Hyppää sisältöön

Kolme tapaa nauttia Karibiasta

Krista Ahonen
Krista Ahonen Päivitetty: 01.03.2016
Valkohiekkaiset rannat ja vetävät rytmit - Karibian monipuolinen saaristo nostaa suosiotaan suomalaismatkailijoiden keskuudessa. Paras tapa kokea Karibia löytyy matkustusvaihtoehtoja vertailemalla.

1. Saaret tutuksi risteilemällä

Yksi suosituimmista tavoista tutustua Karibianmeren alueeseen on osallistua risteilylle. Tyypillisesti alukset pysähtyvät satamissa päivän ajaksi, jolloin matkustajilla on mahdollisuus tutustua kohteisiin omatoimisesti tai osallistua opastetuille retkille. Tietyissä kohteissa saatetaan viipyä myös pidempään.

Osa Karibian-risteilyn viehätystä on pieni luksus: buffetpöydät pursuavat herkkuja ja matkustajilla on käytössään kuntosaleja, spa-hoitoloita, elokuvateattereita ja vaikkapa luistinratoja. Kaikille nopea tahti ja merimatkustus eivät kuitenkaan sovi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Risteilyjen kesto vaihtelee muutamasta päivästä aina muutamiin viikkoihin. Ensikertalainen voi kokeilla lyhyempää risteilyä testatakseen, sopiiko matkustustapa omiin reissutottumuksiin. Risteilyjen reitit on usein jaettu itäiseen, läntiseen ja eteläiseen Karibiaan.

Karibian-risteilyihin liittyy paljon stereotypioita, jotka eivät aina pidä paikkaansa. Matka luksusaluksella ei välttämättä vaadi tavallista muhkeampaa tilipussia, eikä aluksen tarvitse olla jättiläismäinen viihdekeskus: toiset valitsevat mieluummin pienen aluksen, jolla tunnelma on rauhallisempi ja palvelu henkilökohtaisempaa.

Lue lisää risteilyistä

2. All inclusive on helppo vaihtoehto

Lepolomalle kahden kesken tai helppo rantaloma lasten kanssa – majoituksen, aktiviteetit ja ateriat yhdistävä all inclusive -konsepti sopii moneen tarkoitukseen. Erityisen suosittuja täyden palvelun lomat ovat Karibialla.

Lompakon voi huoletta jättää huoneeseen kaikkien aterioiden sisältyessä hintaan, ja vanhemmatkin saavat lomarauhaa lasten viilettäessä erilaisten ohjattujen aktiviteettien perässä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

All inclusive -lomallakaan ei kuitenkaan kannata jämähtää täysin rannalle tai uima-altaan reunalle. Täyden palvelun lomakeskuksesta saattaa löytyä kaikki tarvittava, mutta paikallista elämänmenoa voi aistia vain porttien ulkopuolella.

Herkuttelu kuuluu rantalomaan

Jos omatoiminen matkailu tuntuu eksoottisessa kohteessa haastavalta, tarjoavat matkanjärjestäjän tai hotellin opastetut retket turvallisen tavan tutustua saariin.

Suomalaisilla matkanjärjestäjillä on valikoimissaan all inclusive -matkoja esimerkiksi Dominikaaniseen tasavaltaan, Barbadokselle, Aruballe ja Kuubaan.

Lue lisää all inclusive -lomista

3. Reppureissu Karibialla

Itsenäiselle matkailijalle omatoiminen saarihyppely on mieluisin tapa nähdä Karibiaa. Reittiä suunnitellessa kannattaa ottaa huomioon turvallisuusseikat, jotka vaihtelevat suuresti eri maiden välillä. Ajankohtaista tietoa maiden turvallisuustilanteista löytyy esimerkiksi Suomen ulkoministeriön matkustustiedotteista.

Monet kaipaavat reppureissuilta myös ripauksen seikkailuja sekä monipuolisia aktiviteetteja – varsinkin jos matka on normaalia parin viikon lomaa pidempi. Sukellus on suosittu laji lähes kaikilla Karibian alueen saarilla, kun taas surffaukselle on otolliset puitteet erityisesti Puerto Ricossa ja Barbadoksella.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vaikka Karibian saaristo onkin luksuskohteen maineessa, voi alueella halutessaan matkustaa myös pienemmällä budjetilla majoittumalla hostelleissa ja ruokailemalla katukeittiöissä. Saarten hintaluokat eroavat toisistaan paljonkin – kannattaakin miettiä, reissaako vaikkapa kohtuullisten hintojen Kuubassa vai julkkisten suosimalla St. Barthelemylla.

Saarten välillä on sekä lento- että lauttayhteyksiä.

Kuvat: Tjäreborg ja Flickr / star5112

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Mikä tekee merestä turkoosin?

Miksi vesi on turkoosia tropiikin lomakohteissa? Tämän takia meret ovat eri värisiä

Aloita aamu lomalta tutuilla herkuilla – tällaisia ovat aamiaiset suosituissa matkakohteissa

Kuuba

Kuuban tärkeimmät kohteet – viisi paikkaa, jotka kannattaa kokea lomalla

Hiekkaranta, Kuuba

Valitse erilainen kohde: 5 syytä matkustaa Kuubaan

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja