Hyppää sisältöön

Poimi Pohjois-Saksan parhaat vierailukohteet koko perheelle

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 23.04.2019
Loma on täällä nopeammin kuin kuvitteletkaan! Starttaa kohti kesää Finnlinesin kyydissä ja poimi reitillesi Saksan herkullisimmat pysähdyspaikat.

ILMOITUS

Alkukesä on Keski-Euroopan ihaninta aikaa

Kesäkuu on mitä mainioin ajankohta lapsiperheen Saksan-seikkailulle. Kun starttaat matkaan heti koulujen päätyttyä, pääset nopeasti rennon aurinkoiseen lomatunnelmaan. Hyvästi kumisaappaat ja alkukesän arvaamattomat säät, Saksassa et joudu arvailemaan tarkenetko ilman pipoa ja hanskoja. Maan pohjoisosissakin keskilämpötila on heti kesäkuun alussa noin 20 astetta. Kesä on tuolloin jo täydessä vauhdissa ja mittari nousee usein jopa hellelukemiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Saksalaiset itse lomailevat vasta loppukesästä, joten alkukauden matkalaisilla on etunaan mahdollisuus nauttia kiireettömästä ja ruuhkattomasta liikkumisesta. Myös hotellihinnat ovat alkukesällä edullisemmat.

FinnlinesFinnlines
Lasten ja nuorten tilaa on uusittu ja kaikilla kesälähdöillä on myös ohjattua ohjelmaa.

Autossa kulkee kaikki tarvittava

Helpoin reitti omalla autolla Saksaan on suora laivayhteys Helsingistä. Finnlinesin laivat vievät sieltä mukavasti rahdin kanssa Travemünden satamaan. Autolomailijan mukana kulkee kaikki tarpeellinen harrastusvälineistä polkupyöriin ja lemmikkieläimiin.

ShutterstockSaksan koko perheen vierailukohteet
Saksan automatkaa ei kannata täyttää liiaksi, vaan aikatauluun on syytä varata aikaa myös suunnittelemattomille pysähdyksille esimerkiksi Rügenissä.

Loma alkaa jo laivalla. Aikuiset saavat nauttia merimaisemista, hyvästä ruoasta ja kiireettömästä tunnelmasta. Lapsille laivalla on kesäkauden kunniaksi entistä enemmän tekemistä ja touhua. Lasten ja nuorten tilaa on uusittu ja kaikilla kesälähdöillä on myös ohjattua ohjelmaa: pelejä ja taikuutta, musisointia ja hauskoja leikkejä.

Laivan saapuessa Saksaan kaikki ovat jo ehtineet laskeutua lomatunnelmaan ja mieli on avoinna uusille seikkailuille.

Tekemistä maalla ja merellä

Tiedätkö, mikä on Strandkorb? Se on Pohjois-Saksan hiekkarannoille leimallinen sievä mutta tukeva korituoli, joka suojaa tuulelta ja auringolta. Voit vetäytyä sen syliin lempikirjasi kanssa tai kääriytyä pehmeään pyyhkeeseen uinnin jälkeen. Lasten kanssa lomaillessa kannattaa ottaa kaikki irti Pohjois-Saksan hienosta luonnosta ja ulkoilumahdollisuuksista. Hiekkarannat Strandkorbeineen ovat vain yksi esimerkki siitä, mitä kaikkea seutu tarjoaa matkailijalle.

Jos tahdot tarjota lapsille ikimuistoisen tilaisuuden kokea merimaisemat uudesta perspektiivistä, vie heidät kokeilemaan Tauchgondelia eli sukelluskelloa, jonka kyydissä pääset sukeltamaan pinnan alle turvallisesti mutta silti jännittävästi. Tämä erikoinen merielämys on kokeiltavissa esimerkiksi Usedomin ja Rügenin saarilla.

ShutterstockSaksan koko perheen vierailukohteet
Saksalaisessa sukelluskellossa pääsee pinnan alle turvallisesti.

Usedomin saarella kannattaa piipahtaa myös yllätyksellisessä ylösalaisin rakennetussa Die Welt steht Kopf -talossa. Täällä katto on lattia ja lattia on katto, ja lystikkäät lomakuvat onnistuvat takuuvarmasti. Uutuutena nähtävillä on nyt myös ylösalaisin ajettava auto, saksalainen BMW tietenkin.

Entä oletko koskaan haaveillut pääsystä oikeaan popcorn-, marmeladi- tai karkkitehtaaseen? Nämä hauskat paikat löytyvät Rövershagenista, jossa sijaitsee elämyskylä Karls Erlebnisdorf. Se on kirjaimellinen tosielämän mansikkapaikka, jossa on tekemistä kaikenikäisille. Lapset viihtyvät huvipuistolaitteissa, autoradoilla, pomppulinnoissa tai kotieläinpuistossa. Aikuisille tarjolla on hyvää ruokaa, ostosmahdollisuuksia ja aikaa seurata lasten riemua. Kun lapset viihtyvät, kaikki viihtyvät.

Kuulostaako sinunlaiseltasi lomalta? Nämä ja monta muuta ihanaa lapsiperheen kohdetta ovat helposti saavutettavissa suoralla yhteydellä Helsingistä. Varaa oma paikkasi Finnlinesin kyydistä ja ota kaikki irti kesästä!

Lähde: Finnlines
Kuvat: Karls Markt OHG, Finnlines ja Shutterstock

ILMOITUS

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Jägermeisterin kotikaupunki Wolfenbüttel

Tiesitkö, missä Jägermeister valmistetaan? Liköörin kotikaupunki on todellinen idylli

Saksan parhaat rannat

Näin hienoja rantoja Saksasta löytyy – yllätytkö maisemista? 5 kohdevinkkiä

Bussilla Suomesta Keski-Eurooppaan

Bussijätti Flixbus avaa kolme uutta reittiä Suomesta – maata pitkin Keski-Eurooppaan asti

Berliinin kylpylät

Joko tiesit? Berliinin kylpylät voivat saada suomalaisenkin kainostelemaan – varaudu estottomaan nakuiluun

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja