hero taustakuva

Vuoden 2018 googletetuimmat matkakohteet – 5 paikkaa, jotka kiinnostivat eniten

Shutterstock artikkelin kuva
Matkavinkit
Mihin kohteisiin sinä olet googlannut matkavinkkejä vuonna 2018? Katso, onko suosikkisi vuoden eniten kiinnostaneiden kohteiden joukossa.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 19.12.2018
facebook   whatsapp

1. Italia

Italia on vuoden 2018 googletetuin matkakohde, paljastuu Googlen vuoden 2018 trendilistauksesta. Italia on rakastettu matkailumaa, joka hurmaa vielä kymmenennenkin vierailukerran jälkeen.

ShutterstockItalia
Italia on paljon muutakin kuin vain Rooma. Esimerkiksi Dolomiittien vuoristo tarjoaa maisemia, joita ei ensimmäisenä ehkä ajattelisi löytävänsä juuri Italiasta.

Maan suosituimpien matkailukohteiden joukkoon lukeutuvat muun muassa pääkaupunki Rooma, historiallinen Venetsia, kuvankaunis Gardajärvi sekä ainutlaatuinen Sisilia. Italialainen ruoka on maailmankuulua, mutta maahan matkustetaan myös esimerkiksi aktiivi- ja kaupunkilomalle.

>> Lue lisää vinkkejä Italiaan Rantapallon kohdeoppaasta!

2. Pariisi

Ranskan pääkaupunki Pariisi on romanttinen kaupunkikohde, joka hemmottelee niin shoppailijaa kuin ruokamatkailijaakin. Kaupungin ikonisimpiin nähtävyyksiin lukeutuvat muun muassa Eiffelin torni, Notre Damen katedraali sekä hulppea Sacré-Coeurin basilika.

ShutterstockPariisi, Ranska
Pariisi on romanttinen kaupunkikohde, jonka tunnetuimmat nähtävyydet on helposti tunnistettavissa.

Pariisi on perinteinen kaupunkilomakohde, ja kaupungissa saakin kulutettua helposti vaikkapa viikon vain katselemalla nähtävyyksiä sekä nauttimalla kaupungin tunnelmasta. Jos aikaa on muutamaa päivää enemmän, kannattaa tehdä päiväretki esimerkiksi keskustan ulkopuolella sijaitsevaan Disneylandiin tai Versailllesin palatsiin.

>> Lue lisää vinkkejä Pariisiin Rantapallon kohdeoppaasta!

3. Islanti

Pohjoismaihin lukeutuva Islanti on monille suomalaisellekin vieras kohde, vaikka maahan on hyvin helppo matkustaa Suomesta: maahan on vain muutaman tunnin mittainen lento ja edulliset päivittäiset yhteydet.

ShutterstockIslanti
Islannin monimuotoinen luonto houkuttaa matkailijoita kaikkialta maailmasta.

Islannissa matkailijoita kiinnostavat erityisesti monipuoliset luontokohteet. Upeat vesiputoukset, karut kalliot, jäätiköt, luonnonpuistot ja kuumat lähteet muodostavat kokonaisuuden, jollaista ei monesta maasta löydä. Paikallisten ystävällisyys ja pohjoisen saarivaltion kansainvälisyys saavat matkailijat rakastumaan Islantiin.

>> Lue lisää vinkkejä Islantiin Rantapallon kohdeoppaasta!

4. Bahama

Karibialla sijaitseva eksoottinen Bahama on klassinen rantalomakohde, joka kiehtoo matkailijoita vuodesta toiseen. Bahamasaaret sijaitsevat Yhdysvalloille kuuluvan Floridan osavaltion edustalla, mistä syystä Bahama onkin hyvin suosittu kohde yhdysvaltalaismatkailijoiden keskuudessa.

ShutterstockBahama
Valkohiekkaiset rannat ja tuulessa hulmuavat palmut tekevät Bahamasta todellisen rantaparatiisin.

Saarilla houkuttavat erinomaiset sukellus- ja snorklausmahdollisuudet, kirkkaat vedet ja valkoiset trooppiset paratiisirannat. Bahaman erikoisuuksia ovat muun muassa uivat possut.

5. Irlanti

Irlannin vehreä valtio kiinnostaa erityisesti luonto- ja aktiivimatkailijoita, mutta saarelle houkuttavat myös Dublinin kaltaiset kiehtovat kaupunkikohteet. Saari tunnetaan lempinimellä Vihreä saari, joka kuvailee maisemien vehreyttä erinomaisesti.

ShutterstockIrlanti
Irlannin-matkalla voi nauttia paitsi vehreistä luontokohteista myös tunnelmallisista kaupungeista.

Irlannin-matkalla ei missään nimessä kannata jumiutua pääkaupunkiin, sillä Dublinin ulkopuolellakin riittää nähtävää. Muun muassa pikkukaupungit ja -kylät sekä upeat luonnonpaikat tekevät Irlannista erinomaisen road trip -kohteen.

>> Lue lisää vinkkejä Irlantiin Rantapallon kohdeoppaasta!

Lähde: Google
Kuvat: Shutterstock

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.