Hyppää sisältöön

Mitä ihmettä, Nasan avaruussukkula Ruotsissa! Näin pääset katsomaan sitä

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 24.04.2015
Nasan omistamia avaruusmatkailun välineitä pääsee nyt ihailemaan Ruotsissa. Esillä muun muassa aitoja avaruuspukuja ja avaruussukkula. Näitä erikoisia näyttelyesineitä voi hämmästellä Ruotsin Norrköpingissä koko kesän 2015 ajan.

Osa esineistä on käynyt avaruudessa

Nasa – A Human Adventure -näyttely saapuu Norrköpingiin keväällä 2015. Se kuuluu maailmaan suurimpiin kiertäviin näyttelyihin, jossa on esillä satoja merkittäviä esineitä Yhdysvaltojen ja Neuvostoliiton avaruusohjelmista.

Monet esineet ovat palanneet takaisin avaruudesta, esimerkiksi Gemini G4C -avaruuspuvun kengät ja hanskat, jotka kuuluivat astronautti Charles “Pete” Conrad Juniorille. Suurin osa esineistä on saatu lainaksi Kansas Cosmosphere & Space Centerista ja U.S. Space & Rocket Centerista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Näyttelyssä esitellään myös vaikuttavia kertomuksia Nasan huomattavista saavutuksista miehitetyillä avaruuslennoilla ja avaruustutkimuksessa. Ensimmäinen näyttely järjestettiin vuonna 2011, ja siihen on tutustunut jo yli miljoona kävijää Euroopassa ja Aasiassa.

– Olemme tietysti erittäin iloisia siitä, että saamme jälleen järjestää kansainvälisesti korkeatasoisen maailmannäyttelyn Norrköpingissä. Näyttely antaa hyvän syyn matkustaa Norrköpingiin kesällä 2015. Nasa ja avaruusala yleisesti ottaen kiehtovat monia. Näyttelyllä on myös suuri pedagoginen sisältö, joten toivomme suurta yleisömenestystä, kertoo Upplev Norrköpingin toimitusjohtaja Stefan Papangelis. Näyttely on avoinna Norrköpingin Värmekyrkanissa 1.5.2015–30.8.2015.

Lähde: Visit Sweden
Kuva: Jukka Nurminen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tukholman ravintolat

Löydä Tukholman herkullisimmat ravintolat – 25 paikkaa, joita ei kannata jättää väliin

Japanilainen kylpylä Tukholmassa

Oletko kuullut Tukholman epätodellisesta K-16-kylpylästä? Aivan kuin olisit Japanissa – uimapuvun voit jättää kotiin

Arlandan lentokentältä Tukholman keskustaan

Helppo säästövinkki Tukholmaan – näin vältät lentokentän rahareiän ja siirryt keskustaan pikkurahalla

Tukholma lasten kanssa

Lasten kanssa Tukholmassa – lue vinkit onnistuneeseen matkaan

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja