Hyppää sisältöön

Luksuslomailua Bora Boralla – tällainen matkakohde on maailman kauneimmaksi saareksi kutsuttu palmuparatiisi

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 04.03.2022
Bora Boran laguunisaari on kuin pieni paratiisi, jossa kaikki luksusloman puitteet ovat kohdallaan.

Tropiikin aurinko lumoaa

Maailman kaunein saari, kuulee Bora Borasta usein sanottavan. Ranskan Polynesiassa eteläisellä Tyynellämerellä noin 275 kilometriä Tahitin saaresta luoteeseen sijaitseva Bora Bora on maailman tunnetuimpia luksuskohteita, joihin matkustetaan ehkä vain kerran elämässä. Suomesta katsottuna Bora Bora on muun Ranskan Polynesian tavoin kaukaisimpia paikkoja maailmassa.

Komea 727-metrinen Otemanu-vuori hallitsee saaren siluettia vastakohtana sinisen ja vihreän sävyissä hehkuvalle vedelle ja rantojen valkoiselle hiekalle. Trooppiset kukat hehkuvat kaikissa sateenkaaren väreissä ja hiljaa tuulessa heiluvat palmut reunustavat laguunia. Yöt ovat lämpimiä ja päivät aurinkoisia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
ShutterstockBora Bora, Ranskan Polynesia
Otemanu-vuori hallitsee Bora Boran maisemaa.

Saaren ensimmäiset hotellit perustettiin noin 50 vuotta sitten. Juuri täältä veden päälle rakennettujen bungalowien villityksen kerrotaan levinneen muuallekin maailmaan.

Alueen maisemat ja luonto ovat turismista huolimatta säilyttäneet loistonsa, ehkä osin juuri turismin vuoksi, sillä matkailu on paikallisten tärkein elinkeino. Mikäli mainetta luksuskohteena halutaan pitää yllä, ei ympäristöä ole varaa pilata.

ShutterstockBora Bora, Ranskan Polynesia
Bora Boralla kuuluu majoittua veden yläpuolelle rakennetussa bungalowissa – jos vain budjetti sen kestää.

Bora Bora, alun perin Pora Pora, tarkoittaa ensimmäisenä syntynyttä. Nimi on peräisin vanhoista Tahitin saarten syntymästä kertovista taruista. Nykyinen kirjoitusmuoto syntyi löytöretkeilijä James Cookin väärinymmärryksestä, paikallisessa kielessä ei ole lainkaan pehmeää b-äännettä, mutta Cook kuuli väärin ja alkoi käyttää Bora Bora -muotoa.

Häämatkalaisten suosikkikohde

Bora Bora on pariskuntien ja häämatkalaisten suosikkikohde. Majoitus omassa bungalowissa laguunin täydellisellä hiekkarannalla luo upean romanttiset puitteet ja vie takuuvarmasti kauas arjesta. Aamiainen tuoreine hedelmineen nautitaan omalla terassilla ja seuraavaksi voitkin pulahtaa aamu-uinnille leppeän lämpimään veteen.

ShutterstockBora Bora, Ranskan Polynesia
Veden päälle rakennettujen bungalowien villityksen uskotaan alkaneen juuri Bora Boralta.

Bora Boralla on helppo rentoutua ja päästä joutilaaseen lomafiilikseen, sillä aktiviteettivaihtoehdot ovat rajalliset. Sukeltaminen ja snorklaus sekä muu vesiurheilu kuuluvat saaren parhaaseen antiin. Polkupyörä on kätevä kulkuväline, sillä pääsee kaikkialle ja koko saaren ympäri pyöräilee muutamassa tunnissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Opastettu kierros Bora Boralla kannattaa, siten saat eniten irti esimerkiksi Marae-paikoista, saaren pyhistä alueista. Otemanu-vuoren rinteillä patikoiden löytyvät upeimmat näköalat. Tropiikin auringonlasku hurmaa, katsoipa sitä mistä tahansa vinkkelistä.

ShutterstockBora Bora, Ranskan Polynesia
Polkupyörä on kätevä kulkupeli Bora Boran -lomalla, sillä rennon leppoisa pyöräretki sopii erinomaisesti saaren tunnelmaan.

Pienenä nähtävyytenä Bora Boralta löytyy seitsemän Toisen Maailmansodan aikaista tykkiä. Saari toimi amerikkalaisten tukikohtana ja suuri osa sen teistä ja muusta perusinfrastruktuurista on amerikkalaissotilaiden aikanaan rakentamia.

Koralleja ja värikkäitä kaloja

Bora Bora on aitiopaikka meren elämän tutkailuun – sukeltajille ja snorklaajille laguuni on pieni paratiisi. Laguunin korallit ja vilkkaina parveilevat värikkäät kalat ovat jännittävää katseltavaa Näillä vesillä voit nähdä myös haita ja kilpikonnia tai jopa itse syöttää rauskuja.

ShutterstockBora Bora, Ranskan Polynesia
Kirkkaat vedet takaavat, että pinnanalaiseen maailmaan tutustuminen onnistuu helposti ja tarjoaa elämyksiä.

Vähemmän sporttiset lomailijat voivat ihailla mereneläviä lasipohjaveneestä käsin. Myös melonta ja vesiskootteriajelut kuuluvat Bora Boran vesiurheilutarjontaan.

Maailmanympärimatkan etapiksi

Matka Bora Boralle on Suomesta tai mistä tahansa muualtakin pitkä. Saari sijaitsee keskellä valtamerta tasapuolisen kaukana kaikista mantereista. Moni sijoittaakin sen maailmanympärysmatkan etapiksi Australian ja Pohjois-Amerikan välille.

Ranskan Polynesian kansainväliset lennot laskeutuvat pääkaupunki Papeeteen Tahitin saarelle. Bora Boralle pääsee sieltä noin tunnin paikallislennolla tai halutessaan myös helikopterilla tai laivalla.

ShutterstockBora Bora, Ranskan Polynesia
Loma Bora Boralla edellyttää muhkeaa budjettia varsinkin, jos haluat majoittua tasokkaasti.

Bora Bora tarjoaa matkailijalle tosiluksusta. Kyseessä on Ranskan Polynesian kallein kohde. Suurin osa hotelleista on resort-tyyppisiä laatupaikkoja kylpylöineen, mutta myös pienempiä ja edullisempia majataloja on tarjolla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Majoittuminen Bora Boran legendaarisissa rantabungaloweissa maksaa useita satoja euroja yöltä, joten harva pystyy lähtemään saatelle hetken mielijohteesta. Kohde onkin useimmille mahdollinen vasta pitkällisen haaveilun, suunnittelun ja säästämisen jälkeen.

>> Lue myös: Kymmenen upeaa rantaa maailmalla – mikä näistä lomakohteista on suosikkisi?

Teksti: Riikka Krenn
Kuvat: Shutterstock

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Maisema Bora Boralla

Mitä luksusta! Näissä kohteissa voit majoittua veden ylle rakennetussa bungalowissa

Paratiisikohde

Tässä hetki todellisuuspakoa: katso kuvat paratiiseista, joihin et ehkä koskaan pääse

Surffausta Tahitilla

Surffausseikkailu huikeissa maisemissa – katso upea fiilistelyvideo Tahitilta!

Bora Bora ja muut kuninkaalliset häämatkakohteet