Hyppää sisältöön

Shoppailuvinkit Madeiralle – näin hankit parhaat tuliaiset

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 02.08.2017
Mitä hankkia tuliaisiksi Madeiralta? Katso vinkit saaren parhaisiin shoppailukohteisiin ja tee lomallasi löytöjä!

Shoppaile Madeiralla

Portugalille kuuluva Madeira on aktiivilomailijoiden rakastama saari, joka on ollut matkailijoiden suosiossa jo vuosikymmeniä. Pitkän matkailijavirran vuoksi myös saaren palvelutarjonta on erinomainen, ja esimerkiksi shoppailupaikkoja on tarjolla runsaasti.

Paras shoppailukohde on tietysti saaren pääkaupunki Funchal, mistä löytyy sekä ostoskeskuksia että kauppakatuja, mutta myös matkamuistomyymälöitä, pieniä paikallisia putiikkeja ja näyttävä kauppahalli. Myös muualla saarella on kuitenkin mainiosti ostosmahdollisuuksia, ja erityisesti nähtävyyksien ja suosittujen matkakohteiden liepeiltä voi tehdä onnistuneita tuliaislöytöjä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lue vinkit Madeiran parhaisiin shoppailukohteisiin!

Funchal on Madeiran paras shoppailukaupunki

Jos haluat shoppailla Madeiran-lomallasi yhtenä päivänä oikein kunnolla, ota silloin suunta saaren pääkaupunkiin Funchaliin.

Parhaimmat shoppailukadut sijaitsevat Funchalin keskustan pikkukaduilla, ja esimerkiksi Rua do Aljube, Avenida Do Infante sekä Avenida Arriaga ovat hyviä ostospaikkoja. Täällä sijaitsevat monien kansainvälisten ketjujen, kuten esimerkiksi H&M:n ja Zaran, liikkeet.

Parhaat matkamuistomyymälät ja pienet madeiralaiset putiikit sijaitsevat Funchalin vanhankaupungin eli zona velhan tuntumassa lähellä satamaa. Pikkukaduille kannattaa lähteä seikkailemaan vailla sen suurempaa suunnitelmaa, sillä kapeilla kaduilla on runsaasti kauppoja ja kahviloita, joita tutkiskelemalla saa helposti kulumaan vaikka useita tunteja. Piipahda ostosten lomassa myös lounaalla jossakin alueen lukuisista ravintoloista.

Funchalin keskustan tuntumassa sijaitsee myös useita ostoskeskuksia. Paras valikoima on keskustan ulkopuolella sijaitsevassa Madeira Shopping Commercial Centre -ostoskeskuksessa, mutta esimerkiksi hotellialueen tuntumassa sijaitseva Madeira Forum -ostoskeskus ja aivan keskustassa oleva La Vie -ostoskeskus ovat myös erinomaisia shoppailukohteita. Ostoskeskuksissa on esimerkiksi Mangon, Massimo Duttin, Zaran ja Bershkan liikkeitä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Inka KhanjiMadeiran tuliaiset
Kauppahallista voi ostaa paitsi eksoottisia hedelmiä välipalaksi myös paikallisia tuliaistuotteita.

Kaupungin suosituin kauppahalli on komea Mercado dos Lavradores, jossa vierailevat ahkerasti sekä paikalliset kuin matkailijatkin. Kauppahalliin kannattaa suunnata mahdollisuuksien mukaan joko perjantainta tai lauantaina, jolloin tarjonta on parhaimmillaan. Saatavilla on vihanneksia, hedelmiä, kalaa, lihaa sekä tietysti myös kukkia. Yläkerroksesta voi löytää kauniita madeiralaisia käsityötuotteita tuliaisiksi.

Perinteisiä matkamuistomyymälöitä etsivän kannattaa suunnata Funchalin suositulle hotellikadulle Estrada Monumentalille, missä on lukuisia tuliaiskauppoja. Saatavilla on runsaasti perinteisiä tuliaistuotteita, esimerkiksi Madeira-laukkuja ja -t-paitoja.

Osta tuliaiseksi paikallisia erikoisuuksia

Madeiran saaren mukaan nimetty Madeira-viini on suosittu tuliainen lomasaarelta, sillä tämä väkevä ja makea viini on kehitetty saarella jo kaksi vuosisataa sitten. Viiniä voi ostaa saarelta esimerkiksi Blandy’s Madeira -viinitehtaalta, joka sijaitsee aivan Funchalin keskustassa. Esimerkiksi tuliaisen saajan syntymävuoden vuosikertaviini on hauska lahja vaikkapa merkkipäivänä, mutta saatavilla on myös vuosikertaviinejä uudempia – sekä huomattavasti edullisempia – tuliaispulloja.

Alkoholin ystävien kannattaa tutustua myös Madeiralla valmistettavaan rommiin, jota voi niin ikään hankkia tuliaisiksi. Rommi valmistetaan saarella kasvavista sokeriruo’oista, ja paras paikka hankkia tuliaisia ja seurata rommin valmistusta on Calhetan kylässä sijaitsevassa rommitehtaassa, missä voi vierailla ilmaiseksi. Tehtaan yhteydessä on myös kauppa, missä on tarjolla monenlaisia rommituliaisia.

Inka KhanjiMadeiran tuliaiset
Kirjontatyöt ovat suosittu tuliainen, ja paikallista käsityötaitoa arvostetaan Madeiralla suuresti.

Kirjontatyöt ovat myös erinomainen tuliainen Madeiralta, sillä erityisesti Funchalissa on saatavilla hyvin aitoja paikallisia kirjottuja tuliaistuotteita. Aivan keskustassa sijaitseva Madeiran kirjontamuseo ja kauppa on paras kohde kirjontatuliaisten hankkimiseen. Hinnat eivät ole edullisimmasta päästä, mutta kirjontatyöt ovat aitoja käsityötuotteita, joiden useat työvaiheet näkyvät laadukkaassa tuotteessa.

Edullinen hintataso houkuttaa ostoksille

Madeiran hintataso on muun Portugalin tavoin huomattavasti Suomea edullisempi, mikä näkyy erityisesti shoppailijalle. Tuliaisten ostaminen niin itselle kuin läheisillekin on hyvä idea saarella, missä useimmat asiat tuntuvat hyvin edullisilta.

Esimerkiksi vaateostosten tekeminen Madeiralla on hyvin edullista Suomeen verrattuna, sillä esimerkiksi Espanjan tavoin myös Suomessa toimivien vaateliikkeiden tuotteiden hinnat voivat olla huomattavasti kotimaata edullisempia, samasta valuutasta huolimatta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

>> Lue lisää vinkkejä Madeiralle Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti ja kuvat: Inka Khanji

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ponta de Sao Lourenco, Madeira

Madeiran parhaat maisemapaikat – 5 kohdetta, jotka yllättävät lomasaarella

Madeira, Portugali

Madeiran tärkeimmät nähtävyydet – 17 vinkkiä onnistuneeseen lomaan

Lissabonin tunnetuimmat nähtävyydet

Lissabonin tärkeimmät nähtävyydet – 12 paikkaa, jotka kannattaa kokea lomalla

Lissabon, Portugali

Päiväretket Lissabonista: nämä 5 paikkaa kannattaa kokea

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja