Hyppää sisältöön

Mikä Montenegron-kohde sopii sinulle? Vertaa vaihtoehdot ja valitse paras matkakohde

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 29.07.2019
Montenegro on nuori valtio ja verrattain uusi matkailukohde. Tutustu maahan ja valitse vaihtoehdoista juuri itsellesi sopiva matkakohde!

Historiallinen Kotor

Kotor on monen ensimmäinen kosketus Montenegroon: Kotorinlahden rannalla sijaitseva kaupunki on yksi Montenegron suosituimpia kohteita. Myös monet risteilyalukset ankkuroituvat Kotoriin.

Kotorin tunnetuin nähtävyys on tunnelmallinen vanhakaupunki, joka on rakennettu keskiajalla. Kotorin kaupunkia on myös nimitettu pikku-Dubrovnikiksi, eli se on hyvä kohde niille, jotka pitävät Dubrovnikin tunnelmasta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Kotorin tunnelmallinen vanhakaupunki on kaupungin tunnetuin nähtävyys.

Vuorten ja meren välissä sijaitseva kaupunki on erinomainen kohde ensimmäistä kertaa Montenegrossa vierailevalle, sillä se tarjoaa paljon erilaista tekemistä. Se sopii sekä kaupunkilomaan että rantalomaan, ja sieltä pääsee helposti myös ajamaan Kotorinlahtea ympäri.

>> Lue lisää vinkkejä Kotoriin!

Rantojen Budva

Kotorin tapaan Budva on yksi Montenegron suurimpia matkailukeskuksia. Matkailijoita houkuttelevat kaupungin lukuisat rannat, saaret ja kaunis Kotorinlahden maisema.

Siinä missä Kotor on enemmän kaupunkilomalle ja historiasta kiinnostuneelle, Budva on rantalomailijan unelmakohde. Budvassa on 21 kilometriä rantaa ja 17 erillistä rantakohdetta. Budvasta voi rantojen lisäksi löytää myös historiallisen vanhankaupungin ja muita historiallisia nähtävyyksiä.

Budva on suosittu pakettimatkakohde, joka tunnetaan erityisesti rannoistaan.

Budva sopii myös mukavuudenhaluiselle matkailijalle: jos haluat matkaan helposti, Budvaan järjestetään paljon pakettimatkoja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

>> Oletko lähdössä Montenegroon? 5 nopeaa vinkkiä Budvan rantakohteeseen

Ylellinen Tivat

Tivat on harvinainen luksuskohde Balkanilla, sillä sen huvivenesatama Porto Montenegro vie matkailijan ylellisten elämysten pariin. Tivatissa onkin mahdollista nähdä pala erilaista Montenegroa.

Tivat on luksusjahtien ankkuroitumispaikka, jossa voi käyskennellä rantabulevardia pitkin.

Jos matkabudjetti ei ole tiukka ja kaipaat hemmottelua, Tivat on oivallinen kohde altaineen, rantoineen ja palveluineen. Tivat sijaitsee Kotorin ja Budvan välissä Kotorinlahdella, joten se on hyvä tukikohta myös päiväretkelle molempiin kaupunkeihin. Helppoutta arvostava lomailija viihtyy Tivatissa, johon pääsee Suomesta suorin lennoin.

>> Lue lisää vinkkejä Tivatiin!

Luksusmatkailijan Sveti Stefan

Tivatin tapaan Sveti Stefan edustaa kallista ja ylellistä kohdetta. Jos haluat kokea jotakin, mitä muut eivät koe, varaa hotelli Sveti Stefanista – saarelle nimittäin pääsevät käymään vain ne, jotka ovat valmiita maksamaan luksushotellista saarella.

Sveti Stefanille pääsevät vain ne, joilla on varaa maksaa hotelliyöpymisestä saarella.

Sveti Stefan on kaunis ja kuvauksellinen kohde, jonka 1400-luvulla rakennetut kivitalot ovat nykyisin täysin kunnostettuja.

>> Lue lisää: Joko kuulit tästä Montenegron luksussaaresta? Maan kauneimmalle saarelle pääsevät vain riittävän rikkaat matkailijat

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Seikkailujen Durmitor

Jos rannat eivät ole lomallasi tärkein osa, vaan haluat nähdä Montenegron vaikuttavan luonnon, lähde autolla sisämaahan. Durmitorin kansallispuisto on Kotorinlahden ohella koko Montenegron tunnetuimpia kohteita. Upeassa kansallispuistossa voi viettää useamman päivän vaeltaen, ja talvisin Durmitor sopii laskettelukohteeksi.

Kansallispuistossa kohtaavat korkeat huiput, syvät kanjonit, metsät ja joet, joten jos kaipaat henkeä salpaavia luontoelämyksiä, älä jää rannan kaupunkeihin. Durmitorin alueen keskus on Žabljakin kaupunki, josta on helppo lähteä tutkimaan Durmitorin kesyttämätöntä luontoa.

Durmitorin kansallispuistossa riittää nähtävää seikkailijalle. Kansallispuiston halki virtaa muun muassa Tara-joki.

Myös muut Montenegron kansallispuistot ovat näkemisen arvoisia, ja ne ovat nähtävissä helposti vuokra-autolla.

>> Lue myös: Koe unohtumaton luontoseikkailu Montenegrossa – nämä kansallispuistot on koettava!

Lähde: Montenegron matkailu
Teksti: Elina Venttola
Kuvat: Istockphoto ja Shutterstock

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Montenegron nähtävyydet

Montenegron parhaat nähtävyydet – 10 paikkaa, jotka kannattaa painaa mieleen

Durmitorin kansallipuisto, Montenegro

Yhdistä Montenegron suosituin kohde Kroatian-lomaan – katso hulppeat kuvat

Käytännön vinkit Balkanille

Käytännön vinkit Balkanille – 10 asiaa, jotka haluat tietää ennen matkaa

Montenegro

Vietä monipuolinen loma Montenegrossa – lue vinkit pyöräilymatkalle, vaelluslomalle ja rantalöhöilyyn

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja