Hyppää sisältöön

Autolomailijan Montenegro – lue vinkit onnistuneelle matkalle

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 21.03.2019
Balkanilla sijaitseva Montenegro on helppo ottaa haltuun autolla. Nappaa tärpit autolomalle ja lähde matkaan!

Tutustu Montenegroon autolla

Montenegro on helppo autolomakohde, sillä mielenkiintoisia kohteita on runsaasti ja välimatkat ovat lyhyitä, joten vuokra-auton avulla voi vierailla näppärästi useassa paikassa lyhyen ajan sisällä.

Autolomailu on suosittu tapa tutustua Montenegroon. Monet matkailijat lentävät edullisten hintojen ja suorien yhteyksien vuoksi Montenegron sijaan Kroatiaan, vuokraavat auton Kroatian puolella ja ajavat sen jälkeen Montenegroon. Rajanylitys on helppoa myös vuokra-autolla. Kroatian ja Montenegron välillä on kaksi rajanylityspaikkaa: Debeli Brijeg ja Kobila.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rajanylitystä varten autoilijoilla tulee olla autovuokraamosta saadut tositteet sekä vihreä kortti mukana. Rajalla tarkastetaan myös passi.

Tieverkosto on paikoin huonokuntoista

Montenegrossa on 7 762 kilometrin tieverkosto, jonka avulla matkailija voi tutustua paitsi suosittuihin rantakaupunkeihin myös tunnelmallisiin vuoristokyliin ja pieniin maaseutukohteisiin. Päätiet ovat kohtuullisessa kunnossa, mutta esimerkiksi sisämaassa tiet voivat olla valitettavan huonokuntoisia.

Inka KhanjiMontenegro
Vuoristotiet voivat Montenegrossa olla paikoin hyvin huonokuntoisia. Vaikuttavat näkymät ovat kuitenkin monien matkailijoiden mielestä haastavien ajo-olosuhteiden arvoiset.

Vuoristossa tiet saattavat olla jopa vaarallisia kivivyöryjen, puuttuvien turvakaiteiden sekä teiden kapeuden ja mutkaisuuden vuoksi. Mikäli vuoristoteillä ajaminen jännittää, on suositeltavaa pysytellä tiukasti karttoihin merkityillä ja matkailijoille suositeltavilla reiteillä.

Suomalaisiin liikennesääntöihin tottunut kuski pärjää Montenegrossa mainiosti, sillä merkittäviä eroja ei ole. Liikennekulttuuri sen sijaan poikkeaa suomalaisesta, sillä esimerkiksi ylinopeutta ajetaan runsaasti ja ohitukset voivat paikoin olla hyvin uhkarohkeita. Vuoristoteillä vastaan saattaa tulla lehmä- tai lammaslaumoja. Pimeällä ajamista kannattaa välttää huonokuntoisilla teillä.

Kosovon rajan lähellä on syytä olla varovainen ja pysytellä pääteillä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Polttoainetta on hyvin saatavilla

Montenegrossa myydään 95- ja 98-oktaanista bensiiniä sekä dieseliä. Useimmat huoltoasemat ovat avoinna aamukahdeksasta iltakahdeksaan, eikä kylmäasemia ole. Polttoaine on Montenegrossa Suomen hintoja edullisempaa.

Useimmilla huoltoasemilla asiakkaita palvelee työntekijä, joka tankkaa auton asiakkaan puolesta. Maksuvälineenä toimii parhaiten käteinen, mutta huoltoasemilla voi maksaa myös luottokortilla.

>> Lue myös: Autonvuokrauksen sudenkuopat – huomioi nämä lisämaksut ja vältä mokat

Teksti ja kuvat: Inka Khanji

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Montenegron nähtävyydet

Montenegron parhaat nähtävyydet – 10 paikkaa, jotka kannattaa painaa mieleen

Durmitorin kansallipuisto, Montenegro

Yhdistä Montenegron suosituin kohde Kroatian-lomaan – katso hulppeat kuvat

Käytännön vinkit Balkanille

Käytännön vinkit Balkanille – 10 asiaa, jotka haluat tietää ennen matkaa

Montenegro

Vietä monipuolinen loma Montenegrossa – lue vinkit pyöräilymatkalle, vaelluslomalle ja rantalöhöilyyn

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja