Kuva: Shutterstock
Marqués de Riscal -hotellia ympäröivät viinitarhat Espanjan Riojassa

Tämä futuristinen hotelli on kuin suoraan tulevaisuudesta – löytyy keskeltä espanjalaista idylliä

Espanjalaisella viinialueella lymyää persoonallinen hotelli.

Marqués de Riscal on Pohjois-Espanjan erikoisin hotelli

Oletko lähdössä vaihteeksi Espanjan pohjoisosaan? Esimerkiksi Bilbaossa lomaillessa kannattaa tehdä retki Riojan viinialueelle, joka sijaitsee vain reilun sadan kilometrin päässä kaupungista.

Elciegon vihreillä viinimailla ensikertalaista odottaa todellinen jymy-yllätys: keskellä peltoja ja perinteisiä taloja seisoo futuristinen rakennus, josta näyttää lähtevän teräviä osia jokaiseen ilmansuuntaan.

Matkailijoiden iloksi rakennukseen pääsee sisälle, ja siellä voi myös yöpyä. Kyseessä on Marqués de Riscal -niminen hotelli, joka on osa kansainvälisen Marriott-ketjun The Luxury Collection -hotelleja. Hotellia ympäröi Marqués de Riscalin viinitila.

Hotellin on suunnitellut huippuarkkitehti Frank Gehry, jolla on oma tunnistettava tyylinsä. Gehryn kansainvälisesti tunnetuimpia töitä ovat esimerkiksi Guggenheim-museo Bilbaossa, Walt Disney Concert Hall Los Angelesissa sekä Tanssiva talo Prahassa.

Vuonna 1997 avatun Guggenheim-museon positiivinen vaikutus Bilbaolle on ollut valtava. Ei ole liioiteltua sanoa, että Gehryn suunnittelema museo herätti henkiin kokonaisen unohdetun kaupungin. Hieman museota muistuttava hotellirakennus valmistui puolestaan vuonna 2006.

Erityisen Marqués de Riscalista tekee se, että kyseessä on ainoa Gehryn suunnittelema hotelli koko maailmassa. Kohde sopiikin viiniharrastajien lisäksi myös arkkitehtuurista kiinnostuneille matkailijoille sekä tietysti hauskaksi pysähdykseksi road tripin varrella.

Viinimatkailijan luksushotelli Marqués de Riscal
Kuva: Marriott International
Hotellihuoneista aukeaa maisema joko viinitarhoihin tai Elciegon kylään.

Hotellissa on vain 43 huonetta, mikä tekee siitä mukavan intiimin ja takaa henkilökohtaisen palvelun. Samoissa tiloissa toimii myös spa-hoitola sekä Michelin-ravintola. Parhaiten hotelli sopiikin esimerkiksi pientä luksusta kaipaaville pariskunnille.

Hotellia lähin kylä on reilun tuhannen asukkaan Elciego, jossa on sieviä pieniä katuja ja historiallinen kirkko. Pääasiassa kylään tullaan kuitenkin vain viinin perässä.

Viiden tähden hotellissa yöpyminen ei ole aivan halpaa puuhaa. Majoituksesta kannattaa varautua maksamaan useamman satasen yötä kohden. Hotellivieraat pääsevät viinitilakierrokselle ilman lisämaksua.

Katso alta lisää kuvia hotellista – tänne on pakko päästä!

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Lue myös: Mitä Pohjois-Espanjassa pitää nähdä? 12 matkavinkkiä

Lähde: Marqués de Riscal, Eusko Guide
Kuvat: Shutterstock, Marriott International, Getty Images

Päivitetty: 24.8.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia