Hyppää sisältöön

Eksoottinen rantaparatiisi on koettava kerran elämässä – onnistunut loma Mauritiuksella

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 18.01.2023
Mauritius on lähes epätodellisen upea rantalomakohde, jossa hiekka on loistavan valkoista, meri kimmeltää turkoosin eri sävyissä ja luonto on vehreää ja eksoottista.

Unohtumattomia lomapäiviä Mauritiuksella

Afrikan mantereen itäpuolella Intian valtamerellä sijaitseva Mauritius on erityisesti hääparien suosima lomakohde, mutta paratiisisaari houkuttelee myös perheitä ja yksin lomailevia. Leppoisan lämmin tunnelma toivottaa kaikki matkalaiset tervetulleeksi jo lentokentällä.

Mauritiuksen tasavalta eli Mauritius sijaitsee noin 900 kilometriä itään Madagaskarin saaresta. Mauritius on tottunut matkailijoihin ja saarella sijaitsee monia ylellisiä hotelleja. Saari on lapsiystävällinen lomakohde, sillä sen rannat ovat loivasti syveneviä ja matkailijoihin suhtaudutaan vieraanvaraisella ystävällisyydellä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
ShutterstockMauritius
Ensiluokkaisena rantalomakohteena tunnettu Mauritius sopii monenlaisille matkailijoille.

Eurooppalaisesta näkökulmasta Mauritiuksen saaren löytäjänä pidetään portugalilaista Afonso de Albuquerqueta, joka saapui Mauritiukselle 1500-luvun alussa. Mauritiuksen saarta ovat vuosisatojen varrella hallinneet niin alankomaalaiset, ranskalaiset ja britit, kuin lyhyen aikaa merirosvotkin.

Yksi luku saaren mielenkiintoisessa historiassa ovat surullisenkuuluista drontit eli dodot. Dodo-lintuja eli aikoinaan sekä Mauritiuksella että naapurissa sijaitsevalla Réunionilla, mutta laji hävitettiin sukupuuttoon 1500-luvulla hollantilaisten saavuttua saarille. Tiettävästi viimeinenkin dodo kuoli vuonna 1681. Vaikka linnun sukupuuttoon kuolemisesta on jo aikaa, dodo on vielä nykyäänkin ylpeyden aihe Mauritiukselle, ja se näkyy muun muassa Mauritiuksen vaakunassa.

Lomaparatiisi keskellä valtamerta

Historia ei kerro, mitä ensimmäiset eurooppalaiset ajattelivat astuessaan ensimmäisen kerran Mauritiuksen rannoille, mutta nykyajan matkailijat pitävät saarta todellisena paratiisina.

ShutterstockMauritius
Valkeat hiekkarannat ovat Mauritiuksen valtti.

Mauritiuksen lempeässä tuulessa huojuvat palmut, upea meri harrastusmahdollisuuksineen sekä hotellien ja palveluiden kova taso luovat lomalle miellyttävän ilmapiirin. Mauritiuksella lomaillessa avainsanoja ovat kiireettömyys ja hemmottelu. Monista Mauritiuksen hotelleista on saatavilla erilaisia kylpylähoitoja, joten myös spa-palveluiden tarjontaan kannattaa tutustua.

Vaikka rentouttava auringonotto, uiminen ja ystävien kanssa seurustelu ovatkin mainio tapa viettää lomaa, voi Mauritiuksen aurinkoisista päivistä nauttia myös erilaisten aktiviteettien parissa. Upean kirkas Intian valtameri tarjoaa paljon mahdollisuuksia erilaisiin vesiurheilulajeihin, kuten sukeltamiseen, snorklaamiseen ja syvämerenkalastukseen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Saaren luontoon voi puolestaan tutustua myös kuivalla maalla esimerkiksi jeeppiajeluilla ja luontoretkillä. Vierailut esimerkiksi Kuninkaalliseen puistoon ja vesiputouksen äärelle ovat kokemisen arvoisia.

ShutterstockMauritius
Saaren pääkaupunki Port Louis tarjoaa todellista kaupunkitunnelmaa.

Moni lomailija kaipaa matkan aikana myös kaupungin vilkkautta ja hyviä ostospaikkoja. Mauritiuksen parhaat shoppailumahdollisuudet löytyvät saaren pääkaupungista Port Louisista.

Port Louis on viehättävä keskuspaikka, jonka kauppakaduilla voi tehdä monenlaisia löytöjä perinteisistä tuliaista muotiluomuksiin. Kauppakadut pursuavat mielenkiintoista nähtävää, vaikkei mitään ostaisikaan. Kun ilta saapuu Port Louisin baarit ja klubit on oiva paikka pienelle ilonpidolle, joka voi jatkua vaikka pitkälle yöhön.

Kulttuuria keittiössä

Koska Mauritiuksen historia on niin pitkä ja vaiherikas, on se luonnollisesti jättänyt jälkensä myös tämän päivän kulttuuriin ja elämänmenoon. Alun perin arabi- ja malaijipurjehtijoiden löytämä saari on kokenut niin hollantilaisten, ranskalaisten kuin englantilaistenkin vallan, ja Mauritiuksen elämänmenoon on aikojen kuluessa sekoittunut monia aineksia.

Aineksista on muodostunut saarelle omaperäinen ja monimuotoinen kulttuuri, joka näkyy esimerkiksi taiteessa ja musiikissa, sekä tietenkin keittiön herkuissa.

Varsinkin kreolilaiskulttuuri tunnetaan maailmalla paitsi kielestään myös eritoten keittiöstään. Kreolilainen keittiö tarjoaa matkailijoille makuelämyksiä, joita ei löydy muista maailman keittiöistä.

Mauritiuksella kannattaakin ennakkoluulottomasti kokeilla myös tuntemattomia ruokalajeja, sillä jos sydäntään ei menetä saaren värikkäälle luonnolle, merelle tai ihmisten ystävällisyydelle, kulinaristi menettää sen varmasti mauritiuslaisille herkkuruuille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

>> Lue lisää vinkkejä Mauritiukselle Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Jenna Lehkonen
Kuvat: Shutterstock

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Malediivit

Seitsemän maailmanluokan rantakohdetta talvilomallesi – joko tunnet nämä kaikki?

Paratiisirannat

Vau, mitä rantaparatiiseja! Näitä kohteita on hankala vastustaa – katso kuvat

Maisema Bora Boralla

Mitä luksusta! Näissä kohteissa voit majoittua veden ylle rakennetussa bungalowissa

Mauritius

Vietä unelmien paratiisiloma Mauritiuksella – ei pelkkää rantalöhöilyä

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja