hero taustakuva

Muistatko vielä, millainen oli rakastettu Notre-Dame? Katso matkailijoiden kuvat Pariisin palaneesta katedraalista

Istockphoto artikkelin kuva
Kaupunkilomat
Notre-Damen katedraalin palo koskettaa jokaista Pariisissa käynyttä matkailijaa, sillä katedraali on jo kauan kuulunut kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin.
Teksti: Elina Venttola
Päivitetty: 30.09.2019
facebook   whatsapp

Tällainen kirkko oli ennen paloa

Notre-Damen katedraali on Pariisin ikoninen maamerkki, jonka jokainen suomalainen oppii tuntemaan jo lapsena. Katedraali esiintyy Walt Disneyn tunnetussa elokuvassa Notre-Damen kellonsoittaja, josta monet sen myös muistavat.

Tunnettu ranskalaiskatedraali paloi huhtikuun 15. päivänä vuonna 2019, ja muutaman tunnin aikana raivonnut tulipalo tuhosi rakennuksen pahoin. Kirkon korkein torni romahti, ja sen kattorakenteet luhistuivat täysin.

Notre-Damen palo on ollut kansainvälinen surun aihe niin paikallisille kuin kansainvälisesti, sillä kaunis katedraali on kuulunut jokaisen Pariisin-kävijän listaan jo vuosikymmeniä. Vuosittain sitä on käynyt ihailemassa 13–14 miljoonaa matkailijaa.

Muistatko yhä, miltä katedraali näyttää? Katso matkailijoiden kuvat Notre-Damen katedraalista!

Henkilön Athina (@athinaperroux) jakama julkaisu

Vaihtoehdoksi Sacré-Coeur

Notre-Dame on luvattu korjata tulipalon jäljiltä, mutta arvokkaan kirkon korjaaminen ei ole hetkessä ohi. Sillä aikaa kannattaa kääntää katse Pariisin toiseen rakastettuun kirkkorakennukseen – Sacré-Coeurin basilikaan, joka sijaitsee boheemissa Montremartren kaupunginosassa.

Tyyleiltään Notre-Dame ja Sacré-Coeur ovat erilaiset, mutta myös Sacré-Coeur on vierailun arvoinen. Montmartre on myös Pariisin korkein kukkula, joten ylhäältä aukeavat hienot näkymät alas kaupunkiin.

>> Lue lisää vinkkejä Pariisiin

Teksti: Elina Venttola
Kuvat: Istockphoto ja Instagram

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.