Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Moni ei edes tiedä, että Espanjalla on kaksi kaupunkia Afrikan mantereella – löytyvät läheltä suosittuja lomakohteita

Shutterstock artikkelin kuva
Rantalomat
Espanjalla on kaksi kaupunkia Marokossa.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 07.10.2019
facebook   whatsapp

Ceuta ja Melilla ovat Marokon espanjalaiset kaupungit

Monet matkailijat tuntevat Espanjassa sijaitsevan Gibraltarin, joka ei kuitenkaan ole osa Espanjaa vaan Ison-Britannian merentakainen alue. Paljon vähemmän puhutaan Gibraltarin eteläpuolelta löytyvistä erikoisuuksista, “Espanjan omista Gibraltareista”.

Marokon pohjoisrannikon Ceuta ja Melilla ovat osa Espanjaa, vaikka sijaitsevatkin tukevasti Afrikan mantereella. Autonomiset kaupungit ovat jäänteitä ajalta, jolloin osa Marokosta oli Espanjan vallan alla.

Kun Marokko itsenäistyi vuonna 1956, ei Espanja halunnut luovuttaa alueitaan. Osa Espanjan valtaamista alueista siirtyi myöhemmin takaisin Marokolle, mutta Ceuta ja Melilla eivät ole vielä tänäkään päivänä vaihtaneet omistajaa. Marokko on kuitenkin tehnyt selväksi haluavansa tehdä kaupungeista virallisesti marokkolaisia.

Ceuta ja Melilla eivät ole varsinaisia turistikohteita, ja ne ovat vieraita suurimmalle osalle espanjalaisistakin. Espanjan eteläisimmäksi kaupungiksi mainostetaan yleensä Tarifaa, vaikka tosi asiassa sekä Ceuta että Melilla sijaitsevat etelämpänä.

Espanjan marokkolaiskaupunkien välillä on lähes 400 kilometriä, joten useimmat matkailijat vierailevat vain toisessa kohteista. Lähimpänä Espanjan manteretta on Ceuta, jonka erottaa suomalaisten suosimasta Aurinkorannikosta vain kapea Gibraltarinsalmi.

Matkailijalle mielenkiintoisinta Ceutassa ja Melillassa on kahden kulttuurin sulava sekoittuminen kielineen ja uskontoineen. Molemmissa kaupungeissa on kiinnostavaa arkkitehtuuria.

Kaupungeissa on kärsitty köyhyydestä ja siirtolaisongelmista. Niitä ympäröivät vahvasti mielipiteitä jakavat aidat, joiden tarkoituksena on välttää laitonta siirtymistä Ceutasta ja Melillasta Espanjan puolelle. Aitojen yli hyppiminen on aiheuttanut lukuisia onnettomuuksia.

Marokon puolella Espanjalle kuuluu myös muutamia pieniä saaria, joilla ei ole asutusta. Ceutaan ja Melillaan voi matkustaa Espanjan mantereelta helposti lautalla.

Tältä näyttää Ceuta

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Ja tältä taas näyttää Melilla

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Lue myös: Lue 10 faktaa Marokosta – tiesitkö, että pärjäät maassa ranskalla?

Lähde: The Week, Daily Mail
Kuvat: Shutterstock ja Getty Images

Lue kommentit (4) Jätä kommentti

 1. Anteeksi . Mutta ceuta kuului aina Espajaan.
  Minä olen Ceutalainen espanjalainen Española .Andalucialanine .
  Englantia, portugali ja Marokko ,
  EI vällä kuinka paljon he taistelevat; he eivät saa meille maamme. CEUTA.


 2. Tietenkin tiedän Espanjafanina nuo kaupungit,Ceutassa olen piipahtanutkin tultuani Canarialta,Espanja on aina ykkäseni.


 3. Sitten on vielä Llivia, espanjalainen kylä Ranskan puolella. Ja Busingen am Hochrhein, saksalainen kylä Sveitsin puolella….Tai Saint Pierre et Miquleon, Ranskan saari Kanadan rannikolla….Siitä vaan reissaamaan, elämä on lyhyt !

  T. Auvinen Pete
  Naantali.


 4. vaikka tosi asiassa sekä Ceuta että Melilla sijaitsevat etelämpänä.

  Kanariansaarilla (kuuluu epsanjaan) on ”etelänpiä” kaupunkeja.


 5. Jätä kommentti

  Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.