hero taustakuva

Tällaista on lomailu luksusristeilijällä – katso kuvat!

artikkelin kuva
Risteilymatkat
Celebrity Eclipse -luksusristeilijällä lomailijan ainoaksi tehtäväksi jää merimatkasta nauttiminen.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 08.01.2013
facebook   whatsapp

Luksusristeilijä on kuin pieni kaupunki

Itämerelläkin risteilevä Celebrity Cruises -varustamon Eclipse edustaa risteilymatkailua hulppeimmillaan. Luksusristeilijältä matkailija löytää kaiken tarvitsemansa – laiva on kuin kelluva kaupunki palveluineen ja aktiviteetteineen. Suomessakin vieraillut Eclipse on suurin Helsinkiin rantautunut risteilyalus. Rantapallo pääsi tutustumaan alukseen sen kesäisen Suomi-visiitin aikana.

Päitä kääntävällä valtavalla aluksella on muun muassa kymmenen ravintolaa ja 18 kauppaa. Iltaviihdettä tarjoillaan 1 200 paikan teatterissa tai filmejä pyörittävässä elokuvateatterissa. Kirjasto, kasino ja kattavat uima-allasalueet kuuluvat niin ikään aluksen tarjontaan.

Yksi erikoisimmista näyistä tavalliselle suomalaiselle risteilymatkustajalle on takuulla laivan kannelle levitetty nurmikenttä, jolla voi vaikka nauttia piknikistä maisemia ihaillessa.

Eclipse-risteilijän nurmikenttä

Risteilyllä herkutellaan

Kesken dieetin ei luksusristeilylle kannata lähteä: ruoka nimittäin vaanii matkailijaa jokaisessa kulmassa. Buffetpöydästä tai à la carte -ravintolasta noustuaan ei voi olla törmäämättä ympäri laivaa ripoteltuihin välipalapisteisiin. Jäätelöbaareja, crepejä, voileipiä, kakkuja – vatsansa juuri täyttänyt risteilyvieras saattaa tovin päästä löytää itsensä taas uusien herkkujen äärestä.

Aluksella on yhteensä kymmenen ravintolaa, joista buffet kuuluu kaikkien risteilymatkustajien matkan hintaan. À la carte –ravintoloihin puolestaan maksetaan sisäänpääsymaksu, jonka jälkeen listalta voi tilata mitä tahansa kaviaarista hummeriin.

Kaloreita vartioiville risteilyvieraillekin on aluksella oma ravintolansa, jossa tarjoillaan kevyempiä vaihtoehtoja.

Tekeminen ei lopu kesken

Risteilyaluksen aktiviteettitarjonta on laaja: musiikki- ja tanssiesityksiä, tietokilpailuja, lasinpuhallusta, akrobatiaa ja pelejä riittää koko päiväksi.

Kunnosta voi risteilyllä pitää huolta laivan kuntosalin lisäksi myös esimerkiksi jooga- tai zumbatunneilla. Notkuvien pöytien äärellä kertyneet ylikilot katoavat juoksumatolla – on itsestä kiinni, katsooko mieluummin ikkunasta aukeavia merimaisemia vai henkilökohtaisella näytöllä pyörivää elokuvaa.

Liikunnan jälkeen risteilijällä voikin jatkaa suoraan hierontaan tai muihin hemmotteluhoitoihin joko saunaan tai persialaiseksi puutarhaksi kutsutulle rentoutumisalueelle.

Eclipsen spa-osasto

Celebrity Cruisesin Suomen myyntijohtaja Petri Sirénin mukaan pitkästymisen vaaraa ei risteilyllä ole.

– Yleensä matkustajat harmittelevat risteilyn jälkeen sitä, että aika loppui kesken ennen kuin he ehtivät kokeilla kaikkia haluamiaan aktiviteetteja ja palveluja, Sirén kertoo.

Omaa ohjelmaa on laivalla tarjolla myös lapsille ja teini-ikäisille, jotka voivat solmia uusia tuttavuuksia omilla oleskelu- ja aktiviteettialueillaan.

Palvelu pelaa tällä paatilla

Ruotsinlaivoihin tottuneet suomalaismatkailijat ihastuvat ensimmäisenä luksusristeilijän parvekkeellisiin hytteihin. Jopa 85 prosenttia Eclipsen hyteistä on parvekkeellisia. Huonekoon voi valita pienemmästä sisähytistä omakotitalon kokoiseen 120 neliön sviittiin.

Palvelu tuntuu Eclipsellä pelaavan saumattomasti, eikä ihme: aluksella on noin 3 000 matkustajaa varten 1 300-päinen henkilökunnan joukko.

Allasosasto luksusristeilijällä

Kahviloiden ja ravintoloiden lisäksi risteilymatkustajien käytössä on myös maksuton huonepalvelu vuorokauden ympäri. Kansainvälinen, noin 60 eri maasta saapuva henkilökunta osaa olla avuksi monella eri kielellä.

Sirénin mukaan kaikenlaiseen palveluun on kiinnitetty huomiota.

– Baari menee kiinni sitten, kun viimeinen asiakas lähtee, Sirén kertoo.

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Celebrity Cruises

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.