Hyppää sisältöön

Kuuban tärkeimmät kohteet – viisi paikkaa, jotka kannattaa kokea lomalla

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 14.02.2020
Eksoottinen Kuuba houkuttaa matkailijoita upeilla rannoilla, värikkäillä kaupungeilla ja lämpimällä ilmastolla. Älä jumiudu loman aikana vain yhteen paikkaan – tässä maan kiinnostavimmat kohteet!

Havanna

Kuuban pääkaupunki Havanna houkuttaa kävijöitä tunnelmallisella kaupunkikuvallaan ja historiallisella tunnelmallaan. Kaupunki tarjoaa aikamatkan menneisyyteen, sillä mukulakivikadut ovat täynnä vanhoja autoja, vallankumoustaidetta ja paksuja sikareita tupruttelevia paikallisia. Parasta Havannassa on paikalliselämän seuraaminen ja arkkitehtuurista nauttiminen – varaa siis aikaa rennoille kävelyretkille!

Havannan tärkein alue on Unescon maailmanperintökohteiden joukkoon lukeutuva vanha Havanna, jonka monet historialliset rakennukset on kunnostettu vastaamaan entisajan loistoa. Rumba ja salsa soivat ympäri kaupunkia, ja Havannan katuja on helppo tutkia jalkaisin, joten kaupunkitunnelmaan uppoutuminen on vaivatonta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
ShutterstockHavanna, Kuuba
Havannan kaupunkikuva tarjoaa erikoisen aikamatkan historiaan.

Majoituspaikat vaihtelevat huippuhotelleista paikallisten pyörittämiin casa particulares -kotimajoituspaikkoihin, joten vaihtoehtoja on tarjolla eri budjeteille.

Varadero

Maan tunnetuin rantakohde Varadero on useimpien matkatoimistojen valikoimassa, ja Suomestakin kuubalaisille lomarannoille pääsee helposti. Varadero tarjoaa aurinkoa läpi vuoden, pitkiä hiekkarantoja sekä hulppeita maisemia. Turkoosi merivesi ja palmurannat ovat Varaderossa arkipäivää.

ShutterstockVaradero, Kuuba
Varaderon rannoilla on runsaasti täyden palvelun lomakeskuksia.

Rantakaupunki on maan suosituin turistikohde, mistä syystä aitoja paikalliselämyksiä on Varaderossa verrattain vähän. Niiden sijaan kaiken energian voi keskittää rantahuuman lisäksi Karibian letkeään tunnelmaan ja rytmeihin, jotka täyttävät rantabaarit ja -ravintolat ilta-aikaan.

Varadero sijaitsee Kuuban pohjoisrannikolla 150 kilometrin päässä Havannasta, mistä syystä nämä kaksi kohdetta onkin helppo yhdistää toisiinsa.

Trinidad

Kuvankaunis Trinidad on Kuuban tunnetuimpia Unescon maailmanperintökohteita, ja kaupungin viehätys perustuu näyttävyyteen ja historialliseen tunnelmaan: on kuin koko alue olisi pysähtynyt 1850-luvulle. Trinidad on ensimmäisiä espanjalaisten löytämiä siirtomaa-alueita Kuubassa, ja se rikastui nopeasti, mikä näkyy edelleen näyttävinä huviloina katukuvassa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
ShutterstockTrinidad, Kuuba
Trinidadin historiallisella alueella ei voi välttyä väriloistolta.

Matkailijat ovat löytäneet Trinidadin, mutta turismista huolimatta kaupungin tunnelma on säilynyt. Se on muihin Kuuban kohteisiin verrattuna kallis, mutta samalla tarjoaa maan parhaat mahdollisuudet tuliaisshoppailuun.

Trinidad sijaitsee Kuuban etelärannikolla, reilun 300 kilometrin päässä Havannasta, joten päiväretkikohteeksi pääkaupungista käsin se ei sovellu.

Santiago de Cuba

Kuuban toiseksi suurin kaupunki ja maan merkittävin satamakaupunki Santiago de Cuba on perustettu vuonna 1514, ja se toimi Kuuban ensimmäisenä pääkaupunkina aina vuoteen 1607 saakka. Kaupunki on täynnä kauniita rakennuksia ja historiallista tunnelmaa, minkä vuoksi se on erinomainen kaupunkiloman kohde.

ShutterstockSantiago de Cuba, Kuuba
Historiallinen Santiago de Cuba on perinteinen kaupunkilomakohde.

Suosituimpiin nähtävyyksiin lukeutuvat muun muassa Céspedesin puisto, Kuuban ensimmäisen kuvernöörin Diego Velázquezin 1520-luvulla rakennettu kotitalo sekä Tivolin ranskalainen kaupunginosa.

Santiago de Cuban eläväisin katu on Santiagon Bourbon Streetiksi kehuttu Calle Heredia, joka täyttyy musiikista ja eläväisestä tunnelmasta erityisesti kaksi kertaa viikossa järjestettävän Cartelera Cultural -tapahtuman aikana.

Viñalesin laakso

Vehreä Viñalesin laakso sijaitsee Kuuban luoteisosassa ja tarjoaa vaihtelua maan rantamaisemiin. Laaksoa reunustavat Sierra de los Órganos -vuorijono ja erityisesti mogotes-kalkkikivikalliot, jotka tekevät maisemasta dramaattisen. Alueella on myös rutkasti luolia sekä perinteisiä kuubalaisia tupakkaviljelmiä.

ShutterstockViñalesin laakso, Kuuba
Viñalesin laakso tuo vaihtelua ranta- ja kaupunkimaisemiin.

Aktiivimatkailijalle riittää tekemistä Viñalesin laaksossa, sillä päivät voi käyttää esimerkiksi vaellus- tai ratsastusretkillä sekä vuorikiipeillen. Mogotes-kalliot ovat ehdottomasti alueen merkittävin nähtävyys, mutta niiden lisäksi kannattaa vierailla myös Santo Tomásin luolissa, jotka tarjoavat yli 46 kilometriä kaivoverkostoa kahdeksassa eri tasossa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Laakso sijaitsee noin 200 kilometrin päässä Havannasta, joten päiväretken sijaan laaksossa kannattaa ehdottomasti yöpyä. Valitse majapaikka, josta avautuu näkymä laaksoon.

>> Lomamatkat Kuubaan alk. 995 € / 7 vrk!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock

Havannan kaupunginosia koskeva tieto on muutettu 12.2.2020.

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Aloita aamu lomalta tutuilla herkuilla – tällaisia ovat aamiaiset suosituissa matkakohteissa

Hiekkaranta, Kuuba

Valitse erilainen kohde: 5 syytä matkustaa Kuubaan

Havanna, Kuuba

Älä tee tätä virhettä matkalla Kuubaan! Nämä 5 asiaa pitää tietää paikallisesta valuutasta

Havannan legendaarinen Hotel Nacional de Cuba

Tämä luksushotelli oli ennen mafian leikkikenttä – salamyhkäinen historia näkyy yhä

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja