Hyppää sisältöön

Tunnetko jo Kroatian naapurin? 5 syytä matkustaa Montenegroon

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 06.05.2022
Balkanin alueen maine matkailukohteena on ollut viime vuosina nousussa. Moni on tutustunut Kroatiaan, mutta tunnetko jo pienen ja viehättävän Montenegron?

1. Ainutlaatuinen luonto

Montenegron monimuotoinen luonto houkuttelee erityisesti aktiivimatkailijoita. Upeat vuoristot, kauneudessaan vaikuttava Kotorinlahti sekä kansallispuistot takaavat tekemistä lomapäiville.

ShutterstockMontenegro
Durmitorin kansallispuisto tarjoaa Montenegron upeimmat vuoristomaisemat.

Durmitorin kansallispuisto on maan suosituimpia, ja sen vuoret, järvet ja rehevä kasvusto tarjoavat upeat puitteet retkeilijälle. Maan “mustaa vuorta” merkitsevästä nimestä huolimatta vuoret ovat vihreitä ja luovat satumaisen vaikutelman heijastuessaan kirkkaasta merestä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. Rannat Adrianmerellä

Montenegrolla riittää rantaviivaa. Usein puhutaankin Montenegron Rivierasta, jonka varrelta löytyy useita rantakohteita. Adrianmeren rannalla sijaitsevat tunnetummat kaupungit, kuten Budva ja Herceg Novi, vetävät kesäkuukausina runsaasti matkailijoita puoleensa.

ShutterstockMontenegro
Montenegrossa voi nauttia rennosta rantalomasta kirkkaissa vesissä.

Rauhallisempaa tunnelmaa kaipaavan kannattaa suunnata maan pienemmille rannoille. Pienet yksittäiset rannat sekä Skutarinjärven rantakohteet tarjoavat matkailijalle miellyttävät puitteet lomalle.

Myös matkan ajankohdalla on väliä: kevät ja alkusyksy hellivät matkailijoita yhä lämpimällä säällä, mutta turistien määrä on tällöin huomattavasti keskikesää vähäisempi.

3. Vaeltajan unelmakohde

Montenegrossa on yli 6 000 kilometriä vaellus- ja pyöräilyreittejä, jotka pidetään kunnossa ja kartoitettuna kansallisen projektin voimin. Maa on siis varsinainen vaeltajan paratiisi.

Patikkaretki vaatii hieman ennakkosuunnittelua, ja esimerkiksi nopeat lämpötilanmuutokset kannattaa ottaa huomioon sekä vaatetuksessa että juomaveden varaamisessa. Vaellusretkestä saa eniten irti, mikäli suunnitellessa ottaa yhteyttä matkanjärjestäjiin ja alan ammattilaisiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

4. Kulttuuria kaupunkilomalla

Kaupunkilomailijalle Montenegro tarjoaa vanhojakaupunkeja, vaikuttavaa arkkitehtuuria sekä lukuisia kahviloita ja ravintoloita. Erityisesti Kotorin vanhakaupunki keskiaikaisine kirkkoineen, katedraaleineen ja aukioineen on kokemisen arvoinen – kyseessä on yksi Euroopan parhaiten säilyneistä vanhoistakaupungeista.

ShutterstockMontenegro
Kotor on Montenegron tunnetuimpia matkailukaupunkeja.

Tämä Unescon maailmanperintölistaltakin löytyvä kaupunki on erityisesti historiasta kiinnostuneille ohittamaton kohde. Vanhassakaupungissa voi nauttia myös välimerellisestä tunnelmasta vaikka terassilta käsin. Montenegro tarjoaa siis mainiot puitteet ranta- ja kaupunkiloman yhdistämiselle.

5. Edullinen hintataso

Montenegron hintataso on vielä toistaiseksi edullinen verrattuna esimerkiksi naapuriinsa Kroatiaan. Majoittuminen ja ruokailu eivät tee suurta lovea budjettiin, joten matkalla voi keskittyä nauttimaan ilman pihistelyä. Lisääntynyt matkailu nostaa myös hintoja, joten juuri nyt on oikea aika matkustaa Montenegroon.

>> Lue lisää vinkkejä Montenegroon Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Anna Mäkelä
Kuvat: Shutterstock

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Montenegron nähtävyydet

Montenegron parhaat nähtävyydet – 10 paikkaa, jotka kannattaa painaa mieleen

Durmitorin kansallipuisto, Montenegro

Yhdistä Montenegron suosituin kohde Kroatian-lomaan – katso hulppeat kuvat

Käytännön vinkit Balkanille

Käytännön vinkit Balkanille – 10 asiaa, jotka haluat tietää ennen matkaa

Montenegro

Vietä monipuolinen loma Montenegrossa – lue vinkit pyöräilymatkalle, vaelluslomalle ja rantalöhöilyyn

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja