Hyppää sisältöön

Tällaista on lomailu luksusristeilijällä – katso kuvat!

Rantapallo Päivitetty: 08.01.2013
Celebrity Eclipse -luksusristeilijällä lomailijan ainoaksi tehtäväksi jää merimatkasta nauttiminen.

Luksusristeilijä on kuin pieni kaupunki

Itämerelläkin risteilevä Celebrity Cruises -varustamon Eclipse edustaa risteilymatkailua hulppeimmillaan. Luksusristeilijältä matkailija löytää kaiken tarvitsemansa – laiva on kuin kelluva kaupunki palveluineen ja aktiviteetteineen. Suomessakin vieraillut Eclipse on suurin Helsinkiin rantautunut risteilyalus. Rantapallo pääsi tutustumaan alukseen sen kesäisen Suomi-visiitin aikana.

Päitä kääntävällä valtavalla aluksella on muun muassa kymmenen ravintolaa ja 18 kauppaa. Iltaviihdettä tarjoillaan 1 200 paikan teatterissa tai filmejä pyörittävässä elokuvateatterissa. Kirjasto, kasino ja kattavat uima-allasalueet kuuluvat niin ikään aluksen tarjontaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Yksi erikoisimmista näyistä tavalliselle suomalaiselle risteilymatkustajalle on takuulla laivan kannelle levitetty nurmikenttä, jolla voi vaikka nauttia piknikistä maisemia ihaillessa.

Eclipse-risteilijän nurmikenttä

Risteilyllä herkutellaan

Kesken dieetin ei luksusristeilylle kannata lähteä: ruoka nimittäin vaanii matkailijaa jokaisessa kulmassa. Buffetpöydästä tai à la carte -ravintolasta noustuaan ei voi olla törmäämättä ympäri laivaa ripoteltuihin välipalapisteisiin. Jäätelöbaareja, crepejä, voileipiä, kakkuja – vatsansa juuri täyttänyt risteilyvieras saattaa tovin päästä löytää itsensä taas uusien herkkujen äärestä.

Aluksella on yhteensä kymmenen ravintolaa, joista buffet kuuluu kaikkien risteilymatkustajien matkan hintaan. À la carte –ravintoloihin puolestaan maksetaan sisäänpääsymaksu, jonka jälkeen listalta voi tilata mitä tahansa kaviaarista hummeriin.

Kaloreita vartioiville risteilyvieraillekin on aluksella oma ravintolansa, jossa tarjoillaan kevyempiä vaihtoehtoja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tekeminen ei lopu kesken

Risteilyaluksen aktiviteettitarjonta on laaja: musiikki- ja tanssiesityksiä, tietokilpailuja, lasinpuhallusta, akrobatiaa ja pelejä riittää koko päiväksi.

Kunnosta voi risteilyllä pitää huolta laivan kuntosalin lisäksi myös esimerkiksi jooga- tai zumbatunneilla. Notkuvien pöytien äärellä kertyneet ylikilot katoavat juoksumatolla – on itsestä kiinni, katsooko mieluummin ikkunasta aukeavia merimaisemia vai henkilökohtaisella näytöllä pyörivää elokuvaa.

Liikunnan jälkeen risteilijällä voikin jatkaa suoraan hierontaan tai muihin hemmotteluhoitoihin joko saunaan tai persialaiseksi puutarhaksi kutsutulle rentoutumisalueelle.

Eclipsen spa-osasto

Celebrity Cruisesin Suomen myyntijohtaja Petri Sirénin mukaan pitkästymisen vaaraa ei risteilyllä ole.

– Yleensä matkustajat harmittelevat risteilyn jälkeen sitä, että aika loppui kesken ennen kuin he ehtivät kokeilla kaikkia haluamiaan aktiviteetteja ja palveluja, Sirén kertoo.

Omaa ohjelmaa on laivalla tarjolla myös lapsille ja teini-ikäisille, jotka voivat solmia uusia tuttavuuksia omilla oleskelu- ja aktiviteettialueillaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Palvelu pelaa tällä paatilla

Ruotsinlaivoihin tottuneet suomalaismatkailijat ihastuvat ensimmäisenä luksusristeilijän parvekkeellisiin hytteihin. Jopa 85 prosenttia Eclipsen hyteistä on parvekkeellisia. Huonekoon voi valita pienemmästä sisähytistä omakotitalon kokoiseen 120 neliön sviittiin.

Palvelu tuntuu Eclipsellä pelaavan saumattomasti, eikä ihme: aluksella on noin 3 000 matkustajaa varten 1 300-päinen henkilökunnan joukko.

Allasosasto luksusristeilijällä

Kahviloiden ja ravintoloiden lisäksi risteilymatkustajien käytössä on myös maksuton huonepalvelu vuorokauden ympäri. Kansainvälinen, noin 60 eri maasta saapuva henkilökunta osaa olla avuksi monella eri kielellä.

Sirénin mukaan kaikenlaiseen palveluun on kiinnitetty huomiota.

– Baari menee kiinni sitten, kun viimeinen asiakas lähtee, Sirén kertoo.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Celebrity Cruises

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Viking Cinderella

Viking Cinderella alkaa risteillä Helsingin ja Tukholman välillä – reitille neljä uutta ravintolaa ja kaksi uutta baaria

Tämä ylellinen alus houkuttelee risteilylomalle – esittelyssä hulppea Celebrity Edge

Ota kaikki irti risteilyn kiinnostavista kohteista – neljä syytä osallistua laivayhtiön järjestämille retkille

Celebrity Silhouette

Kurkista sisään hulppeaan risteilyalukseen – tältä näyttää Celebrity Silhouette

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja