Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Keskeltä autiomaata löytyy Ruotsin upeimpiin lukeutuva maisema – joko kuulit Skierfen huipusta?

Shutterstock artikkelin kuva
Aktiivilomat
Ruotsin Lapissa sijaitsevassa Sarekin kansallispuistossa kohoavan Skierfen huipulle on työläs päästä, mutta perillä odottavat maisemat ovat vaivan arvoiset.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 05.03.2020
facebook   whatsapp

Hankala reitti huippumaisemien äärelle

Skierfen huippu on Ruotsin upeimpia maisemapaikkoja, mutta hulppeiden näkymien äärelle ei pääse noin vain. Lähes pystysuoraa nouseva kallioseinä erottuu maisemassa pitkälle, mutta vasta sen huipulle päästyään kävijät näkevät, miksi 1 179 -metriselle tunturille kannattaa kiivetä.

Vaivalloisen ja pitkän vaelluksen lopussa odottaakin maisema, joka vetää monen hiljaiseksi: alla aukeaa metsä ja Rapadalenin jokisuisto, minkä lisäksi taustalla kohoavissa tunturimaisemissa voi nähdä myös jäätiköitä.

Terävä huippu erottuu maisemassa kauas, ja se onkin Sarekin kansallispuiston näyttävin paikka.

Huippu sijaitsee Ruotsin Lapissa, lähellä Norjan rajaa olevassa Sarekin kansallispuistossa. Jo itse kansallispuisto on hankalasti saavutettavissa, sillä sinne ei kulje edes tietä. Autolla pääsee kansallispuiston eteläpuolella sijaitsevaan Tjåmotisiin, mistä matka huipulle jatkuu jalkapatikassa.

Vaellettavaa jää vajaat 25 kilometriä suuntaansa, mikä mahdollistaa maisemien näkemisen viikonlopun mittaisen vaelluksen aikana. Reitti Skierfelle risteää kuuluisalta Kungsleden-polulta, josta käsin huippuvierailun voi tehdä päiväretkenä.

Katso matkailijoiden jakamia kuvia Skierfestä!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock ja Instagram

Lue kommentit (8) Jätä kommentti

  1. Onkohan noissa maisemissa mahdollista ajaa maastopyörällä? Olis muuten mahtavat maisemat ajaa, eikä maasto näytä mitenkään hirveän vaikealta.


  2. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.