Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Et uskoisi, että näissä kortteleissa voi asua alle eurolla – vuokra pysynyt samana 500 vuotta, löytyy yllättävän läheltä

Shutterstock artikkelin kuva
Kulttuuri ja nähtävyydet
Fuggerei tunnetaan vuokrasta, joka on pysynyt samana 500 vuoden ajan.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 18.07.2019
facebook   whatsapp

Saksan Fuggereissa on Euroopan halvimmat asunnot

Olisitko voinut edes kuvitella, että Euroopasta voi vielä nykypäivänä löytyä paikka, jossa asumisesta veloitetaan vuokraa 88 senttiä vuodessa? Ja että tämä paikka sijaitsee Saksassa?

Augsburgin kaupungin laitamilta löytyvä Fuggerei on vuonna 1521 rakennettu asuinalue, jossa vuokra ei ole noussut perustajan toiveesta 500 vuoteen. Alue koostuu 67 talosta, joissa on yhteensä 147 asuntoa.

Fuggerei on hyväntekeväisyyshanke ja sosiaalinen yhteisö, jonka tarkoitus on tarjota koti pienituloisille paikallisille. Asuinalueen perustanut Jakob Fugger halusi auttaa ihmisiä, jotka olivat köyhiä itsestään riippumattomista syistä.

Ihan kuka tahansa ei kuitenkaan voi päättää muuttavansa Fuggereihin säästääkseen asumiskuluissa. Asuntoihin on useamman vuoden jono, ja hakijoiden on täytettävä muutamia kriteerejä. Heidän tulee esimerkiksi olla velattomia ja valmiita tekemään pieniä töitä yhteisön keskuudessa.

Fuggereista voi hakea vuokra-asuntoa, kun on asunut Augsburgissa vähintään kaksi vuotta. Hakijoiden tulee olla katolisia, sillä osana sopimusta asukkaat rukoilevat päivittäin omistajaperheen puolesta. Portit alueelle suljetaan joka päivä iltakymmeneltä.

Hauskana yksityiskohtana kaikki Fuggerein ovikellot ovat erilaisia ja eri muotoisia. Niiden tarkoituksena oli auttaa asukkaita tunnistamaan oma kotinsa pimeässä aikana ennen katuvaloja.

Myös matkailijat voivat vierailla Fuggereissa. Erikoisiin asuinkortteleihin pääsee tutustumaan ympäri vuoden pientä pääsymaksua vastaan. Turisteilta veloitettava lippu Fuggereihin on tällä hetkellä 6,50 euroa – seitsemän kertaa enemmän kuin asukkaiden vuosivuokra.

Augsburg sijaitsee Saksan Baijerissa noin 70 kilometrin päässä Münchenista. Kaupunki on yksi koko Saksan vanhimmista.

Katso alta kuvia Fuggereista!

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Lue myös: Tämä kielletty nähtävyys kiinnostaa Saksan-matkailijoita – “paholaisen silta” on tunnettu hengenvaarallisesta maineestaan

Lähde: The Telegraph
Kuvat: Shutterstock ja Getty Images

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

  1. Artikkeli ei kerro miten Saksan lainsäädäntö suhtautuu ko. syrjintää mm. uskonnon perusteella.


  2. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.