Hyppää sisältöön

Karibian rytmejä Dominikaanisessa Tasavallassa – nauti lomasta näissä kohteissa

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 21.12.2018
Dominikaaninen Tasavalta sopii matkakohteena niille, jotka nauttivat ensiluokkaisilla rannoilla loikoilusta, Karibian rytmeistä ja meren antimilla täytetyistä ruokapöydistä.

Suosittu Bahía de Samaná

Samanán niemimaa on yksi Dominikaanisen Tasavallan kauneimmista osista. Samanán niemimaa ja siellä sijaitseva suosittu lomakohde Bahía de Samaná tarjoavat hyvät lähtökohdat paratiisilomaan. Bahía de Samanán uimarannat ovat valkoista hiekkaa, ja niitä ympäröi trooppisen vehreä luonto palmumetsikköineen. Karibialainen kulttuuri näkyy ja kuuluu Samanán niemimaalla niin merengue-sävelissä ja paikallisissa calypso- ja reggaemusiikissa kuin paikallisten iloisessa ja elämänmyönteisessä asenteessa.

Seikkailunhaluiset voivat tammikuun ja maaliskuun välisenä aikana osallistua Bahía de Samanássa valassafarille. Dominikaanisen tasavallan liepeille Suomen kevättalven aikoihin hakeutuvat ryhävalaat ovat unohtumaton näky. Merellisiä aktiviteetteja ei Bahía de Samanásta tarvitse kauaa hakea, sillä tarjolla on niin purjelautailua, snorklausta, sukellusta kuin syvänmerenkalastustakin. Dominikaanisen Tasavallan kulttuuriin ihastuneet viihtyvät myös omatoimisilla retkillä luontoon tai alueen pieniin kyliin, joissa voi osallistua paikallisille markkinoille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aidon karibialainen Las Galeras

Hiekkarantojen ystävä nautti astelusta niemen koillisosan Las Galerasin kuuluisilla ja koskemattomilla rannoilla. Hiekka varpaissa ja suolaisen veden tuoksu nenässä rentouttavat kaikki aistit. Las Galerasin pitkiä rantoja reunustaa rivi pieniä ja yksinkertaisia kojuja, joista voi ostaa virvokkeita kuten vastapuristettuja mehuja tai pirteää piña coladaa. Erityisesti Playa Rinconin seitsemän kilometriä pitkä koskematon hiekkaranta on kokemisen arvoinen. Playa Rinconille voi vetäytyä huojuvien palmujen alle nauttimaan loivasti kaartuvan poukaman auringosta.

Playa Rincon sijaitsee aivan Las Galerasin kylän ulkopuolella. Las Galerasin kylä ei ole mikään huippuunsa kehitetty turistirysä, vaan aito ja avoin karibialainen pikkukylä. Kaupungin pääkadun varrella on muutamia ravintoloita, kahviloita ja baareja, ja siinä on enemmän kuin riittämiin. Las Galerasissa voi nauttia rikkoutumattomasta rauhasta ja aidosta karibialaisesta tunnelmasta.

Kaupunkeja ja pieniä saaria

Vaikka Dominikaaniseen Tasavaltaan saapuisikin sen upeiden rantojen tähden, ei koko lomaa tarvitse viettää juurtuneena rantojen valkeaan hiekkaan. Maasta löytyy myös kaupunkikulttuuria, ja esimerkiksi Dominikaanisen Tasavallan pääkaupunki Santo Domingo tarjoaa kaupunkielämää latinalaisin maustein. Vilkkaan yöelämän lisäksi Santo Domingosta löytyy kauniiden historiallisten rakennusten reunustamia kujia, joita pitkin seikkailemalla saattaa löytää vaikka mitä.

ShutterstockDominikaaninen tasavalta
Tuulessa huojuvat palmut ovat tyypillinen näky Dominkaanisen tasavallan rannoilla.

Rantakohteesta ei tarvitse lähteä edes pääkaupunkiin asti nauttiakseen ripauksesta kaupunkielämää. Samanán niemimaan suurin kaupunki on Samaná, joka tarjoaa paikallista arkipäivää aurinkoisessa paketissa. Kaupungissa on paikallisia ja kansainvälisiä kauppoja ja ravintoloita, sekä komea rantapromenadi, joka reunustaa kaupungin keskellä sijaitsevaa rantaa.

Jotkut eivät vilkkaan rantaloman vastapainoksi kaipaa kaupunkielämää, vaan aina vain uusia rantoja tutkittavaksi. Vaikka vanha sananlasku sanoo, ettei pidä lähteä merta edemmäs kalaan, Samanán niemimaan upeilta rannoilta voi hyvällä syyllä lähteä merelle uusia ja komeita rantoja etsimään. Cayo Levantado on vain muutaman neliökilometrin kokoinen saari Samanán lahdella ja saaren tunnusmerkkinä ovat palmujen reunustamat liidunvalkoiset rannat. Saarta kutsutaan mainoksen mukaan myös nimellä Bacardi Island. Bacardi Islandille pääsee mantereelta tiuhaan kulkevien retkiveneiden kyydissä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

>> Lue lisää vinkkejä Dominikaaniseen tasavaltaan Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Jenna Lehkonen
Kuvat: Istockphoto ja Shutterstock

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Mikä tekee merestä turkoosin?

Miksi vesi on turkoosia tropiikin lomakohteissa? Tämän takia meret ovat eri värisiä

Aloita aamu lomalta tutuilla herkuilla – tällaisia ovat aamiaiset suosituissa matkakohteissa

Aktiiviloma Dominikaanisessa tasavallassa

Aktiivilomailijan viisi vinkkiä Dominikaanisen tasavallan paratiisimaisemiin

Pitääkö risteilyaluksen odottaa myöhästyneitä matkustajia?

Oletko sinäkin miettinyt tätä: mitä tapahtuu, kun saavut myöhässä satamaan ja laiva on lähtenyt tavaroidesi kanssa?

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja