Kuva:

Löydä uusi kohde Saksassa – viisi syytä matkustaa Nahen viinialueelle

Erinomaisten yhteyksien ja lyhyen lentoajan vuoksi Saksa on helppo matkakohde, joka tarjoaa lomailijalle monipuolisesti nähtävää ja koettavaa. Lue viisi syytä lähteä lomalle Nahen viinialueelle!

1. Erinomaisten viinien koti

Nahe-joen ympärille levittäytyvä Nahen viinialue on yksi Saksan pienimpiä viinialueita ja toistaiseksi vielä matkailijoiden keskuudessa vähän tunnettu. Alue on kuitenkin mainio kohde tasokkaita viinejä arvostavalle matkailijalle.

Nahen alueella on lähes 300 viinitilaa, joista suurin osa on perheiden pyörittämiä ja niiden historia ulottuu useiden sukupolvien taakse. Viinitiloista löytyy niin vanhoja perinteitä kunnioittavia viinin tuottajia kuin rohkeita kokeilijoita, joiden tiloilla pääsee testaamaan uusia kiehtovia makuelämyksiä.

Vaikka Nahe on alueena pieni, sen maaperän vaihtelevuuden vuoksi alue tuottaa monipuolisesti eri tyylisiä viinejä. Pääasiassa Nahen viinitilat keskittyvät valkoviineihin ja suosituin rypäle alueella on riesling. Useat tilat kasvattavat myös muita rypäleitä, kuten silvaner, pinot blanc ja pinot gris -lajikkeita.

Monilla viinitiloilla järjestetään opastettuja kierroksia ja maistelutilaisuuksia. Osan yhteydessä toimii myös ravintola, joten viinien maistelun voi yhdistää herkulliseen ruokaan. Nahen viineihin on helppo tutustua myös vaikkapa Bad Kreuznachin kaupungin Nahe Wine Vinothek -viinikaupassa ja baarissa, jossa on viinejä jopa 50 eri viinitilalta.

2. Hauskaa tekemistä kaikille

Nahen viinialueella lomaiilu on muutakin kuin pelkkää viiniä, sillä alueella on hauskaa tekemistä ja kiinnostavaa nähtävää, jonka parissa viihtyvät kaikenikäiset.

Nahen vauhdikkain aktiviteetti on käytöstä poistetulle junaradan osuudelle avattu vaunurata, jota pitkin voi polkea Staudernheimista Altenglaniin. Koko matkan pituus on noin 40 kilometriä ja sen varrella on lukuisia pysähdyspaikkoja, joissa voi pitää tauon. Kaupunkien välillä liikennöi busseja, joilla osallistujat pääsevät halutessaan takaisen lähtöpisteeseen, sillä reittiä voi polkea vain yhteen suuntaan. Suuntaa vaihdetaan päivittäin.

Kuva: Krista AhonenNahe
Lomalla Nahen viinialueella voi kokea vauhdikkaita aktiviteetteja.

Toinen erikoinen aktiviteetti on Bad Sobernheimissa sijaitseva paljain jaloin kuljettava seikkailupolku, joka sopii koko perheelle. Reilun kolmen kilometrin mittaisella polulla kävellään erilaisten alustojen ja vesialtaiden läpi, ja suoritetaan tasapainotehtäviä. Polun kohokohtiin kuuluu Nahe-joen ylittäminen kahlaamalla.

Nahen alueella järjestetään erityisesti kesäaikaan kiinnostavia musiikki- ja ruokatapahtumia, joten lomapäiviin on helppo löytää tekemistä. Alueen historiallisiin nähtävyyksiin kuuluvat esimerkiksi Disibodenbergin luostarin rauniot.

3. Mainiot mahdollisuudet aktiivilomalle

Nahen viinialueen upeat maisemat, kuten jyrkät kalliot ja kauniit jokilaaksot, tarjoavat tekemistä myös aktiivilomailijoille. Viiniköynnösten peittämiin maaseutumaisemiin pääsee tutustumaan sekä patikoiden että pyörän selässä.

Nahen alueelta löytyy kävelyreittejä niin rennoista viinitilakierroksista aina haastavampiin urheilusuorituksiin. Huikeiden näköalojen vuoksi suosittu paikka ulkoilulle on Bad Münsterin kaupungin vieressä kohoava Rothenfelsin kallioalue.

Noin 120 kilometriä pitkää Nahe-jokea myötäillen kulkee myös suosittu pyöräilyreitti, jota pidetään yhtenä Saksan kauneimmista joenvarsireiteistä. Reitti sopii kaiken tasoisille pyöräilijöille, sillä korkeuseroja matkan varrella ei juurikaan ole.

Kuva: Krista AhonenNahe
Nahen viinialueen kauniissa maisemissa onnistuu myös aktiivilomailu.

4. Aitoa tunnelmaa ja rentoa lomailua

Vaikka Saksa on tunnettu viineistään ja maassa on monia maailmankuuluja viinialueita, on Nahen alue vielä toistaiseksi säilynyt harvojen salaisuutena. Tämän vuoksi alueen pikkukaupungeissa ja -kylissä pääsee kurkistamaan aitoon saksalaiseen elämänmenoon ja nauttimaan kohtuullisesta hintatasosta.

Nahe on mainio kohde rennosta lomasta haaveileville, sillä alueen rauhallinen tunnelma ja kauniit maalaismaisemat saavat unohtamaan stressin ja kiireen. Edes suosituimpina lomakuukausina ei alueella tarvitse pelätä matkailijamassoja tai tungosta. Nahe on myös suosittu kylpyläkohde alueen mineraalivesilähteiden vuoksi, joten esimerkiksi Bad Münsterin kaupungissa voi nauttia hyvinvointilomasta ja kylpylöiden hoidoista.

5. Helppo matkustaa Suomesta

Nahen viinialue sijaitsee noin 45 minuutin automatkan päässä Frankfurtista länteen päin. Helsingistä on Frankfurtiin useita päivittäisiä lentoyhteyksiä, joten Nahe on helppo kohde suomalaismatkailijoille. Suoria lentoja operoivat Finnair ja Lufthansa, ja lentoaika Frankfurtiin on vain noin kaksi tuntia.

Nahen alueen suurimmat kaupungit ovat Bad Kreuznach, Bad Münster am Stein-Ebernburg ja Bad Sobernheim. Frankfurtista pääsee Bad Kreuznachiin suoralla junayhteydellä kätevästi noin tunnissa ja junan kyytiin pääsee suoraan myös lentokentän juna-asemalta. Junia kulkee ajankohdasta riippuen yleensä tunnin tai kahden välien, mutta vaihdollisia yhteyksiä on saatavilla useammin.

Teksti ja kuvat: Krista Ahonen

Päivitetty: 19.7.2018

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (1 votes, average: 5,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia