Kuva: Istockphoto
Notre-Dame, Ranska

Muistatko vielä, millainen oli rakastettu Notre-Dame? Katso matkailijoiden kuvat Pariisin palaneesta katedraalista

Notre-Damen katedraalin palo koskettaa jokaista Pariisissa käynyttä matkailijaa, sillä katedraali on jo kauan kuulunut kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin.

Tällainen kirkko oli ennen paloa

Notre-Damen katedraali on Pariisin ikoninen maamerkki, jonka jokainen suomalainen oppii tuntemaan jo lapsena. Katedraali esiintyy Walt Disneyn tunnetussa elokuvassa Notre-Damen kellonsoittaja, josta monet sen myös muistavat.

Tunnettu ranskalaiskatedraali paloi huhtikuun 15. päivänä vuonna 2019, ja muutaman tunnin aikana raivonnut tulipalo tuhosi rakennuksen pahoin. Kirkon korkein torni romahti, ja sen kattorakenteet luhistuivat täysin.

Notre-Damen palo on ollut kansainvälinen surun aihe niin paikallisille kuin kansainvälisesti, sillä kaunis katedraali on kuulunut jokaisen Pariisin-kävijän listaan jo vuosikymmeniä. Vuosittain sitä on käynyt ihailemassa 13–14 miljoonaa matkailijaa.

Muistatko yhä, miltä katedraali näyttää? Katso matkailijoiden kuvat Notre-Damen katedraalista!

Henkilön Athina (@athinaperroux) jakama julkaisu

Vaihtoehdoksi Sacré-Coeur

Notre-Dame on luvattu korjata tulipalon jäljiltä, mutta arvokkaan kirkon korjaaminen ei ole hetkessä ohi. Sillä aikaa kannattaa kääntää katse Pariisin toiseen rakastettuun kirkkorakennukseen – Sacré-Coeurin basilikaan, joka sijaitsee boheemissa Montremartren kaupunginosassa.

Tyyleiltään Notre-Dame ja Sacré-Coeur ovat erilaiset, mutta myös Sacré-Coeur on vierailun arvoinen. Montmartre on myös Pariisin korkein kukkula, joten ylhäältä aukeavat hienot näkymät alas kaupunkiin.

>> Lue lisää vinkkejä Pariisiin

Teksti: Elina Venttola
Kuvat: Istockphoto ja Instagram

Päivitetty: 15.5.2019

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia