Hyppää sisältöön

Vau! Nämä 5 uskomatonta paikkaa Balilla loksauttavat leukasi ja palauttavat uskosi paratiisisaareen

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 17.09.2019
Jätä hetkeksi Balin vilkkaat rannat ja löydä saaren upeat luonnonpaikat. Lue vinkit viiteen kuvaukselliseen kohteeseen!

1. Blahmantung: Balin korkeimpia vesiputouksia

Onko Balin kaltaisella suositulla lomasaarella vielä mahdollista löytää rauhallisia luonnonpaikkoja, joissa ei välttämättä törmää isoihin ryhmiin? Kyllä on.

Blahmantungin vesiputouksen sijainti tarkoittaa sitä, ettei se ruuhkaudu kävijöistä. Vesiputous löytyy läheltä saaren keskipistettä, eikä sen välittömässä läheisyydessä ole suosittuja lomakohteita. Jos haluat nauttia luonnon rauhasta, suuntaa tänne.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vesiputoukselle voi matkustaa itsenäisesti tai oppaan kanssa, ja retkeä varten kannattaa varata tukevat kengät. Reitti putoukselle on paikoin haastava. Blahmantung on yksi Balin korkeimpia vesiputouksia.

Vesiputoukset ovat runsaimmillaan sadekauden aikaan, joka Balilla ajoittuu talvikuukausille.

A post shared by Dih (@dihlaet) on

A post shared by Toro Rizal (@tr_rizal) on

2. Bunut Bolong: puu, jonka läpi voit ajaa

Manggisarin kylässä Balin länsiosassa sijaitseva Bunut Bolongin puu on komea kahdella puolella tietä kasvava puu. Juuret ovat kiinni maassa molemmin puolin tietä, mutta rungossa on autojen mentävä reikä. Pyhänä puuna pidetystä luonnonpaikasta on tullut hauska vierailukohde.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Paikallisen uskomuksen mukaan hääparin on vältettävä puun alittamista, sillä sen väitetään tuovan huonoa onnea parisuhteelle.

3. Tamblingan ja Buyan: Balin kaksoisjärvet

Balin vilkkaimmat lomakohteet sijaitsevat saaren eteläosassa. Ei siis olekaan ihme, että pohjoisen kaksoisjärvet Tamblingan ja Buyan ovat pienemmän joukon tiedossa. Kyseessä on kaksi vierekkäistä kraatterijärveä, joita erottaa viidakkomainen metsä vaellusreitteineen.

Näköalapaikoille järvien ylle on luotu houkuttelevia kuvauspaikkoja matkailijoille keinuineen ja poseerauspaikkoineen. Jos haluat viettää alueella pidemmän aikaa, voi majoitusta etsiä esimerkiksi Bedugulista, josta voi bongata myös hylätyn kummitushotellin.

Kaksoisjärville tehdään opastettuja retkiä Balin lomakohteista.

A post shared by lily (@lilyy.tran) on

4. Pura Lempuyang: temppeli ja valokuvista tuttu portti

Pura Lempuyang on yksi Balin pyhiä temppeleitä, joka ei ennen juuri houkutellut ulkomaalaisia matkailijoita. Sosiaalinen media on kuitenkin muuttanut matkailua, ja tänä päivänä alueella sijaitseva portti – taustallaan Mount Agung – on suosittu kuvauspaikka ja Instagram-hitti. Näky on saanut lempinimen “portti taivaaseen”.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huipulla sijaitsevalle temppelille päästäkseen matkailijoiden on varauduttava pieneen reippailuun, sillä alueella on kaikkiaan yli 1700 porrasta.

Temppeli sijaitsee vajaan tunnin ajomatkan päässä Amedista ja parin tunnin matkan päässä Ubudista. Jos vierailet temppelialueella vain ottamassa valokuvia, muista pukeutua ja käyttäytyä paikallisia kunnioittaen.

5. Beji Guwang Hidden Canyon: salainen kanjoni

Sukawatissa sijaitseva Beji Guwangin Canyon on luonnon muovaamien kallioseinämien välissä virtaava kanjoni, jossa voi helposti viettää lähes koko päivän tutustumassa dramaattiseen luontoon oppaiden johdolla. Alueelle on pääsymaksu.

Paikka tunnetaan yleisesti nimellä Hidden Canyon eli piilotettu kanjoni, mutta salaisuutena se ei ole enää pysynyt. Kanjonista on tullut suosittu vierailukohde, sillä sinne pääsee Ubudista helposti reilussa puolessa tunnissa. Suosituista rantakohteista kuten Kuta Beachilta, Seminyakista ja Canggusta matkaa kertyy noin tunnin verran.

Maasto on haastava, ja kävijöiden on varauduttava vaatteiden kastumiseen. Kamerat ja puhelimet kannattaa suojata hyvin. Reitti vaatii kiipeilyä, tasapainottelua ja hyvää peruskuntoa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

A post shared by Indonesia – Bali (@imdhendra) on

Lue myös: Indonesian upeimmat rantakohteet – mikä näistä saarista sopii sinulle?

Lähde: Trip Canvas
Kuvat: Instagram

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Turistien tyypilliset mokat Balilla

Varo näitä Balilla – 6 tyypillistä mokaa, joihin turistien on helppo sortua

Balilainen ruoka

Joko tiedät, millaista ruokaa Balilla syödään? 5 suosittua annosta

Suomalainen hotelli Thaimaassa

Tällaisia ovat suomalaiset hotellit tropiikissa – nimet herättävät huomion Thaimaassa, Balilla ja Meksikossa

Balin tyypilliset juomat

Mitä Balilla juodaan? 6 paikallista suosikkia – katso kuinka montaa olet maistanut

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja