Tiesitkö, että nämä upeat palmurannat kuuluvat Yhdysvalloille ja Isolle-Britannialle? Paratiisisaaret sijaitsevat Karibialla
Matkailu on saariryhmän tärkein elinkeino
Eurooppalaiset löysivät Karibianmeren koillisosassa, Puerto Ricon itäpuolella sijaitsevan Neitsytsaarten saariston 1400-luvun lopussa. Tutkimusmatkailija Kristoffer Kolumbus löysi saaret ja antoi niille romanttisen nimen Santa Ursula y las Once Mil Vírgenes, eli “Pyhä Ursula ja yksitoistatuhatta neitsyttä”. Sittemmin nimi on lyhentynyt Neitsytsaariksi.
Alun perin saaria asuttivat useat eri intiaaniheimot, mukaan lukien carib-intiaanit, joiden mukaan koko Karibian alue on nimetty. Saaren väestöä rikastuttavat myös Afrikasta plantaaseille työvoimaksi tuotujen orjien jälkeläiset.
Matkailu on Neitsytsaarten tärkein tulonlähde ja saarelaiset pitävät leipäpuustaan huolta. Neitsytsaaret on siisti matkailuympäristö ja soveltuu hyvin myös lapsiperheiden rantalomiin. Suuria nähtävyyksiä ei Neitsytsaarilla juurikaan ole, mutta kuin korvauksena siitä ilmasto on ihanteellinen, sillä päivälämpötila pysyy läpi vuoden 20 asteen yläpuolella.
Brittiläiset Neitsytsaaret on Karibian vaurainta seutua
Brittiläiset Neitsytsaaret koostuvat yli 60 saaresta. Brittiläiset Neitsytsaaret on yksi Karibian vauraimpia alueita. Alue tunnetaan myös veroparatiisina, jossa verotus on löyhää ja pankkisalaisuudesta pidetään kiinni.
Brittiläisten Neitsytsaarten suurimmat saaret ovat Anegada, Jost Van Dyke, Tortola ja Virgin Gorda. Saarten pääkaupunki on Tortolalla sijaitseva Road Town, joka on saarten suurimpia turistikohteita. Valtaosa Brittiläisten Neitsytsaarten väestöstä asuu juuri Tortolan saarella. Road Town sijaitsee hevosenkengän muotoisessa Road Harbourissa, joka on kuin luonnon muovaama unelmasatama kirkkaan veden ja vehreän luonnon keskellä.
Sukellusmatkailijoita eniten kiinnostava saari on Anegada ja sen lähellä sijaitsevat koralliriutat. Monet saarista ovat täysin asumattomia.
Yhdysvaltain Neitsytsaaret on yhdysvaltalaismatkailijoiden suosiossa
Yhdysvaltain Neitsytsaaret oli Tanskan siirtomaa vuoteen 1917 asti, jolloin ne myytiin yhtä saarta lukuun ottamatta Yhdysvalloille. Nykyään kohde on yhdysvaltalaisturistien suosiossa, jotka pääsevät matkustamaan paratiisisaarille ilman passia.
Yhdysvaltain Neitsytsaaret koostuvat 68 kumpuilevasta tuliperäisestä saaresta, joista suurimpia ovat Saint Croix, Saint Thomas ja Saint John. Saarten pääkaupunki Charlotte Amalie sijaitsee Saint Thomasin saarella. Charlotte Amalie on talvisin turistien kansoittama, sillä sen satamaan seilaa talvella parhaimmillaan jopa seitsemän risteilijää päivässä. Kesäisin saarella on hiljaisempaa: hinnat ovat alhaalla ja tilaakin on paljon, sillä suurin matkailusesonki on ohi.
Saint Johnin ja Sain Croixin saarilta löytyy upeita hiekkarantoja ja hyvät puitteet monille vesiaktiviteeteille.
Teksti: Jenna Lehkonen ja Anni Moilanen
Kuvat: Shutterstock
Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää