Hyppää sisältöön

Koe jotain uutta Tallinnassa: tutustu kaupunkiin pyörän selässä

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 17.05.2019
Tallinna on kompakti kaupunki, johon on helppo tutustua pyöräillen, ja erityisesti hyvällä säällä kaupunki näyttää pyöräilijälle parhaan puolensa. Lue vinkit ja hyppää pyörän selkään!

Vuokraa pyörä ja tutustu Tallinnaan uudella tavalla

Viron pääkaupunki Tallinna on parhaimmillaan kesällä, jolloin kaupunki tarjoaa myös loistavat pyöräilymahdollisuudet. Useimmat matkailijat tutustuvat lomansa aikana perinteisimpiin Tallinnan kaupunginosiin, vanhaankaupunkiin ja trendikkääseen Kalamaja–Telliskivi-alueeseen. Kaupungissa on kuitenkin paljon muutakin nähtävää, ja polkupyörän selässä Tallinnan monipuolisuus tule helposti tutuksi.

Pyörän vuokraaminen on Tallinnassa helppoa. Vuokraamoja on useita ympäri kaupunkia, ja esimerkiksi vanhassakaupungissa toimivat City Bikes sekä Baja Bikes vuokraavat polkupyöriä matkailijoille. Myös esimerkiksi autovuokraamo Sixt tarjoaa vuokrapyöriä Tallinnassa, missä vuokraamolla on 15 ympäri vuorokauden avoinna olevaa toimipistettä pitkin kaupunkia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Polkupyörän voi vuokrata vain pariksi tunniksi tai useiksi päiviksi, joten se on mainio vaihtoehto myös lyhytaikaisella Tallinnan-vierailulla. Matkailijoiden suosimalla Tallinn Card -kortilla saa ilmaisen pyörävuokran kolmeksi tunniksi.

Inka KhanjiPyöräily Tallinnassa
Ympäri Tallinnaa on useita polkupyöräparkkeja, joihin pyörän voi jättää turvallisin mielin.

Tallinnan pyöräilyreittiverkosto on kattava, joten pyörällä on helppo liikkua kaupunginosasta toiseen. Esimerkiksi noin seitsemän kilometrin päässä Tallinnan keskustasta sijaitseva Piritan ulkoilu- ja ranta-alue on hyvä kohde pyöräretkelle, sillä reitti kulkee kaunista rantatietä pitkin, ja sen varrella on pyöräilijöille oma kaistansa. Vanhankaupungin mukulakivikadut eivät ole paras mahdollinen alusta pyörälle, mutta muuten Tallinnan tiet sopivat pyöräilyyn oikein mainiosti.

Varsinaisten pyöräteiden puuttuessa pyöräilijät sopivat mainiosti myös autoilijoiden sekaan, ja kaksipyöräisellä polkevat huomioidaan osana muuta liikennettä.

Polkupyörän pysäköiminen onnistuu lähes minne tahansa, mutta jos etsit turvallista pyöräparkkia, on Tallinnassa muutamia vartioituja pyörien pysäköintialueita.

Teksti ja kuvat: Inka Khanji

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Risteilyt Tallinnaan

Näin pääset Tallinnaan – löydä itsellesi parhaiten sopiva risteily

Tallinnan vanhin apteekki

Huomasitko Tallinnan yllättävän nähtävyyden? Euroopan vanhimmasta apteekista saa myös vettä väkevämpää

Tallinna

Tiesitkö tätä? Tallinnan suosituimman ravintolan takaa paljastuu kummitustarina

Varo yleisiä mokia Tallinnassa

Älä mokaa Tallinnassa – 8 helppoa virhettä, joihin turistit kompastuvat

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja