Hyppää sisältöön

Karibian kolme helmeä – Aruba, Barbados ja St. Martin eivät jätä kylmäksi

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 26.07.2017
Mitä sinulle tulee mieleen sanasta Karibia? Huojuvat palmupuut, turkoosi meri, sametinpehmeä hiekka, rennot rytmit ja pienet olkikattoiset rantakojut? TUIn ensi talven uutuuskohteet St. Martin, Aruba ja Barbados ovat Karibian hohtavimpia helmiä.

ILMOITUS

St. Martin

St. Martinin pikkuinen saari karibialaisine rantoineen sijaitsee Atlantin ja Karibianmeren rajalla. St. Martin on jaettu saari: pohjoispuoli St. Martin kuuluu Ranskalle ja eteläpuoli St. Maarten Hollannille. Molemmilla alueilla on osittainen itsehallinto, mutta samalla ne ovat osa Ranskaa ja Hollantia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Suosituimpia lomakohteita saarella ovat lounaisosassa sijaitseva Maho Bay, etelän Philipsburg ja itärannikon Oyster Pond. Vaikka et St. Martinilla olisi käynytkään, saatat olla nähnyt netissä suosittuja videoita lentokoneiden huikeista laskeutumisista Princess Julianan lentokentälle.

Aruba

Aruba on yksi Karibian ABC-saarista, joihin kuuluvat myös Bonaire ja Curaçao. Saaren tärkeimpiä nähtävyyksiä ovat sen rannat, joista osaa pidetään maailman kauneimpina.

Aruba on nykyään autonominen osa Alankomaita, mutta saarella on pitkä historia jo paljon ennen tätä. Saarella on ollut asutusta jo 1000-luvulta asti, kun Arawak-intiaaniväestö saapui sinne Etelä-Amerikasta. Hollantilaiset, espanjalaiset ja englantilaiset vaikutteet ovat sekoittuneet toisiinsa, ja ne heijastuvat alueen arkkitehtuurissa ja kulttuurissa tänäkin päivänä.

TUI
Barbadoksella raukeat lomapäivät valkeilla rannoilla vuorottelevat rennon karibialaisen yöelämän kanssa.

Barbados

Tunnelma Karibianmeren ja Atlantin ympäröimällä Barbadoksella on mukavan rento. Barbados on entinen Englannin siirtomaa, mikä näkyy saarella edelleen. Saari on pieni, ja sen voi ajaa päästä päähän varsin helposti muutamassa tunnissa.

Barbadoksella raukeat lomapäivät valkeilla rannoilla vuorottelevat karibialaisen yöelämän kanssa, jota voi viettää viihtyisissä baareissa calypso-musiikin tahdissa tai diskoissa tähtitaivaan alla.

Lähde ja kuvat: TUI

ILMOITUS

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Mikä tekee merestä turkoosin?

Miksi vesi on turkoosia tropiikin lomakohteissa? Tämän takia meret ovat eri värisiä

Aloita aamu lomalta tutuilla herkuilla – tällaisia ovat aamiaiset suosituissa matkakohteissa

Kesän 2020 matkatoimistojen uutuudet

Kokeile tulevana kesänä jotain uutta – tässä ovat matkatoimistojen kesän 2020 uutuuskohteet

Matkatoimistojen lentokompensaatiot

Matkatoimistot aloittavat lentokompensoinnin – Tjäreborg ja Tui tuovat lentokompensoidut matkat suomalaisten saataville

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja