Hyppää sisältöön

Vietä unohtumaton talvipäivä Tallinnassa – 10 vinkkiä onnistuneeseen matkaan

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 20.02.2019
Tallinna on suosittu kohde ympäri vuoden eikä ihme, sillä tunnelmallisen kaupungin monet mahdollisuudet takaavat, ettei loman aikana pääse kyllästymään. Talvisin tekeminen rajoittuu pääasiassa sisätiloihin - tässä 10 asiaa, joita voit tehdä Tallinnassa talvilomalla!

1. Vieraile kiinnostavassa Lentosatama-merimuseossa

Kalamajan kaupunginosassa Tallinnassa sijaitseva merimuseo Lentosatama, Lennusadam, on kiinnostava kohde kaikenikäisille matkailijoille. Entisten merikapteenien ja merimiesten perustama museo on nykyisin koko Viron suosituin museo.

Lentosatamassa voi kokeilla liikkuvan kohteen tarkkuusammuntaa, vierailla aidossa sukellusveneessä, käydä kierroksella tykkitornissa ja esimerkiksi kokea sukellusveneen torpedohyökkäyksen. Lentosatamassa on lukuisia aidon kokoisia näyttelyesineitä, mikä tekee vierailusta erityisen mieleenpainuvan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. Syö Balti Jaama Turgin ruokakojuissa

Joko kuulit keväällä 2017 uudistetusta Balti Jaama Turg -toriaueesta? Historiallinen asemantori oli pitkään vaatimaton kauppapaikka, mutta uudistusten jälkeen se on ehdoton vierailukohde Tallinnan-matkalla.

Katettu tori tarjoaa lukuisia pieniä putiikkeja. Balti Jaama Turgissa sijaitsee esimerkiksi suloinen vaaleanpunainen Vahvlihaldjad-kahvila, jonka ohitse on vaikea kävellä kurkkaamatta sisälle. Peremmällä on ruokakojujen täyttämä alue, minkä lisäksi torialueen yhteydessä sijaitsee myös valtavan kokoinen lihahalli sekä kookas ruokakauppa.

Visit EstoniaTallinnan talvivinkit
Jos et halua katsella maisemia koko Tallinnan-matkaa, tutustu kaupungin sisäaktiviteetteihin.

3. Piipahda kylpylässä

Mitäpä olisi Tallinnan-matka ilman kylpylävierailua? Kaupungin edulliset kylpylät tarjoavat niin pitkiä kuin lyhyitäkin hemmotteluhetkiä, joiden avulla arjen unohtaa nopeasti. Tarjolla on paitsi perinteisiä hotellikylpylöitä myös vesipuistojen yhteydessä sijaitsevia kylpylöitä, joista koko perhe saa ilon irti.

Hyviä Tallinnassa sijaitsevia kylpylöitä ovat muun muassa Elemis Spa, Viimsi Spa ja Pirita Spa.

>> Ensikertalaisen kylpylävinkit Tallinnaan – näin hemmotteluloma onnistuu vaivatta

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

4. Shoppaile kaupungin monissa ostoskeskuksissa

Viileää talvipäivää piristää mukavasti shoppailu. Se onnistuu Tallinnassa näppärästi keskustan lukuisissa ostoskeskuksissa, joten kauppavalikoimaan voi tutustua vaivatta sisätiloissa eikä talvivaatteita tarvitse pukea jokaisen putiikkivierailun jälkeen.

Keskustan tunnetuin ostoskeskus on ehdottomasti Viru-keskus, jossa on kymmeniä liikkeitä vaatekaupoista urheiluliikkeisiin sekä kosmetiikkaputiikeista tavarataloon. Muita keskustan hyviä shoppailukeskittymiä ovat Solaris ja Norde Centrum sekä remontoitu Rotermannin ostoskompleksi.

5. Vietä riehakas hetki Skypark-trampoliinikeskuksessa

Hieman Tallinnan keskustan ulkopuolella sijaitseva Skypark-trampoliinikeskus pitää huolen siitä, että erityisesti perheen pienimmät pääsevät purkamaan energiatasojaan ja riemuitsemaan yllin kyllin. Trampoliinit sijaitsevat paitsi maan tasalla myös seinillä, joten Skyparkissa voi hyppiä kirjaimellisesti seinille.

6. Herkuttele huippuravintoloissa

Tallinnan erinomainen ravintolavalikoima on useimpien matkailijoiden tiedossa, ja mikäpä olisikaan parempi tapa viettää talvista matkapäivää kuin herkuttelemalla hyvätasoisessa ravintolassa? Erinomaisia ravintoloita löytyy paitsi aivan Tallinnan keskustasta myös sen ulkopuolelta ja valikoima on niin kattava, että kaupungissa voi syödä jokaisella matkalla ennalta tuntemattomassa, tasokkaassa ravintolassa.

Inka KhanjiTallinnan talvivinkit
Kaupungin kattava ravintolavalikoima tarjoaa jokaiselle jotain.

Suomalaiset rakastavat Tallinnan ravintoloita paitsi niiden monipuolisuuden ja korkean tason vuoksi myös kaupungin edullisen hintatason takia. Usean ruokalajin aterian juomineen saa Tallinnasta nimittäin vain murto-osalla siitä hinnasta, mitä Suomessa tulisi maksaa vastaavasta annoksesta.

>> Missä syödä Tallinnassa? Tässä ovat kaupungin parhaat ravintolat

7. Piipahda tunnelmallisissa kahviloissa

Tallinnan ihanat kahvilat lämmittävät mukavasti talvisena matkapäivänä, minkä lisäksi ne tarjoavat mahdollisuuden seurailla paikallista elämää. Pieniä kahviloita löytyy niin vanhankaupungin kujilta kuin tallinnalaisista ostoskeskuksistakin, joten valikoimaa riittää moneen makuun.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kahviloiden kakku- ja leipomovalikoimat ovat usein hyvin monipuoliset, joten ravintolassa kannattaa jättää jälkiruoka syömättä ja säästää se kahvilavierailuun.

8. Käy elokuvissa

Jos et keksi mitään muuta tekemistä Tallinnassa talvipäivänä, suuntaa elokuviin. Elokuvaelämys on Tallinnassa selvästi Suomea edullisempi ja valikoima on kansainvälisten elokuvien osalta lähes sama. Varaudu kuitenkin siihen, että jotkut elokuvat on dubattu viroksi ja tekstitys on niin ikään viroksi.

9. Tutustu Viru-hotellin jännittävään historiaan

Tiesitkö, että suomalaisten rakastamalla Viru-hotellilla on salaperäinen menneisyys? Rakennus on nimittäin toiminut Neuvostoliiton turvallisuuspalvelu KGB:n vakoilupaikkana, sillä Viru oli aikoinaan Tallinnan ainoa hotelli, missä ulkomaalaiset saivat majoittua. Edes hotellin henkilökunnalla ei ollut pääsyä kaikkialle rakennukseen.

Sokos Hotel ViruTalvivinkit Tallinnaan
Sokos Hotel Virussa sijaitsevassa KGB-museossa pääsee tutustumaan huoneen salaisiin tapahtumiin.

Nyt Virun salaperäiseen menneisyyteen voi tutustua ja siitä kerrotaan avoimesti. Hotellissa järjestetään ohjattuja kierroksia kattokerroksen vakoiluhuoneisiin, missä saa kuulla kiinnostavia yksityiskohtia Neuvostoliiton ajan Tallinnasta. Kierrokset ovat avoimia niin hotellin asukkaille kuin ulkopuolisillekin.

10. Luistele Harju-kadun kentällä

Miltä tuntuisi luistella keskellä Tallinnan tunnelmallista vanhaakaupunkia? Aivan kaupungin sydämessä sijaitseva Harju-kadun luistelurata on suosittu niin lasten kuin aikuisten keskuudessa ja luistinkenttä tarjoaakin mahdollisuuden tutustua Tallinnaan aivan uudella tavalla.

Nigulisten kirkon viereen vuosittain jäädytettävän kentän yhteydessä vuokrataan luistimia ja alueella toimii myös kahvila.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

>> Löydä edullinen risteily Tallinnaan Rantapallon risteilyhaun avulla!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Istockphoto, Inka Khanji, Visit Estonia ja Sokos Hotel Viru

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tallinna

Tiesitkö tätä? Tallinnan suosituimman ravintolan takaa paljastuu kummitustarina

Varo yleisiä mokia Tallinnassa

Älä mokaa Tallinnassa – 8 helppoa virhettä, joihin turistit kompastuvat

Tallinnan vanhakaupunki

Kaikki irti Tallinnan vanhastakaupungista! Kymmenen paikkaa lyhyellekin lomalle

Viron Tartto

Finnair aloittaa keväällä lennot Viron Tarttoon

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja