Hyppää sisältöön

Split lasten kanssa – viisi vinkkiä onnistuneelle perhelomalle

Krista Ahonen
Krista Ahonen Päivitetty: 10.08.2017
Kroatian aurinkoinen Split on mainio kohde koko perheen lomalle, sillä historiallinen kaupunki tarjoaa mielenkiintoisia seikkailuja myös lapsille. Lue vinkit ja vie jälkikasvusi ikimuistoiselle matkalle Splitiin!

Koe Split pinnan alta

Adrianmeren rannikolla sijaitsevassa Splitissä merellinen tunnelma on vahvasti läsnä, ja paras tapa tutustua kirkkaisiin rantavesiin on tietysti hypätä aaltojen syleilyyn. Splitin kuuluisan rantapromenadi Rivan edustalta voi nousta melko erikoisen menopelin kyytiin, sillä satama-alueella järjestetään puolisukellusvenematkoja.

Seikkailu on jännittävä kokemus niin perheen pienimmille kuin myös aikuisillekin, sillä matka taitetaan kokonaisuudessaan veden alla. Vene on koko matkan ajan osittain pinnan yläpuolella, mutta matkustajat istuvat 1,5 metriä pinnan alla, mistä vedenalaista maailmaa voi tarkastella turvallisesti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Riehakas lomapäivä rannalla

Vaikka Split on ensisijaisesti tunnettu historiallisena kaupunkikohteena, alueella on myös lukuisia rantoja, joilla viihtyvät niin lapset kuin aikuisetkin. Useimmat rannat ovat hyvin matalia, joten ne ovat turvallisia myös lapsille.

Rantavierailuun kannattaa varata mukaan uimakengät, sillä useimmat Splitin rannat ovat kivirantoja, ja joukossa voi olla myös teräviä kiviä. Erityisesti heinä–elokuussa rannalle on syytä pakata mukaan myös runsaasti juotavaa sekä vedenkestävää aurinkovoidetta, sillä lämpötilat voivat nousta hyvinkin korkeisiin lukemiin.

Lasten oma leikkipaikka on hyvä sisäkohde

Lyhyen matkan päästä Splitin ydinkeskustasta sijaitseva Carobni Grad eli taianomainen kaupunki on suunniteltu juuri lapsille, ja on erinomainen sisäkohde Splitissä. Lapset viihtyvät taikakaupungin pallomeressä, leikkipaikoissa, urheilupisteillä sekä hauskoilla temppuradoilla.

Marjanin niemimaan puisto

Splitin paras viheralue sijaitsee keskustan länsipuolella Marjanin vehreällä niemimaalla. Marjanin puisto kohoaa kukkulalle kaupungin yläpuolelle, mistä syystä sieltä avautuu vaikuttava näkymä Splitin keskustaan ja rantabulevardille.

Marjanin puisto on erinomainen leikkipaikka myös lapsille, jotka voivat riemuita sydämensä kyllyydestä puiston puiden tuomassa varjossa, näyttävien maisemien äärellä. Kukkulalle pääsee kiipeämään portaita pitkin, mutta matka voi olla väsyttävä erityisesti pienille lapsille. Huipulle voi matkustaa kuitenkin myös bussilla suoraan rantapromenadilta, mikä on useimpien lapsiperheiden valinta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tutustu kaupunkiin hauskojen kierrosten avulla

Splitin keskusta kannattaa ottaa haltuun opastetulla kierroksella. Saatavilla on useita erilaisia kierroksia, jotka sopivat myös lapsiperheille. Kaupungin historiaan ja tarinoihin kannattaakin tutustua asiantuntevan oppaan kanssa, jonka houkuttelevat tarinat saavat myös perheen pienimmät lumoutumaan kaupungin historiasta.

Kaupungissa järjestetään perinteisiä kävelykierroksia, mutta Splitiin voi tutustua opastetuilla kierroksilla esimerkiksi polkupyörän tai segwayn kyydissä.

>> Lue lisää vinkkejä Splitiin Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti ja kuva: Inka Khanji

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Käytännön vinkit Balkanille

Käytännön vinkit Balkanille – 10 asiaa, jotka haluat tietää ennen matkaa

Kroatian tapakulttuuri

Muista nämä, kun lomailet Kroatiassa – 10 huomiota maan tapakulttuurista

Ensikertalaisen Kroatia

Oletko lähdössä Kroatiaan? Kymmenen vinkkiä ensikertalaiselle

Suorat lennot Gironaan

Joko tunnet nämä viisi kohdetta, joihin pääsee Suomesta edullisesti? Ryanairin lennot vievät pienemmille kentille

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja