaan Tyynenmeren eksotiikkaa. 

Haluatko apua matkan suunnitteluun? Ota yhteyttä Project Matkaan!

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ensikertalaisen Australia

Ensikertalaisen Australia – 10 asiaa, jotka haluat tietää ennen ensimmäistä matkaa

Joulusaari

Joulusaarella on aina joulu – tunnetko jo tämän trooppisen kohteen?

Nämä suloiset pikkuasukkaat sulattavat sydämesi – katso video kaukaisilta saarilta

Australian yllättävimmät asiat

Kymmenen asiaa, jotka saattavat yllättää ensikertalaisen Australiassa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja