Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Olisitko arvannut? 3 tavallista asiaa, jotka on kielletty Balilla – älä riko vahingossa lakia

Shutterstock artikkelin kuva
Matkavinkit
Indonesian laki saattaa yllättää Balilla lomailevan matkailijan.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 04.11.2019
facebook   whatsapp

1. Unilääkkeet ja tietyt reseptilääkkeet

Olet ehkä saattanut kuulla, että Indonesian huumelait ovat äärimmäisen tiukat. Monet muistavat mediassa esiteltyjä kauhutarinoita turisteista, jotka ovat jääneet virumaan Balin vankiloihin jäätyään kiinni laittomista aineista.

Australialainen uutissivusto News.com.au muistuttaa, että myös viattomalta tuntuvat lääkkeet saattavat olla Indonesiassa kiellettyjä. Tällaisia ovat esimerkiksi unilääkkeet, ADHD-lääkkeet sekä voimakkaat kipulääkkeet.

Antibioottien ja tavallisten kipulääkkeiden ei pitäisi tuottaa ongelmia Indonesiassa. Omien reseptilääkkeiden tilanne kannattaa kuitenkin tarkistaa ennen matkaa.

2. Ilman passia liikkuminen

Passin säilöminen tallelokeroon on monen matkailijan ensimmäinen reissurutiini hotelliin saavuttaessa. Kuka haluaisi riskeerata passin katoamisen kuljettamalla sitä mukana lomakohteessa liikuttaessa?

Balilla on kuitenkin hyvä tiedostaa, että paikallisen lain mukaan kaikkien on kannettava aina mukanaan henkilötodistusta. Ulkomaalaisten turistien tapauksessa tämä tarkoittaa passia. Viralliset säännöt vaatisivat siis passin kulkevan mukana kaikkialla rannalta yöelämään, vaikka todennäköisesti kukaan ei pyytäisi nähdä sitä.

Matkailijoille sääntö tuottaa päänvaivaa. Balilla esimerkiksi käsilaukkuvarkaudet liikenteessä ovat yleisiä, ja varastettu passi sotkee koko loman. News.com.au kertoo monien kuljettavan mukanaan paperista kopiota passista.

Balille matkustettaessa passin tulee olla moitteettomassa kunnossa ja voimassa vähintään kuusi kuukautta saapumispäivästä eteenpäin.

3. Uhkapelit

Kaikki uhkapelit ovat kiellettyjä Indonesian laissa, ja sääntö koskee myös Balia. Jos tuntematon henkilö lähestyy sinua lomalla ja kutsuu pelaamaan rahasta, saattaa kyseessä olla huijaus. Turistit ovat raportoineet tapauksia, joissa peliin asetetut rahat on varastettu.

Balilla ei siis kannata osallistua minkäänlaisiin rahapeleihin, sillä niihin sisältyy sekä huijauksen että paikallisten viranomaisten langettaman rangaistuksen riski.

Lue myös: Varo näitä Balilla – 6 tyypillistä mokaa, joihin turistien on helppo sortua

Lähde: News.com.au, Qantas Travel Insider
Kuva: Shutterstock

Lue kommentit (3) Jätä kommentti

  1. Keeping your passport in the safe is the first routine of many travelers’ arrival at the hotel. Who would want to risk losing their passport when traveling with them while on vacation?


  2. Hyvät vihjeet! Kiitos, nyt tiedän ettei minun pitäisi tehdä Balilla.


    • Bali on skeidaa. Indonesiaan ei kannata mennä, samat asiat löytää muualtakin aasiasta ilman höykytystä


  3. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.