Kuva: Shutterstock
Kielletyt asiat Balilla

Olisitko arvannut? 3 tavallista asiaa, jotka on kielletty Balilla – älä riko vahingossa lakia

Indonesian laki saattaa yllättää Balilla lomailevan matkailijan.

1. Unilääkkeet ja tietyt reseptilääkkeet

Olet ehkä saattanut kuulla, että Indonesian huumelait ovat äärimmäisen tiukat. Monet muistavat mediassa esiteltyjä kauhutarinoita turisteista, jotka ovat jääneet virumaan Balin vankiloihin jäätyään kiinni laittomista aineista.

Australialainen uutissivusto News.com.au muistuttaa, että myös viattomalta tuntuvat lääkkeet saattavat olla Indonesiassa kiellettyjä. Tällaisia ovat esimerkiksi unilääkkeet, ADHD-lääkkeet sekä voimakkaat kipulääkkeet.

Antibioottien ja tavallisten kipulääkkeiden ei pitäisi tuottaa ongelmia Indonesiassa. Omien reseptilääkkeiden tilanne kannattaa kuitenkin tarkistaa ennen matkaa.

2. Ilman passia liikkuminen

Passin säilöminen tallelokeroon on monen matkailijan ensimmäinen reissurutiini hotelliin saavuttaessa. Kuka haluaisi riskeerata passin katoamisen kuljettamalla sitä mukana lomakohteessa liikuttaessa?

Balilla on kuitenkin hyvä tiedostaa, että paikallisen lain mukaan kaikkien on kannettava aina mukanaan henkilötodistusta. Ulkomaalaisten turistien tapauksessa tämä tarkoittaa passia. Viralliset säännöt vaatisivat siis passin kulkevan mukana kaikkialla rannalta yöelämään, vaikka todennäköisesti kukaan ei pyytäisi nähdä sitä.

Matkailijoille sääntö tuottaa päänvaivaa. Balilla esimerkiksi käsilaukkuvarkaudet liikenteessä ovat yleisiä, ja varastettu passi sotkee koko loman. News.com.au kertoo monien kuljettavan mukanaan paperista kopiota passista.

Balille matkustettaessa passin tulee olla moitteettomassa kunnossa ja voimassa vähintään kuusi kuukautta saapumispäivästä eteenpäin.

3. Uhkapelit

Kaikki uhkapelit ovat kiellettyjä Indonesian laissa, ja sääntö koskee myös Balia. Jos tuntematon henkilö lähestyy sinua lomalla ja kutsuu pelaamaan rahasta, saattaa kyseessä olla huijaus. Turistit ovat raportoineet tapauksia, joissa peliin asetetut rahat on varastettu.

Balilla ei siis kannata osallistua minkäänlaisiin rahapeleihin, sillä niihin sisältyy sekä huijauksen että paikallisten viranomaisten langettaman rangaistuksen riski.

Lue myös: Varo näitä Balilla – 6 tyypillistä mokaa, joihin turistien on helppo sortua

Lähde: News.com.au, Qantas Travel Insider
Kuva: Shutterstock

Päivitetty: 4.11.2019

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (4 votes, average: 1,75 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

2 kommenttia

Hyvät vihjeet! Kiitos, nyt tiedän ettei minun pitäisi tehdä Balilla.

Bali on skeidaa. Indonesiaan ei kannata mennä, samat asiat löytää muualtakin aasiasta ilman höykytystä