Hyppää sisältöön

Näin löydät halvat lennot Montenegroon – lue vinkit

Elina Venttola Päivitetty: 28.08.2019
Kroatian naapurissa sijaitseva Montenegro houkuttelee matkailijoita kauniilla luonnollaan ja nyt myös suorilla lennoilla Suomesta. Lue vinkit halpojen lentojen bongaamiseen.

Lennot Montenegroon

Halvin aika lentää:
Huhti-toukokuu ja lokakuu
Kallein aika lentää:
Talvi
Halvimmat lennot:
Reilut 100 euroa
Suorat lennot Helsingistä:
Norwegian
Tivatin IATA-tunnus:
TIV
Lentoaseman etäisyys keskustasta:
2 km

Suorat lennot vuodesta 2019

Kroatian ja Albanian välissä sijaitsevan Montenegron suosituin matkailuaika alkaa huhtikuussa ja päättyy lokakuuhun. Suositun sesongin aikana sää on parhaimmillaan ja Montenegroon on helpointa löytää lentoyhteyksiä.

Ainoat suorat reittilennot Suomesta Montenegroon lentää Norwegian, joka aloitti lennot Helsingistä Montenegron Tivatiin vuonna 2019. Yhtiö lentää reittiä kesäkaudella huhtikuusta lokakuuhun.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tivatin lentokenttä sijaitsee vain kahden kilometrin päässä Tivatin kaupungista, joka on Kotorinlahden vauras vierasvenesatama. Myös historialliseen Kotoriin on lentokentältä alle kymmenen kilometrin matka.

Montenegron pääkaupunkiin Podgoricaan ei ole käytännöllisiä lentoyhteyksiä Suomesta, mutta suuri osa Montenegron tunnetuista nähtävyyksistä sijaitsee lähellä Kotorinlahtea. Matkailijat saapuvat Montenegroon juuri Kotorinlahden kautta, sillä sekä risteilyalukset että lennot saapuvat kauniin lahden rannalle.

Näin löydät halvat reittilennot Montenegroon

Jos haluaa suorat lennot Montenegroon, on syytä olla liikkeellä hyvissä ajoin. Tarjontaa on rajallisesti, ja hinnat nousevat kesäkaudella nopeasti. Erityisesti hinnat kallistuvat parhaan sesongin eli heinä–elokuun aikana.

Halvimmat lennot saa kesäkauden alussa keväällä ja kauden lopussa syksyllä, jolloin edestakaiset lennot saa parhaimmillaan runsaalla sadalla eurolla. Kevään ja syksyn kuukaudet ovat myös ilmastoltaan miellyttävää aikaa matkustaa.

Suomesta lennetään suorin lennoin Montenegron Tivatiin, joka on maan vauras vierasvenesatama.

Jos haluaa matkustaa Montenegroon kesäkauden ulkopuolella, on syytä varautua useisiin koneenvaihtoihin ja yli 300 euron lentohintoihin. Talvisin kätevimmin pääsee matkustamaan Air Serbian lennoilla, joihin sisältyy vain yksi vaihto Serbian Belgradissa. Matka kuitenkin kestää talvisin vähintään kahdeksan tuntia, kun taas suoralla lennolla pääsee kesäaikaan perille noin kolmessa tunnissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Löydät halvat lennot helpoiten Rantapallon lento- tai äkkilähtöhaun avulla. Palveluissa voit vertailla kaikkien lentoyhtiöiden tarjontaa yhdellä näkymällä ja nähdä parhaat hinnat toivomanasi matka-ajankohtana.

>> Siirry lentohakuun ja vertaa hinnat Montenegroon

Vertaa myös lentohinnat Kroatiaan

Kesäaikana voi seurata myös matkanjärjestäjien lomalentojen hintoja, sillä esimerkiksi Tjäreborg tarjoaa valmismatkoja Montenegroon. Toisinaan lentojen tyhjiksi jääneitä paikkoja on tarjolla edullisesti, mutta useimmiten reittilennot osoittautuvat halvimmaksi vaihtoehdoksi lentää suoraan Montenegroon. Tyypillisimmin lomalennot Tivatiin maksavat yli 200 euroa.

Varteenotettava vaihtoehto Montenegron-lennoille on varata lennot Kroatian Dubrovnikiin. Suosittuun naapurimaahan on tarjolla paljon halpoja lentoja, ja Dubrovnikista on alle sadan kilometrin matka Montenegron puolelle. Erityisesti kesäkauden lopulla Dubrovnikiin voi saada lentoja jopa alle sadalla eurolla.

>> Lue lisää vinkkejä Montenegroon

Teksti: Elina Venttola
Kuvat: Shutterstock

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Halpalentoyhtiö Eurowings avaa uuden reitin Suomesta

Easyjetin lennot Suomesta

Halpalentoyhtiö Easyjet avaa kuusi uutta reittiä Suomesta

Miksi jet lag on pahempi itään matkustettaessa?

Oletko huomannut saman? Jet lag iskee pahemmin itään päin matkustettaessa – tässä syy

Passi

Unohditko passin kotiin? Näin saat uuden matkaa varten

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja