Hyppää sisältöön

Haaveiletko matkasta Balille? Katso, mikä saaren lomakohteista sopii sinulle parhaiten

Krista Ahonen
Krista Ahonen Päivitetty: 03.02.2018
Indonesian Bali tarjoaa matkailijalle kauniita rantoja, kiehtovaa kulttuuria, upeaa luontoa ja vilkasta yöelämää. Tutustu lomasaaren viiteen eri kohteeseen ja löydä sopivin juuri sinulle!

Kuta

Kuta Beach on Balin vilkkain lomakohde, joka sijaitsee vain noin 15 minuutin matkan päässä Denpasarin lentokentästä. Kuta Beach on monille kauttakulkupaikka ennen siirtymistä Balin muihin kohteisiin eikä rauhallisesta lomasta haaveilevien kannata pysähtyä kohteeseen kovin pitkäksi aikaa.

Kuta Beach tunnetaan kilometrien pituisesta hiekkarannasta, joka ei ehkä kuulu saaren kauneimpiin, mutta houkuttelee silti paikalle suuria määriä matkailijoita nauttimaan rantapäivistä. Kuta Beachin alueella on paljon palveluita ja laaja valikoima eri hintatason ravintoloita, joista saa niin paikallista ruokaa kuin kansainvälisten keittiöiden annoksia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Majoitusta Kuta Beachilla on eri lompakoille, joten myös pienellä budjetilla reissaavaa löytää alueelta edullista majoitusta. Kuta Beach tunnetaan vilkkaasta yöelämästä ja ahkerat juhlijat voivat vierailla myös viereisen Legianin alueen baareissa ja yökerhoissa.

Seminyak

Hieman Kutasta pohjoiseen sijaitseva Seminyak sopii kohteeksi luksusta etsiville lomailijoille. Seminyakin rannalla matkailijoita on Kuta Beachia vähemmän ja alueella on paljon tasokkaita hotelleja sekä laadukkaita ravintoloita.

Seminyak on tunnettu myös ostosmahdollisuuksista sekä kylpylöistä, joissa voi rentoutua päivän erilaisissa hoidoissa. Alueella on paljon pieniä putiikkeja, jotka myyvät esimerkiksi merkkivaatteita, koruja, sisustustarvikkeita ja surffausvälineitä.

Ubud

Aitoa ja rauhallisempaa Balia kaipaavan matkailijan kannattaa suunnata vilkkaiden lomakohteiden sijasta Ubudin alueelle, joka sijaitsee saaren keskiosassa kauempana rannoista. Ubudin maisemia värittävät vehreät riisipellot sekä upeat temppelit ja palatsit.

IstockphotoBali
Ubudista matkailija löytää balilaista kulttuuria ja upeaa luontoa.

Ubudissa matkailija pääsee tutustumaan balilaiseen kulttuuriin, sillä alueella järjestetään esimerkiksi kiehtovia musiikki- ja tanssiesityksiä. Ubudin lähistöllä sijaitsee monia pieniä kyliä, joissa kannattaa vierailla, jos haluaa nähdä paikallista elämänmenoa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sanur

Jos Balille lähtee lomailemaan koko perheen voimin, on saaren itärannikolla sijaitseva Sanur oiva vaihtoehto lapsiperheen kohteeksi. Sanurin pitkällä hiekkarannalla on rento tunnelma ja maltilliset aallot tekevät rannasta sopivan myös perheille.

Rannan lähellä on paljon majoitusvaihtoehtoja sekä ruokapaikkoja aina paikallisten pitämistä ruokakojuista hotellien tyylikkäisiin ravintoloihin.

Nusa Dua

Haaveiletko rennoista lomapäivistä rannalla tai uima-altaalla makoillen? Nusa Duan rannat ja tasokkaat hotellit tarjoavat mainiot puitteet lomaan, jonka tarkoituksena on nauttia kiireettömyydestä ja Balin aurinkoisista säistä. Rauhallisuutensa vuoksi kohde sopii myös perheille.

Helppoa lomailua ja all inclusive -majoitusta etsivälle Nusa Dua on yksi Balin parhaista kohteista ja tasokkaiden hotellien vuoksi alueella viihtyvät myös häämatkaa viettävät parit. Alueen viiden tähden hotelleissa on monipuoliset palvelut, upeat uima-altaat ja monesti myös omat ranta-alueet hotellivieraille.

>> Lue myös: Milloin Balille kannattaa matkustaa? Tällainen on lomasaaren ilmasto

Teksti: Krista Ahonen
Kuvat: Istockphoto

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Turistien tyypilliset mokat Balilla

Varo näitä Balilla – 6 tyypillistä mokaa, joihin turistien on helppo sortua

Balilainen ruoka

Joko tiedät, millaista ruokaa Balilla syödään? 5 suosittua annosta

Suomalainen hotelli Thaimaassa

Tällaisia ovat suomalaiset hotellit tropiikissa – nimet herättävät huomion Thaimaassa, Balilla ja Meksikossa

Balin tyypilliset juomat

Mitä Balilla juodaan? 6 paikallista suosikkia – katso kuinka montaa olet maistanut

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja