Hyppää sisältöön

Tiesitkö, että hotellilla voi olla oma aikavyöhyke? Kun saavut trooppiselle saarelle, yllätyt kellonajasta

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 24.01.2020
Kun hotellilla on oma aikavyöhyke, tiedät saapuneesi rentoutumaan.

Trooppisten saarten hotellit voivat elää omalla aikavyöhykkeellään

Kuulutko niihin matkailijoihin, jotka heittävät lomalla ensimmäisenä kellon ranteestaan? Lue eteenpäin.

Englanninkielinen termi island time viittaa saarella vallitsevaan aikakäsitykseen, jossa aikataulu ei ole minuutin päälle. Ilmiö näkyy erityisesti trooppisilla saarilla. Muutamassa paikassa termi on saanut aivan uuden merkityksen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

The Points Guy -verkkosivusto kertoo luksushotelleista, jotka ovat ottaneet käyttöön oman aikavyöhykkeen. Tämä tarkoittaa sitä, että hieman syrjässä omalla saarellaan toimiva hotelli ei noudata samaa aikaa kuin mantereella.

Aikavyöhykettä on vaihtanut muun muassa Belizelle kuuluva Turneffe Island Resort, joka sijaitsee saarella vajaan 50 kilometrin päässä Belizen rannikosta. Saarella kello on tunnin edellä mannerta.

Samaa käytäntöä on kokeiltu Malediiveilla, jossa monet hotellit toimivat omilla saarillaan. Esimerkiksi Westin Maldives Miriandhoo Resort, Shangri-La Villingili Resort & Spa ja St. Regis Maldives Vommuli Resort ovat tuntia edellä Malediivien virallista aikaa.

Hotelli Villingili Resort & Spa kertoo verkkosivuillaan siirtäneensä kelloa eteenpäin tarjotakseen vierailleen ylimääräisen tunnin päivänvaloa.

Matkailijoiden ei tarvitse pelätä menettävänsä ajantajua kokonaan paluulennon lähestyessä. St. Regis -ketjuun kuuluva Maldives Vommuli Resort rauhoittelee asiakkaita verkkosivuillaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

– Asiantunteva henkilökuntamme osaa ottaa huomioon aikaeron ja suunnitella kuljetukset sen perusteella, hotellin sivuilla kerrotaan.

Hotellien omat aikavyöhykkeet eivät ole ainoita helposti hämmennystä aiheuttavia aikaeroja. Oletko huomannut, että kaikissa maissa ei ole tasatuntista aikaeroa Suomeen? Esimerkiksi Intia ja Sri Lanka ovat Suomea 2,5 tuntia edellä.

Vuonna 2015 Meksikon Quintana Roon osavaltio siirsi kelloa tunnin eteenpäin. Alueella sijaitsee Cancúnin ja Tulumin kaltaisia suosikkikohteita. Tarkoituksena oli sekä lisätä päivänvalotunteja että synkronoida kello Yhdysvaltojen itärannikon kanssa käytännön syistä.

Lue myös: Uskoitko sinäkin tämän myytin Dubaista? Lue totuus “seitsemän tähden hotellista”

Lähde: The Points Guy
Kuva: Shutterstock

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tallinnan erikoiset hotellit

Viisi erikoista hotellia Tallinnassa – näin majoitut kontissa, luostarissa tai iglussa

Miten all inclusive -hotellit syntyivät?

Et arvaisi, miten all inclusive -hotellit syntyivät – alku oli jotain aivan muuta kuin nykyään

Erikoiset hotellit Suomessa

Vau, mitä Suomi-hotelleja! Esittelyssä 25 erikoista majapaikkaa kotimaassa

Haltia Lake Lodge

Elämyksellistä majoitusta Nuuksiossa – oletko jo kokeillut luksustelttailua?

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja