Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Joko kuulit tästä Montenegron luksussaaresta? Maan kauneimmalle saarelle pääsevät vain riittävän rikkaat matkailijat

Istockphoto artikkelin kuva
Luksus ja spa
Sveti Stefanin kauniille saarelle pääsevät vain matkustajat, jotka ovat valmiita maksamaan luksushotellin majoituksen kalliin hinnan.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 21.05.2019
facebook   whatsapp

Jetset-elämää muurien sisäpuolella

Montenegron Budvan rantakaupungin eteläpuolella sijaitseva Sveti Stefan on pieni saari, jonka maine rikkaiden rantakohteena ei ole vain puhetta. Saari on nimittäin luksushotellin omistama, eikä muurien sisäpuolelle ole pääsyä muilla kuin hotellin asukkailla.

Tavalliset matkailijat pääsevät kuitenkin vierailemaan muurien edustalla sijaitsevalla rannalla, ja vaikka linnoituksen sisäpuolelle ei olekaan asiaa, voi Sveti Stefanin jetset-tunnelmaa aistia kauniilla kivirannalla. Kapea tie yhdistää saaren mantereeseen, joten saarella – tai ainakin muurin portilla – on helppo vierailla.

Sveti Stefan on hyvin kaunis sekä kuvauksellinen kohde, ja 1400-luvulla rakennetut kivitalot ovat nykyisin täysin kunnostettuja. Saarella toimiva Aman Sveti Stefan -luksushotelli tarjoaa asikkaidensa käyttöön 58 yksilöllisesti sisustettua huonetta, asuntoa ja sviittiä. Hotelli on avoinna ainoastaan kesäkaudella toukokuusta lokakuulle. Majapaikka ei sovellu pienellä budjetilla matkustaville, sillä halvimmillaan yö hotellissa maksaa 5 500 euroa.

Saaren edustalla sijaitsevat rannat ovat tunnettu paitsi hulppeasta sijainnistaan myös erikoisesta värityksestään: turkoosin meriveden vieressä rannan hiekka ja pienet kivet näyttävät nimittäin erehdyttävästi vaaleanpunaisilta. Merinäkymä onkin erityisen vaikuttava.

Katso kuvat kehutusta Sveti Stefanin saaresta!

>> Lue lisää vinkkejä Montenegroon Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Istockphoto, Instagram / @map_of_europe, @n.a.s.t.y.a_, @telombre, @elizilly, @alionaciobanu ja @chrismvisuals

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

  1. “halvimmillaan yö hotellissa maksaa 5 500 euroa”. Hotellin sivulta kun katsoo, niin hinta on alkaen 827 euroa.

    “eikä muurien sisäpuolelle ole pääsyä muilla kuin hotellin asukkailla”. Montenegropulse.com’in mukaan sisään pääsee myös tekemällä varauksen ravintolaan.


  2. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.