hero taustakuva

Tiesitkö jo näistä Viron jännittävistä paikoista? Kolme erikoista kohdetta

Shutterstock artikkelin kuva
Kaupunkilomat
Viro on paljon muutakin kuin Tallinna, ja lomalla kannattaakin suosiolla suunnata pääkaupungin ulkopuolelle ja tutustua maan kiinnostavaan kohdetarjontaan. Mikä näistä on suosikkisi?
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 16.08.2018
facebook   whatsapp

1. Viron eksoottisin uimapaikka sijaitsee Tallinnan ulkopuolella

Oletko jo kuullut vajaan 50 kilometrin päässä Tallinnasta sijaitsevasta Rummun louhoksesta? Alue on nykyisin suosittu uimapaikka. Sinne on turvallisuussyistä pääsy kielletty, mutta kielloista huolimatta valkoisella rannalla vierailee lukuisia uimareita. Kohde on myös sukeltajien suosiossa.

Syy suosioon on selvä: louhoksen toiminnan lakattua vuonna 1991 louhosjärven vedenpinta nousi, minkä seurauksena rakennukset vajosivat järveen. Vesi on järvessä poikkeuksellisen kirkasta, joten keskellä järveä sijaitseva puoleksi uponnut rakennus tekee järvestä erinomaisen sukelluskohteen.

ShutterstockViron erikoiset paikat
Rummun vanha louhos on nykyisin suosittu uimapaikka kielloista huolimatta.

>> Lue lisää: Uskoisitko tämän eksoottisen paikan löytyvän Virosta? Yllättävä näky lähellä Tallinnaa

2. Saariston puinen Eiffel-torni houkuttaa hurjapäät korkeuksiin

Viron saaristossa sijaitsevalla Hiidenmaalla voi nähdä Eiffelin tornin, niin uskomattomalta kuin se kuulostaakaan. Hieman yli 31 metriä korkea puinen torni on yhden miehen rakentama, ja se on kooltaan noin kymmenesosan oikeasta Eiffelin tornista.

Torni on rakennettu ilman asianmukaisia lupia, ja puinen torni määrättiin jo kertaalleen purettavaksi. Siitä huolimatta Hiidenmaalla on edelleen mahdollisuus kiivetä saaren omaan Eiffelin torniin. Kohde on suosittu nähtävyys, jossa vierailee noin 30 000 kävijää vuosittain.

>> Lue lisää: Onko tämä puinen viritelmä Viron erikoisin nähtävyys? Vain rohkeimmat nousevat huipulle saakka

3. Suljettu salakaupunki, jolle ei annettu edes nimeä

Viron historian jakso osana Neuvostoliittoa on tuonut maahan rutkasti mystisiä tarinoita. Yksi niistä liittyy Itä-Virumaalla sijaitsevaan Sillamäen kaupunkiin, joka rakennettiin toisen maailmansodan jälkeen pääasiassa sotavankien voimin. Kyseessä oli teollisuuskaupunki, missä jalostettiin uraania ja kemikaaleja.

ShutterstockSillamäe, Viro
Sillamäen kaupunkia ei piirretty karttoihin, eikä sille annettu nimeä.

Kaupungissa tapahtuvien puuhien vuoksi sitä pidettiin salaisena, eikä tavallisilla virolaisilla ollut kaupunkiin mitään asiaa. Salattu ja suljettu kaupunki haluttiin piilottaa kartoista, eikä sille sen vuoksi annettu edes virallista nimeä.

>> Lue lisää: Kuulitko jo Viron erikoisesta rantakohteesta? Suljettu kaupunki oli niin salainen, ettei sillä ollut edes nimeä

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.