Hyppää sisältöön

Balin aavehotelli hylättiin 90-luvulla ennen kuin se ehti avautua vieraille – kohtalo on yhä mysteeri

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 16.03.2018
Balin lomasaarelta löytyy yllättävä paikka, jonka tarinasta ei voi olla varma.

Balin hylätty hotelli

Jos Balilla malttaa siirtyä tunnetuimpien lomakohteiden ulkopuolelle, voi löytää todella erikoisia paikkoja. Seikkailijoita kiinnostaa hylätty hotelli, joka on piilotettu Beduguliin noin 50 kilometriä Kutan bilerannoilta pohjoiseen.

Hotellista tekee erityisen aavemaisen se, ettei sitä koskaan avattu matkailijoille Indonesian suosituimmalla lomasaarella. Jättimäinen resort-hotelli rakennettiin lähes valmiiksi, mutta hylättiin selittämättömistä syistä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Paikka tunnetaan alueella yleisesti nimellä Ghost Palace Hotel, joka on levinnyt paikallisten keskuudesta matkailijoiden korviin. Viralliselta nimeltään hotelli oli Bedugul Taman Rekreasi Hotel & Resort.

Hotellin tarinasta on olemassa useampia versioita, vaikka sen valmistumisesta ja hylkäämisestä ei olekaan kovin kauan. Kaikki tapahtui vasta 90-luvulla – mutta sen jälkeen Bali on muuttunut valtavin harppauksin.

Hotelli rakennettiin Bedugulin ylängöille alueelle, joka on usein sumuinen. Aavemaista rakennusta ei ole purettu, vaan se rapistuu rauhassa keskellä vihreää luontoa.

Mitä kummitushotellissa oikein tapahtui?

Ghost Palace Hotelista aukeavat hulppeat maisemat, ja onkin lähes epätodellista, ettei puitteita ikinä otettu käyttöön. Syistä voidaan olla monta mieltä.

Yksi teoria tapahtuneesta liittyy Indonesian entisen presidentin poikaan Tommy Suhartoon, jonka huhutaan olleen projektin takana. Suharto päätyi vankilaan vuonna 2002 tilattuaan palkkamurhan tuomarille, joka langetti tälle tuomion korruptiosta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Toisen tarinan mukaan hanketta veti liikemies, joka päätyi konkurssiin. Tietysti hylätyllä paikalla on oltava myös kummitustarina. Ghost Palace Hotelin kummitustarina kertoo hotellista, jonka kaikki työntekijät ja vieraat katosivat mystisesti yhden yön aikana.

Paikalliset kertovat myös legendaa, jonka mukaan hotellin rakennusvaiheessa kuolleiden työntekijöiden haamut kummittelevat paikan päällä edelleen.

Virallisesti hotellin rauniot on suljettu kävijöiltä, mutta se ei ole estänyt seikkailijoita tutustumasta alueeseen. Paikalla saattaa olla vartija. Toisinaan vartijoiden on myös kerrottu rahastaneen matkailijoita sisäänpääsyllä.

Katso alta matkailijoiden jakamia kuvia hylätystä hotellista!

A post shared by @my.photo.ma on

A post shared by @my.photo.ma on

A post shared by @kovalevskaya.a on

A post shared by Sasha Borsch (@megaborsch) on

A post shared by Daria Borysova (@dawunka) on

A post shared by Sasha Smile (@original_sasha) on

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hylätty hotelli ei ole ainoa saarella ihmetystä aiheuttava paikka, jonka tarinaa ei näytä kukaan täysin tuntevan. Joko olet kuullut Balin hylätyistä lentokoneista?

Lue myös: Balille voi päästä nykyään yllättävän halvalla – 10 asiaa, jotka haluat tietää ennen ensimmäistä matkaa

Lähde: Daily Mail, Atlas Obscura
Kuva: Istockphoto, Instagram

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Turistien tyypilliset mokat Balilla

Varo näitä Balilla – 6 tyypillistä mokaa, joihin turistien on helppo sortua

Balilainen ruoka

Joko tiedät, millaista ruokaa Balilla syödään? 5 suosittua annosta

Suomalainen hotelli Thaimaassa

Tällaisia ovat suomalaiset hotellit tropiikissa – nimet herättävät huomion Thaimaassa, Balilla ja Meksikossa

Balin tyypilliset juomat

Mitä Balilla juodaan? 6 paikallista suosikkia – katso kuinka montaa olet maistanut

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja