Hyppää sisältöön

Ruotsissakin osataan erikoiset tapahtumat: dekkarifestivaali sai kävijät innostumaan

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 29.09.2015
Visbyssä järjestetty dekkarifestivaali saa jatkoa myös vuonna 2016.

Ruotsalaiset innostuivat dekkariteemasta

Ruotsin Visbyssä järjestetty uusi dekkarifestivaali Crimetime Gotland käynnisti toimintansa vauhdikkaasti, ja tapahtumaa ylistivät niin kirjailijat kuin kävijätkin. Viikonlopun mittaisilla, 13.–16. elokuuta 2015 järjestetyillä festivaaleilla vieraili yli 2 500 kävijää. Kesällä 2016 festivaali järjestetään 17.–20.8. Visbyssä.

Dekkarifestivaali oli paitsi lukijoiden myös kirjailijoiden mieleen. Esimerkiksi Rahalla saa -dekkaristaan tunnettu kirjailija Jens Lapidus ylisti tapahtumaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

– Tästä tulee klassikko, ennusti Lapidus kesän 2015 Crimetime Gotlandin jälkeen.

Tapahtumassa oli mukana 50 kirjailijaa kaikkialta Skandinaviasta, Isosta-Britanniasta ja Yhdysvalloista. Viikonlopun mittaisen tapahtuman dekkarihenkinen ohjelma houkutteli kävijöitä osallistumaan: rikospaikkatutkimuksiin oli pitkälle kiertelevä jono, murharetket Mari Jungstedtin ja Anna Janssonin kanssa olivat täyteen varattuja, henkilökohtaiset kirjailijakeskustelut loivat tunnelmaa sekä mahdollistivat uusia kohtaamisia, ja loppuunmyyty kirjoittajakoulu oli opettavainen sekä inspiroiva kokemus niin kävijöille kuin siihen osallistuneille kirjailijoillekin.

Uusi festivaali jo suunnitteilla

Vuoden 2016 tapahtuman järjestelyt ovat jo käynnissä, ja ensin vuorossa on ohjelmatyö ennen seuraavan vuoden suurta kansainvälistä dekkarifestivaalia, joka viime kerran tavoin pidetään viikko Keskiaikaviikon jälkeen, keskiviikosta 17.8. lauantaihin 20.8.2016 Visbyssä.

– Ensi vuonna festivaali alkaa jo keskiviikkona ja lopuksi lauantai-iltana järjestetään suuri finaali. Näin kaikki pääsevät aikaisempaa helpommin kotiin sunnuntaina, festivaalipäällikkö Carina Nundstedt kertoo.

– Odotamme innolla, että pääsemme esittelemään osia ohjelmasta jo ennen joulua. Loput ohjelmasta julkistetaan helmikuussa. Aivan kuten viimeksikin, mukana on sekä suuria kansainvälisiä tähtiä että tunnettuja ja tuntemattomampia ruotsalaisia dekkarikirjailijoita, Nunstedt lupaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lähde: Visit Sweden
Kuva: www.gotland.se

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tukholman ravintolat

Löydä Tukholman herkullisimmat ravintolat – 25 paikkaa, joita ei kannata jättää väliin

Japanilainen kylpylä Tukholmassa

Oletko kuullut Tukholman epätodellisesta K-16-kylpylästä? Aivan kuin olisit Japanissa – uimapuvun voit jättää kotiin

Arlandan lentokentältä Tukholman keskustaan

Helppo säästövinkki Tukholmaan – näin vältät lentokentän rahareiän ja siirryt keskustaan pikkurahalla

Tukholma lasten kanssa

Lasten kanssa Tukholmassa – lue vinkit onnistuneeseen matkaan

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja