Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Tallinna, Vilna vai Riika – mikä Baltian pääkaupunki on sinun valintasi?

Shutterstock artikkelin kuva
Kaupunkilomat
Edulliset lähikohteet tarjoavat helpon mahdollisuuden kaupunkilomalle. Tällaisia matkakohteita ovat Baltian maiden pääkaupungit.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 28.04.2022
facebook   whatsapp

Tallinna – helppo lähiloma lentämättä

Maata pitkin ja eritoten ilman lentämistä tehty matka on yhä useamman suunnitelmissa, mistä syystä Tallinnan suosio kasvaa entisestään. Kaupunkiin on helppo matkustaa lentämättä kaikkialta Suomesta, kiitos tiuhan meriliikenteen Helsingin ja Tallinnan välillä.

Keskiaikainen vanhakaupunki tarjoaa nopeaa vaihtelua kotimaahan, mutta tuttu valuutta ja hyvin tutulta kuulostava kieli tekevät Virosta kotoisan. Tallinnan erikoisuuksia ovat erinomainen hinta-laatusuhde, loistava hotelli- ja ravintolatarjonta sekä hyvät shoppailumahdollisuudet. Kaupungista löytyy myös vaatteita suomalaiseen makuun, mikä ei välttämättä ole itsestään selvää muissa Baltian pääkaupungeissa.

ShutterstockTallinna, Viro
Tallinna on suomalaisittain erittäin helppo matkakohde.

Perinteisten kaupunkiloma-aktiviteettien lisäksi Tallinnassa voi viettää unohtumatonta aktiivilomaa. Televisiotornin reunallakävely, pyöräretket kaupungin näyttävissä merimaisemissa sekä vierailu keksintötehdas Protossa tuovat vauhtia lomaan. Myös kulttuurikohteet, kuten Fotografiska ja Viron merimuseo monipuolistavat Tallinnan-lomaa.

Vilna – tuntematon Baltian kaupunki

Lyhyen lentomatkan päässä Helsingistä sijaitseva Liettuan pääkaupunki Vilna on monille suomalaisille Baltian kaupungeista tuntemattomin – ja täysin syyttä.

Kaupungissa kävijää odottavat edullisen hintatason lisäksi tunnelmallinen ja suuri vanhakaupunki, jossa Vilnan historia näkyy. Paikoitellen katukuva on hyvin siistiä, mutta kulman takana voi odottaa hyvinkin rosoinen maisema. Vilna on sisämaakaupunki, mikä eroaa meren läheisyydessä sijaitsevista Tallinnasta ja Riiasta.

ShutterstockVilna, Liettua
Vilnan vanhassakaupungissa riittää tutkittavaa.

Vilnan mainiosta hotelli- ja ravintolatarjonnasta voi nauttia pikkurahalla, mutta kuitenkin kotoisasti euroilla maksaen. Vanhankaupungin lisäksi tunnetuimmat nähtävyydet ovat Užupiksen itsenäiseksi valtioksi julistautunut taiteilijakaupunginosa, tunnelmallinen Halės-kauppahalli, Subaciaus-kadun näköalapaikka sekä 326,5 metriin kohoava televisiotorni.

Riika – helppo vierailukohde

Latvian pääkaupunki Riika on Baltian ykköskaupungeista suurin ja monipuolisin, sillä siinä missä Tallinnan ja Vilnan tärkein valtti on tunnelmallinen vanhakaupunki, Riiassa riittää muutakin nähtävää. Pohjoisen Pariisiksi nimetty kosmopoliitti kaupunkikohde on täynnä upeaa arkkitehtuuria ja moderneja rakennuksia.

ShutterstockRiika, Latvia
Riian katukuva poikkeaa merkittävästi muista Baltian pääkaupungeista.

Keskustaa halkova Väinäjoki tuo kaupunkiin merellistä tunnelmaa ja jakaa keskustan kahteen osaan. Muiden Baltian kaupunkien tavoin myös Riiassa on lyömätön hinta-laatusuhde sekä mainio hotelli- ja ravintolatarjonta. Hemmotteluloma Riiassa kannattaa ottaa harkintaan, sillä kaupungissa saa erinomaista vastinetta rahalle.

Tärkeimmät arkkitehtoniset nähtävyydet ovat vanhankaupungin lisäksi Kolmen veljeksen talot sekä Art Nouveau -tyyli. Herkkusuita ilahduttaa myös paikallisen suklaavalmistaja Laiman suklaamuseo.

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

  1. Tallinna on tutuin. Olin siellä kerran kollegoiden kanssa kesäretkellä.


  2. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.