Hyppää sisältöön

Vietä unohtumaton perheloma Montenegrossa – vinkit lasten kanssa matkustaville

Elina Venttola Päivitetty: 29.03.2019
Kroatian naapurissa sijaitseva Montenegro on edullinen kohde, joka sopii mainiosti paitsi reppureissaajille myös lapsiperheille. Lue vinkit onnistuneeseen perhelomaan Montenegrossa ja lähde matkaan!

1. Miksi lähteä Montenegroon?

Etelä-Euroopassa Balkanin alueella sijaitseva Montenegro on nouseva matkakohde, joka kiinnostaa matkailijoita aiempaa enemmän. Aikaisemmin maa on ollut lähinnä reppureissaajien suosiossa, mutta palvelutason parantumisen myötä myös lapsiperheet alkavat pikkuhiljaa valita matkakohteekseen Kreikan tai Kroatian sijaan Montenegron.

Maassa on runsaasti nähtävää ja mielenkiintoista tekemistä myös perheen pienimmille. Montenegron näyttävät vuoristomaisemat, historialliset rantakaupungit ja kauniit pikkukylät tarjoavat hyvän lähtökohdan seikkailulle. Lisäksi maan edullinen hintataso takaa, että perheloma pysyy budjetissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. Vuokra-auto helpottaa liikkumista

Oma vuokra-auto tekee Montenegron-matkasta hyvin vaivatonta, sillä vaikka kokisitte saman matkan aikana useita paikkoja, on lapsilla aina yksi tuttu tukikohta, joka kulkee mukana. Omalla autolla liikkuessa voi myös pysähdellä lasten tahtiin, ja kaikki tarpeelliset tavarat kulkevat vaivatta mukana auton tavaraluukussa.

Auton vuokraaminen on Montenegrossa helppoa, sillä kansainvälisiä vuokraamoja on useita ja auton vieminen myös naapurimaiden rajojen yli ei vaadi green card -korttia suurempia todistuksia. Tieverkosto on pääosin siedettävässä kunnossa, mutta erityisesti vuoristoalueilla teiden kunto voi olla hyvin huono. Lue lisää vinkkejä autoiluun Montenegrossa!

>> Lue myös: Autolomailijan Montenegro – lue vinkit onnistuneelle matkalle

3. Kotimajoitus on vaivaton valinta lasten kanssa

Perinteisin tapa majoittua Balkanin alueella on vuokrata huone tai huoneisto. Tarjonta on monipuolista, ja majapaikkoja on saatavilla hyvin myös pienissä kylissä. Hintataso on niin ikään edullinen, mutta nousee suosituimman matkailukauden eli heinä–elokuun aikana.

Huoneistossa majoittumisessa on monia hyviä puolia, jotka korostuvat erityisesti lasten kanssa matkustaessa. Ruokailut helpottuvat kun käytössä on oma keittiö, minkä lisäksi riittävän suuressa huoneistossa lapset saavat myös oman huoneen, jolloin aikuisillekin jää paremmin omaa aikaa. Kodinomainen ympäristö voi myös helpottaa lasten koti-ikävää ja tottumista vieraaseen paikkaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kotimajoituksen lisäksi Montenegrossa on kuitenkin saatavilla myös perinteisiä hotelleja ja all inclusive -majapaikkoja.

Inka KhanjiKotorinlahti, Montenegro
Kotorinlahden ympärillä on lukuisia matalia rantoja, joissa pysähtyä uimaan vaikka kesken automatkan.

4. Luontoseikkailuja Montenegron vuoristossa

Montenegron läpi halkovat Dinaariset Alpit muokkaavat maan luontoa, ja vuoristoalueet ovatkin hyvin suosittuja kohteita myös matkailijoiden keskuudessa. Luontoseikkailut tarjoavat elämyksiä niin lapsille kuin aikuisillekin, ja näistä kokemuksista puhutaan pitkään myös loman jälkeen.

Vuoristovierailusta saa helposti mieleenpainuvan myös pienokaisille, sillä esimerkiksi eläimistö ja kasvisto poikkeavat Montenegron vuoristossa merkittävästi Suomessa nähdyistä eläimistä ja kasveista. Ajomatka vuoristotiellä saattaa hidastua esimerkiksi tien vallanneeseen lammaslaumaan, ja matkan varrella voikin nähdä lukuisia jännittäviä eläimiä.

Esimerkiksi Durmitorin kansallispuisto on hyviä luontokohde myös perheille.

5. Ihanat rantakaupungit sopivat koko perheelle

Vuoristojen tuoman jännityksen lisäksi Montenegrossa on myös lukuisia rauhallisia rantakaupunkeja, joissa lapset voivat ilakoida vedessä ja seikkailla historiallisissa linnoituksissa. Kaupungeista muun muassa Kotor, Budva ja Bar ovat hyviä kohteita lapsiperheille.

Ranta-alueiden palvelut ovat mainiot, ja ravintoloiden, kahviloiden sekä kauppojen lisäksi useimmilla rannoilla on myös wc- ja suihkutilat. Kesäkuukausina rannoilla on runsaasti väkeä, mutta keväällä ja syksyllä, kun ilma on suomalaisittain mukavan lämmin, ovat rannat rauhallisia.

>> Lue lisää vinkkejä Montenegroon Rantapallon kohdeoppaasta!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock ja Inka Khanji

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Durmitorin kansallipuisto, Montenegro

Yhdistä Montenegron suosituin kohde Kroatian-lomaan – katso hulppeat kuvat

Montenegron nähtävyydet

Tunnetko Montenegron nähtävyydet? Kahdeksan paikkaa, jotka on pakko nähdä kerran elämässä

Käytännön vinkit Balkanille

Käytännön vinkit Balkanille – 10 asiaa, jotka haluat tietää ennen matkaa

Montenegro

Vietä monipuolinen loma Montenegrossa – lue vinkit pyöräilymatkalle, vaelluslomalle ja rantalöhöilyyn

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja