hero taustakuva

Ruotsissakin osataan erikoiset tapahtumat: dekkarifestivaali sai kävijät innostumaan

artikkelin kuva
Matkakirjat
Visbyssä järjestetty dekkarifestivaali saa jatkoa myös vuonna 2016.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 29.09.2015
facebook   whatsapp

Ruotsalaiset innostuivat dekkariteemasta

Ruotsin Visbyssä järjestetty uusi dekkarifestivaali Crimetime Gotland käynnisti toimintansa vauhdikkaasti, ja tapahtumaa ylistivät niin kirjailijat kuin kävijätkin. Viikonlopun mittaisilla, 13.–16. elokuuta 2015 järjestetyillä festivaaleilla vieraili yli 2 500 kävijää. Kesällä 2016 festivaali järjestetään 17.–20.8. Visbyssä.

Dekkarifestivaali oli paitsi lukijoiden myös kirjailijoiden mieleen. Esimerkiksi Rahalla saa -dekkaristaan tunnettu kirjailija Jens Lapidus ylisti tapahtumaa.

– Tästä tulee klassikko, ennusti Lapidus kesän 2015 Crimetime Gotlandin jälkeen.

Tapahtumassa oli mukana 50 kirjailijaa kaikkialta Skandinaviasta, Isosta-Britanniasta ja Yhdysvalloista. Viikonlopun mittaisen tapahtuman dekkarihenkinen ohjelma houkutteli kävijöitä osallistumaan: rikospaikkatutkimuksiin oli pitkälle kiertelevä jono, murharetket Mari Jungstedtin ja Anna Janssonin kanssa olivat täyteen varattuja, henkilökohtaiset kirjailijakeskustelut loivat tunnelmaa sekä mahdollistivat uusia kohtaamisia, ja loppuunmyyty kirjoittajakoulu oli opettavainen sekä inspiroiva kokemus niin kävijöille kuin siihen osallistuneille kirjailijoillekin.

Uusi festivaali jo suunnitteilla

Vuoden 2016 tapahtuman järjestelyt ovat jo käynnissä, ja ensin vuorossa on ohjelmatyö ennen seuraavan vuoden suurta kansainvälistä dekkarifestivaalia, joka viime kerran tavoin pidetään viikko Keskiaikaviikon jälkeen, keskiviikosta 17.8. lauantaihin 20.8.2016 Visbyssä.

– Ensi vuonna festivaali alkaa jo keskiviikkona ja lopuksi lauantai-iltana järjestetään suuri finaali. Näin kaikki pääsevät aikaisempaa helpommin kotiin sunnuntaina, festivaalipäällikkö Carina Nundstedt kertoo.

– Odotamme innolla, että pääsemme esittelemään osia ohjelmasta jo ennen joulua. Loput ohjelmasta julkistetaan helmikuussa. Aivan kuten viimeksikin, mukana on sekä suuria kansainvälisiä tähtiä että tunnettuja ja tuntemattomampia ruotsalaisia dekkarikirjailijoita, Nunstedt lupaa.

Lähde: Visit Sweden
Kuva: www.gotland.se

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.