Hyppää sisältöön

Olisitko arvannut? 3 tavallista asiaa, jotka on kielletty Balilla – älä riko vahingossa lakia

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 04.11.2019
Indonesian laki saattaa yllättää Balilla lomailevan matkailijan.

1. Unilääkkeet ja tietyt reseptilääkkeet

Olet ehkä saattanut kuulla, että Indonesian huumelait ovat äärimmäisen tiukat. Monet muistavat mediassa esiteltyjä kauhutarinoita turisteista, jotka ovat jääneet virumaan Balin vankiloihin jäätyään kiinni laittomista aineista.

Australialainen uutissivusto News.com.au muistuttaa, että myös viattomalta tuntuvat lääkkeet saattavat olla Indonesiassa kiellettyjä. Tällaisia ovat esimerkiksi unilääkkeet, ADHD-lääkkeet sekä voimakkaat kipulääkkeet.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Antibioottien ja tavallisten kipulääkkeiden ei pitäisi tuottaa ongelmia Indonesiassa. Omien reseptilääkkeiden tilanne kannattaa kuitenkin tarkistaa ennen matkaa.

2. Ilman passia liikkuminen

Passin säilöminen tallelokeroon on monen matkailijan ensimmäinen reissurutiini hotelliin saavuttaessa. Kuka haluaisi riskeerata passin katoamisen kuljettamalla sitä mukana lomakohteessa liikuttaessa?

Balilla on kuitenkin hyvä tiedostaa, että paikallisen lain mukaan kaikkien on kannettava aina mukanaan henkilötodistusta. Ulkomaalaisten turistien tapauksessa tämä tarkoittaa passia. Viralliset säännöt vaatisivat siis passin kulkevan mukana kaikkialla rannalta yöelämään, vaikka todennäköisesti kukaan ei pyytäisi nähdä sitä.

Matkailijoille sääntö tuottaa päänvaivaa. Balilla esimerkiksi käsilaukkuvarkaudet liikenteessä ovat yleisiä, ja varastettu passi sotkee koko loman. News.com.au kertoo monien kuljettavan mukanaan paperista kopiota passista.

Balille matkustettaessa passin tulee olla moitteettomassa kunnossa ja voimassa vähintään kuusi kuukautta saapumispäivästä eteenpäin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

3. Uhkapelit

Kaikki uhkapelit ovat kiellettyjä Indonesian laissa, ja sääntö koskee myös Balia. Jos tuntematon henkilö lähestyy sinua lomalla ja kutsuu pelaamaan rahasta, saattaa kyseessä olla huijaus. Turistit ovat raportoineet tapauksia, joissa peliin asetetut rahat on varastettu.

Balilla ei siis kannata osallistua minkäänlaisiin rahapeleihin, sillä niihin sisältyy sekä huijauksen että paikallisten viranomaisten langettaman rangaistuksen riski.

Lue myös: Varo näitä Balilla – 6 tyypillistä mokaa, joihin turistien on helppo sortua

Lähde: News.com.au, Qantas Travel Insider
Kuva: Shutterstock

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Turistien tyypilliset mokat Balilla

Varo näitä Balilla – 6 tyypillistä mokaa, joihin turistien on helppo sortua

Balilainen ruoka

Joko tiedät, millaista ruokaa Balilla syödään? 5 suosittua annosta

Suomalainen hotelli Thaimaassa

Tällaisia ovat suomalaiset hotellit tropiikissa – nimet herättävät huomion Thaimaassa, Balilla ja Meksikossa

Balin tyypilliset juomat

Mitä Balilla juodaan? 6 paikallista suosikkia – katso kuinka montaa olet maistanut

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja