Kuva: Shutterstock
Malediivien hotelleilla on omia aikavyöhykkeitä

Tiesitkö, että hotellilla voi olla oma aikavyöhyke? Kun saavut trooppiselle saarelle, yllätyt kellonajasta

Kun hotellilla on oma aikavyöhyke, tiedät saapuneesi rentoutumaan.

Trooppisten saarten hotellit voivat elää omalla aikavyöhykkeellään

Kuulutko niihin matkailijoihin, jotka heittävät lomalla ensimmäisenä kellon ranteestaan? Lue eteenpäin.

Englanninkielinen termi island time viittaa saarella vallitsevaan aikakäsitykseen, jossa aikataulu ei ole minuutin päälle. Ilmiö näkyy erityisesti trooppisilla saarilla. Muutamassa paikassa termi on saanut aivan uuden merkityksen.

The Points Guy -verkkosivusto kertoo luksushotelleista, jotka ovat ottaneet käyttöön oman aikavyöhykkeen. Tämä tarkoittaa sitä, että hieman syrjässä omalla saarellaan toimiva hotelli ei noudata samaa aikaa kuin mantereella.

Aikavyöhykettä on vaihtanut muun muassa Belizelle kuuluva Turneffe Island Resort, joka sijaitsee saarella vajaan 50 kilometrin päässä Belizen rannikosta. Saarella kello on tunnin edellä mannerta.

Samaa käytäntöä on kokeiltu Malediiveilla, jossa monet hotellit toimivat omilla saarillaan. Esimerkiksi Westin Maldives Miriandhoo Resort, Shangri-La Villingili Resort & Spa ja St. Regis Maldives Vommuli Resort ovat tuntia edellä Malediivien virallista aikaa.

Hotelli Villingili Resort & Spa kertoo verkkosivuillaan siirtäneensä kelloa eteenpäin tarjotakseen vierailleen ylimääräisen tunnin päivänvaloa.

Matkailijoiden ei tarvitse pelätä menettävänsä ajantajua kokonaan paluulennon lähestyessä. St. Regis -ketjuun kuuluva Maldives Vommuli Resort rauhoittelee asiakkaita verkkosivuillaan.

– Asiantunteva henkilökuntamme osaa ottaa huomioon aikaeron ja suunnitella kuljetukset sen perusteella, hotellin sivuilla kerrotaan.

Hotellien omat aikavyöhykkeet eivät ole ainoita helposti hämmennystä aiheuttavia aikaeroja. Oletko huomannut, että kaikissa maissa ei ole tasatuntista aikaeroa Suomeen? Esimerkiksi Intia ja Sri Lanka ovat Suomea 2,5 tuntia edellä.

Vuonna 2015 Meksikon Quintana Roon osavaltio siirsi kelloa tunnin eteenpäin. Alueella sijaitsee Cancúnin ja Tulumin kaltaisia suosikkikohteita. Tarkoituksena oli sekä lisätä päivänvalotunteja että synkronoida kello Yhdysvaltojen itärannikon kanssa käytännön syistä.

Lue myös: Uskoitko sinäkin tämän myytin Dubaista? Lue totuus ”seitsemän tähden hotellista”

Lähde: The Points Guy
Kuva: Shutterstock

Päivitetty: 24.1.2020

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia