Hyppää sisältöön

Balin vieressä sijaitsevalta paratiisisaarelta löytyy upea uimapaikka – lähde päiväretkelle suosikkikohteesta

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 24.01.2020
Nusa Penidan saari houkuttelee matkailijoita upeilla rannoilla ja erikoisilla uimapaikoilla.

Pieni pala paratiisia

Indonesian suosituin matkakohde Bali on tuttu jo monille suomalaislomailijoille. Harva on kuitenkaan käynyt vielä Nusa Penidalla, joka on Balin kyljessä sijaitseva paratiisisaari. Nusa Penida on tunnettu erityisesti upeista rannoista, vaikuttavista luontokohteista ja kauniista maisemista. Saaren tunnetuin kohde on Kelingkingin ranta, jonka valkoisen rantahiekan, turkoosin meriveden ja jylhän kallion värittämän maiseman matkailijat haluavat ikuistaa lomakuviin.

Yksi Nusa Penidan helmistä on Tembeling-niminen metsä ja ranta, jossa vierailijat pääsevät näkemään vehreitä metsämaisemia ja kauniin rannan sekä pulikoimaan luonnon muovaamassa altaassa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tembeling on pieni pala saaren jäljellä olevaa sademetsää, ja sen läpi laskeudutaan rannalle ja altaille. Reitin loppupäässä on hyvät portaat, mutta alkupää on taitettava kapeaa polkua pitkin joko kävellen tai skootterilla. Reitille voi halutessaan palkata kuskin, sillä ajomatka sopii vain taitaville ja kylmähermoisille ajajille.

Alueelta löytyy kaksi kaunista uimapaikkaa. Ensimmäinen on korkeiden kallioiden keskelle kätkeytyvä luonnonallas, jonka vesi on kirkasta ja vihertävän turkoosia. Allas on niin syvä, että sitä ympäröiviltä kallioilta hypitään veteen. Matalampi allas, joka on muodostunut koottujen kivireunojen sisälle, sijaitsee aivan rannan äärellä.

Reitin lopussa odottaa kaunis vaaleahiekkainen ranta, joka hurmaa maisemillaan. Rannalla uimista ei kuitenkaan suositella sen kivikkoisuuden ja voimakkaiden virtausten vuoksi.

Nusa Penidalle voi tehdä päiväretken Balilta, mutta mikäli haluaa kiertää koko saaren ympäri, on aikaa hyvä varata hieman enemmän. Perille Nusa Penidalle pääsee lautalla Balin Sanurista noin 45 minuutissa. Lautat liikennöivät saaren pohjoisrannikolla sijaitseviin kyliin. Edullisempi mutta myös hitaampi vaihtoehto matkustaa Balilta Nusa Penidalle on hypätä autolautan kyytiin Padang Baissa.

Katso kuvat upeasta uimapaikasta!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

>> Lue myös: Tämän Balin naapurisaarelta löytyvän rannan kaikki haluavat nyt nähdä, mutta todellisuus on toinen kuin valokuvissa

Teksti: Krista Ahonen
Kuvat: Shutterstock ja Instagram

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Turistien tyypilliset mokat Balilla

Varo näitä Balilla – 6 tyypillistä mokaa, joihin turistien on helppo sortua

Balilainen ruoka

Joko tiedät, millaista ruokaa Balilla syödään? 5 suosittua annosta

Suomalainen hotelli Thaimaassa

Tällaisia ovat suomalaiset hotellit tropiikissa – nimet herättävät huomion Thaimaassa, Balilla ja Meksikossa

Balin tyypilliset juomat

Mitä Balilla juodaan? 6 paikallista suosikkia – katso kuinka montaa olet maistanut

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja