Hyppää sisältöön

Slummista nähtävyydeksi – tältä näyttää suositusta lautapelistäkin tuttu ranskalainen Carcassonnen linnakaupunki

Elina Venttola Päivitetty: 02.05.2023
Etelä-Ranskassa sijaitseva Carcassonnen linnoituskaupunki vie matkailijan keskelle tunnettua lautapeliä.

Lautapelin esikuva

Carcassonnen linnoituskaupunki Etelä-Ranskassa on pakollinen vierailukohde niille, jotka etsivät keskiaikaista linnaromantiikkaa. Suomessa linnakaupunki tunnetaan samannimisestä lautapelistä, jossa tarkoituksena on rakentaa linnoja, teitä ja luostareita keskiaikaisessa Ranskassa.

Lautapeli perustuu oikeaan Carcassonnen linnoituskaupunkiin, joka sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Toulousesta ja noin puolentoista tunnin ajomatkan päässä Montpellierista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vanha, keskiaikainen linnoitus poistui käytöstä 1600-luvun lopulla, ja se tunnettiin 1700-luvulla lähinnä kaupungin köyhänä slummialueena. Entisöinnin jälkeen kaunis, monitorninen linnoitus on kohdannut uuden alun matkailijoiden vierailukohteena. Linnoituskaupungissa on kaksi linnaa, neljä porttia ja jopa 52 tornia.

Vieraile inkvisitiomuseossa

Ensimmäiset asukkaat asettuivat Carcassonnen alueelle jo kauan ennen linnoitusta, mutta Rooman vallan aika toi mukaansa linnan muurit ja myös nimen Carcaso. Linnan nykyinen muoto on peruja keskiajalta, ja myös lautapeli on ottanut mallia keskiaikaisen Carcassonnen historiasta.

Yksi kaupungin torneista sai keskiajalla lisänimen Inkvisitiotorni, sillä siellä toimi katolinen inkvisitio. Nykyisin paikalla toimii inkvisition toimintaa esittelevä museo.

Tekemistä linnoituskaupungin muurien sisällä tarjoavat muun muassa Pyhän Nazariuksen ja Celsuksen basilika, lukuisat matkamuistomyymälät ja pienet kahvilat.

Carcassonnen kaupungissa on vanhan linnoituksen lisäksi uusi, asuttu osa, jossa voi käydä esimerkiksi ravintoloissa ja ostoksilla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
ShutterstockCarcassonne Ranskassa
Carcassonnen kaupungin halki kulkee yli 200 kilometriä pitkä Aude-joki.
ShutterstockCarcassonne Ranskassa
Carcassonnen vanhaa, linnoitettua osaa suojaavat muurit kahdessa rivissä. Nykyään kaupungin linnoitetussa osassa asuu vain joitakin kymmeniä ihmisiä.

Lähde: Carcassonnen matkailusivusto

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Junalla Lontoosta Pariisiin

Junalla Lontoosta Pariisiin – millaista on matkustaa vedenalaisessa tunnelissa?

Pariisi, Ranska

Pariisin parhaat nähtävyydet – 19 paikkaa, jotka saavat rakastumaan kaupunkiin

Suorat lennot Gironaan

Joko tunnet nämä viisi kohdetta, joihin pääsee Suomesta edullisesti? Ryanairin lennot vievät pienemmille kentille

Aloita aamu lomalta tutuilla herkuilla – tällaisia ovat aamiaiset suosituissa matkakohteissa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja