Hyppää sisältöön

Huvilan vuokraaminen Kroatiassa on halpaa ja helppoa – lue vinkit onnistuneeseen lomaan

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 28.08.2017
Oman loma-asunnon vuokraaminen Kroatian-loman ajaksi on vaivaton tapa majoittua suositussa matkailumaassa. Edullinen hintataso ja hyvä tarjonta tekevät huvilan vuokraamisesta helppoa. Näiden vinkkien avulla vuokraat huvilan onnistuneesti!

Onko huvila sinua varten?

Kroatia on suosittu lomakohde, ja yhä useampi matkailija valitsee majapaikakseen lomahuvilan perinteisen hotellin sijaan. Paikallisen asunnon tai huvilan vuokraaminen on hyvin yleistä Kroatiassa, ja monissa maan matkakohteissa asuntoja ja lomahuviloita saattaa olla tarjolla jopa enemmän kuin perinteisiä hotelleja.

Lomahuvila on hyvä valinta majapaikaksi jos matkaseurueeseesi kuuluu useita henkilöitä, esimerkiksi monia perheitä tai pariskuntia, tai vaikkapa suuri kaveriporukka. Isokokoisessa huvilassa on runsaasti tilaa kaikille ja monia eri huoneita sekä kylpyhuoneita, joten huvilat majoittavat vaivatta suurenkin seurueen. Esimerkiksi 15 hengen suuruinen matkaseurue löytää vaivatta huvilan Kroatiasta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Valitse huvilan sijainti tarkasti

Lomahuviloita sijaitsee kaikkialla Kroatiassa, ja eri kokoisia majapaikkoja on saatavilla niin suosituista matkakohteista kuin pienistä kylistäkin. Suurimmat huvilat sijaitsevat tavallisesti matkailukaupunkien ulkopuolella, mutta koska Kroatian tieverkosto on hyvä ja etäisyydet lyhyitä, ei sijainti välttämättä ole ongelma.

Inka KhanjiHuvila Kroatiassa
Kroatian tieverkosto on erinomainen, mistä syystä huvilan sijainnilla ei ole välttämättä valtavasti merkitystä.

Huvilan sijaintiin kannattaa kuitenkin kiinnittää huomioita sen suhteen, mitä nähtävyyksiä toivot näkeväsi loman aikana. Esimerkiksi Splitin ja Dubrovnikin ympärillä on saatavilla runsaasti huviloita noin tunnin ajomatkan säteellä kaupungeista.

Millainen huvila sopii juuri sinulle?

Huviloiden koko ja palvelutaso vaihtelevat runsaasti pienistä sekä vaatimattomista taloista todella hulppeisiin majapaikkoihin. Matkaseurueen koko ja budjetti määrittelevät pitkälti huvilan perustason, ja hintaa miettiessä kannattaakin pitää mielessä suuren seurueen tuoma etu: mitä enemmän huvilassa on majoittujia, sitä pienemmäksi yhden henkilön majoituskulut käyvät.

Parhaimmillaan huviloissa on saatavilla kaikki välttämättömät palvelut ja paljon muuta. Esimerkiksi täysin varusteltu keittiö tiskikoneineen, pyykinpesukone sekä kunkin huoneen oma kylpyhuone kuuluvat useimpien huviloiden tarjontaan. Joissakin huviloissa voi olla myös esimerkiksi uima-allas, poreamme, pihagrilli, runsaasti pihapelejä tai vaikkapa elokuvatykki.

Ennen varaamista kannattaakin sopia matkaseurueen kesken tärkeimmistä palveluista ja valita majapaikka yhteisten toiveiden mukaisesti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Varaa huvila hyvissä ajoin

Huvilan vuokraaminen ja tarjontaan tutustuminen etukäteen on helppoa lukuisten verkkopalvelujen avulla. Esimerkiksi Rantapallon huvilahausta voi etsiä itselle sopivaa lomahuvilaa matkan teeman, henkilömäärän ja mahdollisten lemmikkien perusteella.

Matkan ajankohdalla on suuri merkitys siihen, kuinka hyvissä ajoin huvila kannattaa varata ennen matkaa. Jos matkustat suosituimman matkailukauden aikana eli kesä–elokuussa, ei huvilan varaamista kannata jättää viime tippaan vaan varata se mieluiten useita kuukausia ennen matkaa. Myös huvilan hinta on usein edullisempi mitä aikaisemmin varaat, sillä laaja valikoima takaa vaihtoehtoja myös hinnoissa.

>> Lue lisää vinkkejä Kroatiaan Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti ja kuvat: Inka Khanji

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kroatia

Kuinka valita lomakohde Kroatiassa? Esittelyssä 15 vaihtoehtoa

Dubrovnik

Split vai Dubrovnik – kumpi Kroatian suosikkikohteista sopii sinulle?

Krkan kansallispuisto Kroatiassa

Tätä paikkaa et halua jättää väliin Kroatiassa – näyttävät vesiputoukset ovat kuin sadusta

Käytännön vinkit Balkanille

Käytännön vinkit Balkanille – 10 asiaa, jotka haluat tietää ennen matkaa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja