Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Suomalaismatkailija varoittaa: älä sorru tähän taksihuijaukseen Tallinnassa – iskee viinakaupan edessä

Anna Mäkelä artikkelin kuva
Kaupunkilomat
Painavien kantamusten kanssa kaupan edessä seisovien matkailijoiden apuun rientävä taksi voi olla suuri huijaus.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 25.01.2017
facebook   whatsapp

Huijaus täysin omaa syytä

Taksien hinnoittelu poikkeaa Viron pääkaupungissa Tallinnassa runsaasti suomalaisista käytännöistä, mistä syystä paikallisten taksien hinnat on syytä varmistaa aina ennen autoon astumista, suosittelee Tallinnassa runsaasti matkaileva Meri Vanhanen.

Vaikka Vanhanen matkustaa Tallinnassa säännöllisesti, sortui hän perinteiseen taksihuijaukseen ja maksoi lopulta todella lyhyestä matkasta hyvin suuren summan. Syy siihen oli yksinkertainen: hän ei tarkistanut matkan hintaa etukäteen auton ovessa olevasta hinnastosta.

– Olin juuri käynyt ostoksilla Tallinnan Super Alkossa, mistä minun piti päästä lyhyen matkan päässä sijaitsevaan laivaterminaaliin, mutta ostoksia oli niin paljon ettemme matkakumppanini kanssa jaksaneet kantaa niitä. Sopivasti kaupan pihaan kurvasi taksi, jonka kyytiin päätimme hypätä. Matka oli niin lyhyt, ettemme edes katsoneet hintoja, Vanhanen sanoo.

Hypättyään taksiin Vanhanen huomasi taksimittarin alkavan raksuttaa tavallista kovemmalla vauhdilla, ja lopulta joutui maksamaan alle kilometrin matkasta todella suuren summan. Astuttuaan ulos autosta hän lopulta tarkisti taksin hinnaston, jonka mukaan hinta kilometrille on 15 euroa.

– Tapaus oli täysin omaa tyhmyyttä, sillä kuskihan oli vain nähnyt tilaisuutensa tulleen ja varmaankin pyörii sillä alueella, missä matkailijat odottelevat painavien ostosten kanssa. Jatkossa varmasti muistan tarkistaa taksimatkan kilometrihinnan ja suosittelen sitä kaikille, Vanhanen sanoo.

>> Lue lisää vinkkejä Tallinnan taksimatkailuun Vanhasen Syö Matkusta Rakasta -blogista!

Teksti: Inka Khanji
Kuva: Anna Mäkelä

Lue kommentit (3) Jätä kommentti

  1. Tätä samaa mallia ollaan ajamassa suomeen kovaa vauhtia. En ymmärrä minkä ihmeen vuoksi? En löydä ensimmäistäkään hyvää syytä.


  2. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.